pelaguu.blogspot.com

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Keltaisen iloa tulppaaneilla..

 Lähdin kaupasta hakemaan kolmen kappaleen tarjousta narssiseista, tarjous ja kukat olivat loppuneet, joten siitä suivautuneena käteeni tartui keltaisia tulppaaneja. Tulppaanit ovat aina olleet minulle niitä lempikukkia ja kevään tuojia, pidän niistä edelleen. Tosin keltaisena irtotulppaanien osto on ihan uusi juttu. Yleensä sieltä tarttuu jotain pinkkiä, lilaa tai punaiseen taittavaa.. lempivärejä siis. Tälläkertaa rohkenin kokeilla uutta. Aluksi tuntui että hyi, en pidä keltaisista tulppaanissa, mutta niin niihin vain tottui ja ovat olleet jo viikonpäivät piristämässä arkea. Tässä sitä samaa myös teille.

Kesäaika alkaa huomenna! Muistakaahan kääntää kelloja kesään päin, pian on myös huhtikuu. Mahtavaa ja niin niin ihanaa!!

Ilolla katsellen kevään tuloa,
lintujen laulua kuuntelen.

Kevätpurot solisee,
ilollansa villitsee.

Nyt herää horroksista maa,
nyt pääskyt, peipot palajaa,
kun taittui talven valta.

Nyt välkkyy vienot siniveet,
ja elon uuden säveleet
soi kirkkaat kaikkialta.


-Immi Hellen-


Mukavaa viikonloppua

ja samalla,

Hyvää alkavaa uutta viikko!

torstai 27. maaliskuuta 2014

Kylvöpuuhia

Vihdoinkin sain minäkin kylvettyä ne kesäkukkien siemenet, muuta en nyt tänäkään vuonna laita. Hmm, saisinpa ne kasvatusalustat, sitten voisin laittaa joitain vihanneksiakin ym. ym... Vasaraa kauniiseen käteen jne..

No mutta, kesäkukkien siemenet pääsivät uusiin multiin viime viikonloppuna. Kesämalvikki niistä jo itikin. Ne itivät muutamassa hassussa yössä. Näyttää, että pionitkin alkaa pikkuhiljaa itää.


Kasvamaan laitoin siis;

* Aitoelämänlanka - Kiss Me Quick
 
* Kesämalvikki - Lavatera trimestris 

* Punapäivänkakkara - Tancetum coccineum

* Pionisekoitus (sama kuin arvonnassa) - Papaver somniferum

Blogiarvonnasta voittamani punapäivänkakkarat kylvin ruukkuihin, ja myöhemmin kesällä siirrän ne sitten omaan penkkiinsä ulos. Jonkin verran pussiin jäi siemeniä, joten kokeilen mahdollisesti myös kylvämistä suoraan avomaalle.

Aitoelämänlanka ja kesämalvikki ovat pitkässä valkoisessa parvekelaatikossa. Kokeeksi ostin myös pionin siemeniä, ne kylvin pajuruukkuun. Niiden kasvatuksesta oli vaikea löytää tietoa. Blogivoitto kellohunajankukan siemenet jätin vielä kylvämättä, kylvän sen todennäköisesti suoraan penkiin kunhan kesä koittaa. Penkiksi ainakin tällä hetkellä valikoitui se uusi nurkkapenkki.

Aika summan mutikassa kylveskelin niitä pitkin multia. Pieni vatsapöpö kai täällä vaivaa ja jotenkin en nyt sen isommin jaksanut näitten sijoituspaikkoja miettiä. Mm. tuon malvikin ja elämänlankan kanssa tuli pienoinen ongelma, kun pussin mukaan malvikkikin siis kasvaa n.60cm pitkäksi, eikä oikein vältämättä sovellu tälläiseen ruukkuun etukasviksi. No nämä nyt sitten kasvavat toistensa lomitse, katsotaan nyt mitä niistä tällä kertaa tulee. Toinen toisessa laidassa, toinen toisessa. Siemenet eivät siis kuitenkaan ole ruukussa sikin sokin, ehkä olisi voinut kokeilla sitäkin. Mutta näin tälläkertaa. Katsotaan mitä niistä nyt sitten tulee. Tälläisessä pikkupihassa pidän erityisesti juurikin kesäkukista ja niillä somistamisesta, ne ovat hyvin tärkeä osa puutarhaani. Kesää odotellessa!


