pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Lintulaudan vierailijoita

Osallistuin ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna järjestettyyn BirdLifen Pihabongaus -tapahtumaan. Paikaksi valikoitui mummolan lintujen ruokintapaikka. Meijän omalla kotipihalla lintujenruokinta-automaatilla ei näytä käyvän enää nykyään muutakuin joku harakka ja orava. Liian hiljaista oli tätä tapahtumaa varten. Talipallot automaatissaan ovat roikkuneet puunoksalla jo monta viikkoa, odottaen ruokailijoita.... Alkutalvesta siellä oli vielä vierailijoita, nyt ei yhtään. En tiedä mihin hävisivät. Eivät käyneet pakkasillakaan. Suunnaksi oli otettava siis mummola.

Täällä mummolan pihalla lintuja on ruokittu joka talvi. Ja joka vuosi siellä vierailee myös aina jokin harvinaisempi, harvemmin pohjoisessa tavattu, "eksynyt" erakkoyksilö. Tänä vuonna se oli harmaapäätikka.

Päivä oli sunnuntai ja edellispäivää lauhempi, ja pilvinen. Edellispäivänä oli ollut lintulaudalla enemmän vierailijoita ja pakkaspäivän värjöttäjiä. Tämä päivä oli edellistä hiljaisempi.

Lintubongailujen ohessa tuli räpsittyä ikkunanläpi muutama kuva. Kokeilin mennä myös kuvaamaan niitä ulos, mutta heti kun astuin portaille, parvi oli lehahtanut lentoon. Kävin odottelemassa tovin myös ruokintapaikan läheisyydessä, mutta paikalle ei uskaltautunut kuin hömötiaiset. Ne ovatkin erittäin kesyjä, pyrähtävät paikalle silloinkin kun niille vie lisää jyviä. Olihan näitä mukava seurata ja niiden touhuja, ois menny vaikka koko päivä. Näitten kanssa saa olla vain varsin nopea liikkeissään..

Punatulkut vaikuttivat aika ärhäiköiltä yksilöiltä, varsinkin siellä oli yksi terhakka punainen "pullomaha" joka aijoi kaikki muut pois lintulaudalta. Talitintit ovat myös varsin yleisiä ruokintapaikalla. Ruokapaikalla vieraili myös hömötiaisia ja muutama urpiainen. Muistaakseni urpiaiset ovat enempi kevään lintuja. Ja keveempänä alkaa ilmestyä paikalle myös muita lajeja. Olihan siellä myös pari sinitiaista, käpytikka sekä närhiä. Urpiaiset ja närhet eivät sattuneet tälläkertaa kuviin, ehkä ensikerralla.

Aloitetaan käpytikalla. Talitinttejä siellä ja täällä..
Mitäs tässä keimaillaan?
Harmaapäätikka. Ujo yksilö. 
Oli hankala saada aivan tarkkaa kuvaa. Oli lähes aina selkä kameraan 
päin ja nakutti ruokaa.Punatulkkuja..


Hömötiainen ja punatulkku.
Tämä kaveri oli aika linssilude ja ärhäkkä punatulkku, 
mahtaa olla edellisessäkin kuvassa.


Hömötiainen.
 Tikat. Kuvassa on molemmat tikat, harmaapäätikka ja käpytikka. Talitiainen ja sinitiainen.


Mukavaa loppuviikkoa kaikille 

ja

tulevaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Mukavastihan siellä on lintuja ollut bongattavaksi! Ihana tuo lintulautatalo, kuin mummonmökki :))
  Minä katselen ruudun läpi vain omaksi iloksi, olisi varmaan kiva joskus osallistua ihan bongaus päivään, ehkäpä ensi vuonna :)

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat! Enpä ole kuullutkaan harmaapäätikasta. Kiitos, että nyt osaan sen tunnistaa! Kiitos samoin sinulle hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Onpa siinä hienoja ruokailuvieraita. Vieläkin harmittaa, että meillä oli niin tyhjää.

  VastaaPoista
 4. Aika monia lajejahan teillä kävikin. Tuo hömppä käy meilläkin silloin tällöin, kymmenisen vuotta sitten niitä oli paljonkin. Punatulkkuja ei ole koskaan :(

  VastaaPoista
 5. Paljon sait lintuja listattavaksi pihabongaukseen. Minä ihmettelen vhän samaa, minne linnut ovat kadonneet ruokintapaikalta? Sain vain muutamat tintit ja punatulkkuja, plus puukiipijän. Oravat ovat vallanneet koko alueen.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia!
  Ja paljon vieraita. Harmaapäätikkaa en ole tavannut ja punatulkkuakaan en ole tavannut vielä tänä talvena.

  VastaaPoista
 7. Minäkin bongailin sunnuntaina muutaman lajin. Meilläkin on tänä talvena vieraillut punatulkkuja pitkästä aikaa.

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia ja lintuja. Meillä katosivat bongauspäivänä punatulkut ja tilhet, eipä paljon muita ollut kuin harakoita ja närhiä. Blogissani olisi sinulle haaste !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli pieni kutina että ehkä saattaa haaste napsahtaa, kiitos että pidät minut vireänä blogimaailmassa. :)

   Poista
 9. Kiitos paljon kommenteistanne! :)

  VastaaPoista
 10. Hienoja kuvia ja paljon erilaisia lintuja,tuossa meidän lintulaudalla näkyi,keltasirkkuja,punatulkkuja talitiaisia sinitiaisia ja hömötiasia vakiona kaikki karkottaen muutama harakka.

  VastaaPoista
 11. Lintujen touhuja on kyllä kiva seurata!

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