pelaguu.blogspot.com

maanantai 25. tammikuuta 2021

Käsintehtyä palasaippuaa

 Käsintehty saippua on parasta, koska siinä tietää mitä saippuassa todellakin on! Tein pienen koe-erän eteerisillä öljyillä tuoksutettuja saippuoita käsien ja vartalon pesuun. Nyt ne kaikki on näpytelty Hetki metsässä. nettsivuilla myyntiin. Käyhän poimimassa sieltä omat mukaasi.

Eteerisinä öljyinä on käytetty sitruunaa ja eukalyptysta. Eukalyptys on minun oma suosikki tuoksu. Käytetään sitä saunassa flunssa-aikaan. Eukalyptys saippuoissa on pikku himppunen merisuolaa. Saippuat on tehty valmiista saippuamassasta.
Pistä tilausta tulemaan www.hetki-metsassa.webnode.fi


Oletko sinä tehnyt itse koskaan saippuaa?

maanantai 18. tammikuuta 2021

Kansalaisopistojen verkkokurssit - Puutarhavierailuja etänä

 Olen koulutuspaikkoja ja vaihtoehtoja etsiessäni löytänyt itseni sivuilta kansalaisopistot.fi. Ja on huikean hienoa huomata, että vaikka asuisit eri paikkakunnalla kuin missä koulutus on, niin nykyaikana jotkut kurssit onnistuu tehdä etänä, eli verkkokurssina. Kaikkia ei toki, mutta joitakin, kuten esimerkiksi tämä - Puutarhakulkurin matkassa, kurkistuksia suomalaisiin kotipuutarhoihin (verkkoluento). Tämä järjestetään la 20.3 klo 13-14.30. Ilmottauduin tähän! Ja moneen muuhunkin, vieläkin kurssitarjonta on selailun alla, tällä hetkellä uuden oppiminen ja opiskelu kiinnostaa kovasti. :)

Tämän puutarhakurssin vetää Paula Ritanen-Närhi.

Tässä kuvakaappauksessa näkyy myös tuo nettiosoite sivulle, josta tämä kurssi löytyy. Tämän kurssin järjestää Sisä-savon kansalaisopisto. Tähän piti myös ilmottautua, osallistuja maksimi oli 100, nyt kun katsoin, kurssille oli vielä tilaa.Ja tämä on jopa vielä maksuton. Kaikkien Suomen tai ainakin lähes kaikkien, kansalaisopistojen kurssi tarjonta löytyy tosiaan osoitteesta www.kansalaisopistot.fi.


" Oppiminen on parasta mitä voit aivollasi tehdä, sanoo Sitran Oppimisen aika -podcastissa vieraillut aivotutkija Minna Huotilainen.

Siispä: myös kansalaisopiston kurssi on hyväksi aivoille! "
🧠 ❤️


Innoissani odotan kurssia, on kyllä mahtavaa, että meillä on tälläinen mahdollisuus tarjolla. Koskaan ei ole liian vanha oppia uutta ja vaikka opiskelu ei sinäällään kiinnostaisi, aina näitä on kiva silti seurata ja näin korona-aikana, etä vierailut ovat pop! Vaikkakaan ei siinä samaa kokemusta tule kuin livenä paikan päällä, mutta eteenpäin tämäkin.

Oletko sinä osallistunut koskaan verkkokursseihin tai oletko osallistunut puutarha-aiheisiin luentoihin?

Lopuksi maininta, että tämä ei ollut maksettu mainos. :)

keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Hulda huolinukke

 Tein huolinukkeja. Huolinuket on Maya intiaanien vanha perinne. Vaikka alla olevassa tekstissä puhutaan lapsista, lapsien huolinukeista, niin yhtälailla nämä käyvät aikuisille. 

Yksi huolinukeista sai nimen Hulda. Sitten nimesin kaikki sen nimisiksi. Mulla mies kysyi, kun näytin valmista nukkeja, että mikä tämän nimi on? Vastasin että ei sillä ole nimeä. Mieheni sanoi, että tämä on ihan Huldan näköinen. Hulda on eka kuvan viimeinen nukke. Hyvä yleisnimi hyvälle huolet pois vievälle nukelle on siis Hulda.

Haluaisitko sinäkin oman Huldan viereen nukkumaan? Nämä ovat nimittäin nyt myynnissä. Isompi on 24cm. Kuvassa, jossa on neljä ne ovat pienempiä. 

Pienet ovat 10e/kpl ja isot 12e/kpl. Postikulut lisätään hintaan. Yksi nukke tulee kirjepostilla.

Kommentoi alle, jos haluat ostaa Huldan. 

Sähköpostiakin saa laittaa, jos se tuntuu mukavemmalta. jonna.uutela@gmail.com


Mielen ihmeet sivustolla kerrotaan huolinukeista näin:

Guatemalan ylämailla vaikuttaneilta Maya-intiaaneilta on lähtöisin perinne, jossa lasten ollessa peloissaan tai kärsiessä painajaisista, heille annetaan nukkumaan käydessä huolinukke. Lapset laittavat nuken tyynyn alle. Kun he heräävät, heidän huolensa ovat häipyneet.

Huolinuket kuuluvat uskomattomiin guatemalalaisiin perinteisiin. Tämän tarinan mukaan, jonka täsmällinen syntyjuuri ei ole tiedossa, nukke kantaa huolet ihmisen puolesta. Siksi hän voi nukkua rauhassa.

Niinpä henkilön herätessä nukke on karkottanut kaikki huolet, jotka yleensä olisivat pitäneet häntä hereillä. Huolet jäävät nukelle. Jotta huolet eivät aiheuttaisi nukelle kipua, sitä täytyy pitää hyvänä.

Yleisesti nukkeja käytetään unisieppareina tai amuletteina, ja ne tarjoavat mahdollisuuden päivittäisten kärsimysten purkamiseen luonnollisella tavalla. Tämä kaunis perinne tukee erittäin tervettä psykologista käytäntöä, jota jokaisen olisi hyvä pyrkiä toteuttamaan päivittäin: mieltäsi vaivaavista asioista irti päästäminen, jotta voit nukkua sikeästi.Aika söpöjä vai mitä? :)