Kurkotellen kohti aurinkoa..
Yksi on eksynyt raiteiltaan..Sain siihenkin vastauksen Strömsöö -ohjelmasta, että miksi taimista tulee niin pitkiä ja honteloita.. Taimet saavat liian vähän valoa ja liikaa lämpöä. Toivotaan, että näistä tulee ihan kohtuu kuntoisia, ilman lisä valoa sun muuta. Valoa heille ei ollut nyt laittaa, muuta kuin aukasta ikkunaverhoa ja kastelun toteutan Blumat -kastelujärjestelmällä. Tämä on aika kätevä tälläiselle laiskalle kastelijalle tai lomakastelijalle.


..ja vähän toiseenkin suuntaan!


Lopuksi mainittakoon meijän kamarin rempasta, sitä ei nyt sitten tullutkaan, kaappeja ei siirretty. Koska siellä nyt ei sitten olekaan mitään sen kummempaa, kaikki on siis ok!

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Ja voittaja on...

Yritän venyttää ja venyttää arvontaa. Jostain kumman syystä jännitän nyt tätä arvontaa ja sen onnistumista.. Toisaalta tuntuu haikealta, kun nyt se arvonta oli sitten siinä. Ehkä ensi vuonna kuitenkin jälleen uudestaan.. Sama paikka, sama aika ja samat... tai uudistuneet palkinnot?! Kenties. Mutta jotta nyt saadaan kuitenkin palkinnot lähtemään liikenteeseen..

Tämän arvonnan voittajat ovat nyt kuitenkin tässä. Ajattelin kokeilla Random.org ja arpoa sillä tämän arvonnan voittajat. Jokaiselle tulee henkilökohtaiset numerot ja numerojen mukaan arvontakone päräyttää esiin voittajat. Jotakuinkin näin sen nyt ajattelin, kun ei minulta mitään kovin kaunista kuppia tähän hätään löytynytkään, että olisin sinne pilkkonut jokaiselle tietyn määrän nimilappusia.

Yhteensä, laskettuna kaikki arpaliput eli myös ne jotka ovat kaksi arpaa haluneet, arpoja tuli 57. Kahdella arvalla osallistuneita siitä on 9. Loput ovat yhdellä arvalla osallistuneita. Jotakuinkin siis yhteensä 48 osallistujaa.


Ja voittajat ovat..

1. palkinto Sisustuskirja:
Mangus Englund & Chrystina Schmidt;
Country Living - Tyylikästä asumista Pohjoismaissa -kirja

Numerolla 10,
 kommentilla "Yksi arpa! Onnea 2-vuotiaalle!!" ja 
anonyymi kommentoija tunnistettavalla merkinnällä 
Arja Katariina 
 (poimin nimen kommentiin jätetystä s.postista)... 

 
2. palkinto Siemeniä ja servettejä

Numerolla 32,
Sanna P.
Kommentilla: "Onnea 2-vuotiaalle! <3 
Kaksi arpaa kiitos!"
ONNEA VOITTAJILLE!!Olen yhteydessä voittajiin henkilökohtaisesti s.postilla!
Mikäli en saa yhteyttä palkintojen voittaajiin, arvon palkinnot uudestaan!Suuren suuri kiitos kaikille 
kommenttinsa ja onnitteluita jättäneille!

Arvonta on päättynyt!

Iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille osallistuneille! Laskin äkkiseltään n. 50 arvontaan osallistunutta kommenttia..

