pelaguu.blogspot.com

perjantai 31. lokakuuta 2014

Hyvää Pyhäinpäivää!


Ja Sinulle, joka et vietä Halloweenia, tahdon toivottaa,

Hyvää Kekrinaikaa ja Pyhäinpäivää! Nauttikaa olostanne ja rakastakaa lähimmäisiä!
Hyvää Viikonloppua ja alkavaa uutta kuuta, 

Marraskuuta kaikille!

: )

Happy Halloween ! !


Herkut on katettu!

Tervetuloa Noidat ja Kummitukset ! !

Karmaisevaa Halloweenia ! ! 

 HUhUU!!

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Lokakuun loskaa

Ääh, lumet saavat kyytiä. Vettä sataa saavista kaatamalla, on kuin kevät liukkailla.

Ensin satoi reippaat 10cm lunta, ilmassa oli yhden vuorokauden ajan mukavaa talven tuntua. Siksi sanon mukavaa kun tämä liukkaus ja loska ei ole minun mieleen, ei sitten ollenkaan. Hiekotushommat ei oikein pelaa... Pihat ja maantiet ovat kaljamajäällä... Mielummin otan sen kunnon talven ja lumien kolaamisen pihalta. Aina se nämä liukkaat voittaa.

Hetken hento lumikerros peitti syyskoristuksia ulkona, huomenna mahtaa olla loputkin sulanneet pois.
Tänään kun oli harmaa vesisadepäivä oli hyvä hetki kylästellä ja leipoa dallaspullia. :)

Harmaata sadepäivää ja kellon siirtojen ansiosta aikaisempaa pimeän tuloa piristää vaikka kynttilöiden polttaminen ulkona ja sisällä, hyvä ohjelma, hyvä lehti, blogien lukeminen tai muuten vain rakkaiden kanssa oleskelu!

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja alkava uutta viikkoa kaikille!

torstai 23. lokakuuta 2014

Aamuaurinko

Kylläpä se vain tahtoo juurikin silloin olla jotain komeaa kuvattavaa kun jättää kameran kotiin. Palasin siis takaisin aamulenkiltä ja hain kameran, jotta sain kuvata nousevaa tai jo noussutta aurinkoa ja sen molemmin puolin kulkevaa, ilmeisesti, haloilmiötä.

Tämä ilmiö näkyi minulle saateenkaarena. Tähän kuvaan se tulee eräänlaisena valojuovana.. Ja näin se tosiaan molemmin puolin aurinkoa, mutta en saanut kuvattua kuin toisen, elikkä se vasemman puoleisen. Huomasin vasemmanpuoleisen vasta myöhemmin. Olisikohan kyseessä ollut jonkinlainen sivuaurinko? Auringosta oikealla ollut "halo" oli paljon pidempi ja voimakkaampikin, tosin sitä en saanut näkymään kuvissa, täytyi olla nopea etteivät ne heti häipyneet pilvien lomaan.. Ja kuvauspaikka oli haasteellinen. Täytyi nousta korkeammalle ja tiettyyn kohtaan, jotta sen näki, tosin haittana tiellä olivat silloin myös puusto. Ei ollut mahdollisuutta lähteä nyt kauemmaksi, hakemaan parempia kuvauspaikkoja.

Nyt on ollutkin upeita taivasnäytöksiä mm. revontulien muodossa. Repojen kuvia ei nyt tule vaan tämän olettamani haloilmiön kuvasin. Olettamani halo ei näy näissä kolmessa ensimmäisessä kuvassa, vaan niistä seuraavissa.
Otin pari kuvaa myös kameran auringonlasku asetuksella.
Bloggeri muuttaa hieman valotusta kirkkaamaksi ja
saa kuvan näyttämään sumuisen utuiselta, tässä seuraavassa kuvassa.


Kuvat olettamastani halosta, josta sain kuvan. 
Olettamani halo tai jonkinasteinen valoilmiö kuvissa auringosta vasemmalla.
Aivan kuvan vasemmassa reunassa. Jonkinverran voi erottua sateenkaaren eri värit.. kuten sen siis minä näin.
 Viime öiden aikaan on muodostunut pinnoille erilaisia kuurankukkia.. Niitäkin kuvailin. Tänä aamuna ne tuntui leijailevan myös ilmassa... kasvoilla tuntui hentoa kuurasadetta.
 Mukavia talvenodotuspäiviä!
: )


torstai 16. lokakuuta 2014

Syystalvi

Lokakuukin on jo ennättänyt puoleen väliin. Paljon on ehtinyt myös tapahtua. Ympärillämme on ollut myös paljon surua.. Istahdan kiireestä hetkeksi koneen ääreen kertoakseni teille, että talvi on saapunut pohjolaan. Kyllä kait sitä nyt voi jo sanoa, että talvea tekee ja tuskin sulaa pois. Lumi on ollut maassa nyt viikonlopusta lähtien, hentonen vain sentien kerros - siellä täällä. Mutta lunta se on sekin. Kuulin lumen narskunan jo kenkieni alla. Samaan aikaan kun etelässä kukat kukkii ja syksy jatkuu huomaamatta, meillä on lähes täystalavi. Meijän paikkakunta oli toissayönä Suomen kylmin. Ja kylmät pakkasyöt jatkuu, viime yönä on ollut -14.