Arvontakone alkaa pian raksuttaa ja piakkoin laitan postausta voittajista tännekin päin.KIITOS !!sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pahvilaatikkoelämää

Kun suunnitelmat menevät uusiksi, takatalvi yllättää ja suunnitelmat heittää härän pyllyä. Tarkoituksena oli lähteä tänä viikonloppuna hiihtämään ja kuvailemaan kevään merkkejä. Mutta mutta.. Loppu viikosta alkoi parin päivän kestänyt rankka lumisade, ainakin sen reilut 30cm tuli lunta ja pakkaset ovat tulleet takaisin. Kuulimme myös rakennustarkastajilta perjantaina uutisia, että maanantaina alkaisi makkarissa remontti, joka muutti viikonlopun suunnitelmat..

Olemme jo pidemmän aikaa haistelleet outoa pistävääkin hajua kamarin ja eteisen seudussa, haju ei muistuta hometta eikä se ole jatkuvaa. Se alkoi joulun aikaan ja luulimme sen johtuvan joulukuusesta, jälleen.. No haju jäi, vaikka kuusi heitettiin pihalle. Nyt otimme tuumasta toimeen ja käytimme remppamiehiä huushollissa nokkiensa kanssa, kunnes heiltä tuli päätös purkaa vaatekaapit kokonaan pois ja tarkistaa mitä se ja seinän ja vaatekaapin väli, on syönyt. Nyt viikonlopun aikana olemme siis tyhjentäneet vaatekaappien sisältöä pahvilaatikkoihin ja siirtäneet tiellä olevia huonekaluja pois. Mielestäni tälläisessä tilanteessa oli helpointa lähteä purkamaan vaatteet pahvilaatikoihin. Ne on sinne helppo laittaa ja helpompi ottaa pois kuin esim. jätesäkeistä. Yllättävän kova homma siinä olikin, aivan kuin olisi muutto puuhissa. Rankka viikonloppu on pian takana, saas nähdä minkälainen tuomio sieltä tulee...

Vaatekappi on ulkoseinää vasten ja rakennustarkastajalla oli tiedossa myös aiempia tapauksissa, joissa kosteus ja kondensaatiovesi on tiivistynyt seinän väliin, eikä ilmeisesti pääse haihtumaan. Lämmin metalli kohtaa kylmää ilmaa tai toisinpäin ja kosteus tiivistyy rakenteisiin.. jotenkin näin hän sen selitti.

Siivotessamme vaatekaapin ylähyllyä, hyllyn ja laukkujen välissä oli valkoista pölyltä muistuttavaa hiukkasta.
Onko teillä kokemuksia tälläisestä ja olisiko mahdollista, että olisi olemassa hometta joka ei haise?

Tosiaan sää muuttui viime viikon loppupuolella täysin. Lunta tuli reippaasti ja se samalla peitti alleen paikoin paljaana olleet mustikanvarvut ja kaikki muut pienet kevään merkit. Vaikka tosiaan sitä lunta oli jo ennestään, mutta kevään tulo siirtyi taas hieman.. Tosin pajunkissoja näkyy jo jonkin verran, mutta kaikessa tässä hötäkässä kirjoitan ja kuvaan vain hyvin pikaisesti kuulumisista ja siinä samassa ne kissatkin jäävät kuvaamatta.. Ehkä ensi viikonloppuna, ellemme joudu evakkoon, toivotaan parasta, että emme.
* * * *

Viimeinen viikko arvonnassa on alkanut!! 
Vielä ehtii kuitenkin osallistua. 
Kivasti sinne on jo osallistumisia tullutkin, iso kiitos jo niistä tässä vaiheessa. Lisää saa laittaa kommentteja ja osallistua kivojen keväisten juttujen arvontaan! Jotain kuitenkin tarttui mukaan aamulenkiltä. Kuva tältä aamulta. Päivän aikana aurinkokin pilkisteli ja lumituiskujakin saatiin väliin.

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kehu päivässä piristää!! -kampanja ja muistutus arvonnasta..

Kehu päivässä piristää - ja ehkä se iso luonnon valo, jonka olemme saaneet taivaalle, ja aurinkolasit on täytynyt kaivaa hyvästä jemmasta takas nenille.

Maaliskuussa viikolla 10 vietettiin "Minä olen hyvä!" -viikkoa. Koko maaliskuun on siis lupa kehua itseään.

" Jokainen meistä on hyvä jossain ja jokaisella meistä on oikeus olla ylpeä työstään ja osaamisestaan. Terve itsetunto ja oman osaamisen arvostus ei ole samaa kuin ylimielisyys tai kopeus. Sitä paitsi itsestään puhuminen, varsinkin kun sen tekee julkisesti vaikkapa sosiaalisessa mediassa, tekee hyvää! Maaliskuussa on siis lupa nostaa omaa häntää ja tuoda esiin omia hyviä puoliaan esimiehelle, työkavereille ja tietysti itselleen. Helmikuussa kehuttiin kaveria selän takana, nyt vietetään Minä olen hyvä! -viikkoa 3.-7.3.2014. " www.epressi.com
" Minä olen hyvä -teemaviikko oli osa Kulkuväline mielekkääseen päivään -kampanjaa. Tämä Yllätetään yhteiskunta -ryhmän käynnistämä kansalaisliike on saanut jo lähes 200 työyhteisöä mukaan parantamaan fiilistä ja yhteishenkeä työpaikoilla ja hyvän fiiliksen virus jatkaa leviämistään! " www.epressi.com

" Minä olen hyvä! -viikon tarkoitus on tärkeä ja vakava. Sitä ei kuitenkaan saa toteuttaa liian vakavasti, itsensä kehuminen ja omien hyvien puolien esiin tuominen voi olla myös hauskaa, innovatiivista ja erilaista – sillä nostetaan koko työyhteisön fiilistä.

Minä olen hyvä! -viikkoon voi osallistua jokainen, myös työkaverin tai muita työyhteisöjä voi haastaa mukaan kampanjaan. Katsokaa kuka parhaiten nostaa omaa häntäänsä! Kehun tai tarinan siitä kuinka teemaa toteutti voi sitten jakaa Yllätetään yhteiskunta Facebook-sivulla tai Twitterissä.

Kulkuväline-kampanja ja sen mukana parempi fiilis ovat levinneet hienosti työpaikoille. Osallistuvien työyhteisöjen jäsenet ovat keskustelleet ja jakaneet kokemuksiaan aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Jokainen tarinansa jakanut saa palkinnon. " www.epressi.com
On selvä, että meille Suomalaisille itsensä kehuminen on haastavaa. Ja ainakin itsestäni voin sanoa, että helppoa se ei ole. Joitain pieniä juttuja ehkä kuitenkin varovaisesti löydän, kun mietin aikaa taaksepäin. Ne voi jollekin olla ihan mitättömiä pikkujuttuja, mutta itselle hyvinkin tärkeitä. Pienistä asioista voi kasvaa iso puu!

 Miten teidän työpaikalla tai kotona arkielämässä? Muistitko kehun?


 * * * * * * *

No joo ja onhan täälläkin jo oikeasti kevättä ilmassa, vaikka kovin aikaiselta se vielä tuntuu, mutta sehän kaikilla oli jo tiedossa. Tälläkin kertaa teen vain pikapostauksen ja muistuttelen tuosta arvonnasta. Pian alkaa viimeinen viikko ja jos ei enempää tule osallistumisia, niin saatan jopa arvontaa jatkaakin. Ainoa ongelma tai lähinnä haaste on se kun palkintona on siemeniä, että saisin ne suht nopsaa lähtemään, ajattelin, josko ne vielä ehtisivät teillekin tämän kevään kylvöihin... ?! Mahollisesti?! Onko aivan utopistista?