Vanhan kansan vuodenkierron mukaan toissapäivänä (14.10) on siirrytty talvipuoleen. Että eiköhän se talvi saa sitten jo tulla.

" Vanhan kansan vuodenkierto noudattaa vanhaa pohjoismaista vuoden jakoa, jossa vuosi jaetaan talvipuoleen ja kesäpuoleen. Puoliskojen keskikohdat ovat talvennapa tammikuun puolivälissä ja keskikesä heinäkuun puolivälissä. Vuosi jakautuu siis kaikkiaan neljään osaan. " Suomenusko FB sivu

" Lokakuun 14. päivä eli »talvipäivä» aloittaa vuoden talvipuoliskon. Vanhoissa kalenterisauvoissa sitä kuvastaa lehdetön puu, ensimmäisen talvipäivän merkki. Talvipuoliskon päättää huhtikuun 14. eli »suvipäivä». " Suomenusko FB sivu

" Talvipäivän ympärillä olevia 13., 14. ja 15. päivän lokakuisia öitä on kutsuttu »talviöiksi». Niiden vastaparina ovat huhtikuun puolivälin kolme »suviyötä». Talviöitä kuvataan suomalaisissa kalenterisauvoissa kolmella viirulla. " Suomenusko FB sivu

Toissayönä, tai jo alkuillasta saimme ihastella upeita revontulia. Ja nyt minäkin ennätin ne näkemään ennen nukkumaan menoa. Tosin valokuvaaminen meni vielä hiukan harjoitteluksi uudella kameralla. Säädötki kannattas kattoa jo lähtiissä valmiiksi.. ja seuraavaksi hankintalistalla on kamerajalusta. Mutta epäonnistumiset kuuluvat elämään ja niistäkin haluan kertoa huoletta, koska jos onnistumme aina ei meille jää oppimisen varaa. :) Mutta eihän se ollutkaan täysin epäonnistumisten repokuvaukset, koska opin jotain uutta taas valokuvaamisesta ja sain jotain tallennettuakin ja sain nähdä ja kokea ne upeat välkehdinnät taivaalla. Bloginkirjoittamiseni ja valokuvaamiseni kautta olen myös eräänlaisella opinmatkalla, kokoajan, läpi koko elämän.


Seuraavassa kuvia viikonlopulta, mieheni kotipaikkakunnalta, 
joka on tästä meiltä n. 120 km etelään.Muutaman päivän kuluttua, Mummolassa, täällä meijän pitäjässä.

Suojissa
 Pikku kettu poikkesi myös pihan poikki.


Itse poikkesin tänä aamuna lenkkipolun lammella. Junginlampi.


 Raikkaita syystalvenpäiviä teille lukijani,

muistakaa pitää huolta toisistanne ja itsestänne !

perjantai 3. lokakuuta 2014

Sumuisena aamuna

Lokakuuksihan se jo vaihtui. Tänään oli tämän kuun ensimmäinen sumuisempi aamu. Sumu viipyili pitkään, ennen kuin haihtui puiden latvojen kautta pois. Mietin sumun syvintä olemusta. Onko niin, että sumu kun alkaa nousta se olisi ollut joskus erittäin aikaisin aamulla matalalla ja viipyillyt lammen pinnassa, ennenkuin se alkaa noussa korkeammalle ja korkeammelle puihin.. Koska nyt se oli jo noussut puiden korkeuteen ja olikin jo niin sankka, että kauas eteenpäin ei nähnyt..

Pakkasöitä ei juurikaan nyt ole ollut. Paitsi perun nyt puheeni, toissa yönä oli ollut -6,5 astetta, mutta paljon enempi sitä lämmintä on ollut. Viime yönä on ollut +2,5 astetta. Onkohan lupeissa vielä pitkään lämmintä? Saadaanko sittenkin lämmin syksy?

Tässäpä joitain kuvia aamulenkiltä..

Ps: Tiedän, että nuo pystykuvat eivät näy hyvin puhelimella katsoessa, mutta tykkään niistä itse, koska niissä on jonkinlaista syvyyttä mielestäni.. Seassa on myös vaakakuvia puhelimella/tabletilla surffaafille. :)
Kun käänsi katseensa kaakkoon.. Sumu oli sinertävänharmaata.


Sumu peltojen yllä häilyy
puut uniset huokaavat.
Polun varrella kaarrellen päilyy
veet hopeanhohtavat.
Niin uuvun säveleen vienoon,
mi hiljaa humisten soi.
Olen loihdittu, lumoissa tienoon.
En irrota tahdo, en voi.


B. Gripenberg