Osallistu siis arvontaan TÄSTÄ!!Toisaalta kun se aika, vaikkakin en ole kuin osa-aikaisesti ns. työelämässä, menee siis siihen tällähetkellä, vielä ainakin vähän aikaa.., että käyt työssä - olet illalla ihan naatti ja vapaa-ajalla leivot, pyykkäät, teet seuraavan viikon ruoan, ettei töitten jälkeen tartteis alkaa tekemään. No semmosta täältä kukkaruukun kaaoksesta tänään... Jospa sitä viikonloppuna suuntais ulos ja saisi vähän kuvatuksiakin lisää tänne kevään etenemisestä. Heips, siihen saakka!!

Ps: Yllä olevalla kuvalla voit linkittää arvonnan myös blogissasi, arpa siis siitäkin, jos on jäänyt mainitsematta ;) Katso tarkemmat ohjeet arvontapostauksesta!!

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Mietteitä narun nokasta..

Sillon ku ei ole oikein mitään sanottavaa eikä kerrottavaa, on keksittävä tikusta asiaa. Siis asiaan. Nyt kun ulkona saatika sisälläkään ei ole mitään kuvattavaa, ei ole mitään kerrottavaa. Mutta silti haluan jotain kirjoittaa.

Olen saanut, harmiksenikin, lukea eri blogeista kuinka kevät etenee huimaa vauhtia ja puutarhatyöt ovat aluillaan. Täällä Pohjoisessa se on tällä hetkellä vielä haave vain. Tosin ilma enteilee jo kovaa vauhtia kevättä, kevään tuloa. Linnut livertää, mittari on 2 astetta plussan puolella, on liukasta ja välillä käytiin jo loskallakin, ilma on harmaa, lumet tulevat katolta. Metsässä on paljon vähemmän lunta kuin meijän takapihalla, mutta se on aina niin. Joissain paikoin nurmikkoa näkyy, muiden pihalla, ei meidän, tietenkään. Meijän takapihalla on n. reilut 50cm, metsässä 10-20cm, noin arviolta.

Sen sijaan alkukevään pakkaset ja auringon paisteet ovat muisto vain. Pari päivää takaperin aurinko sentään vähän pilkahteli puiden takaa. Täällä ollaan lähinnä ihmeissään tästä sääilmiöstä. Kuten myös siis aikaisesta kevään tulosta. Lähinnä kuuluu pelästyneitä huokauksia,  "Joko se lumi jo nyt sulaa pois? " Itsellänihän on kaksi jakoiset tunnelmat. Jotain pientä puutarhajuttua voisi jo alkaa ehkä tekemään..

Sisälläkään ei ole siis mitään kuvattavaa, koska kukkia ei ole tullut nyt ostettua, jospa tulevana naistenpäivänä 8.3 saisi jotain kukkasia. ;)

Jotain toiveita siis keväästä olisi ja jotain odotettavaakin.. Nimittäin Tuija ja Katja ovat suunnittelemassa puutarhabloggaajien kevättapaamista Espoon suunnille. Alkuun ehkä jo ajatuksen hylkäsin, mutta mitä pidemmälle kevät etenee, saattaa olla että lähdetään Helsingin suuntaan, juurikin tuolloin. :)

Käyhän ilmoittautumassa puutarhabloggaajien kevättapaamiseen, joka järjestetään 24.5.

Olen myös iloisesti yllättynyt arvontaan osallistuneiden määrästä. Nyt jo n.30 kommenttia. Kiitos niistä, jo tässä vaiheessa! Vielä on aikaa osallistua näiden mukavien juttujen arvontaan. On mukava kuulla teistä ns. "tausta" lukijoista. Suurella ilolla Teille tämän keväisen arvonnan järjestän. On myös mukava päästä osallistumaan eri blogien arvontoihin. Tästä pääset osallistumaan arvontaan, joka kestää aina sinne....
 

21.3 asti.

Käykäähän osallistumassa arvontaan ja tapaamiseen, vielä ehtii..Lunta sitten löytyy, toivottavasti ei enää toukokuussa.. ;) Laitetaanko pikapakettina sullekin tulemaan? 

Niin ja mistä tuo otsikko sitten tulee.. No jokainenhan voi sen ajatella miten päin vain haluaa. Mutta tarkennuksena, hain sillä lähinnä jälleen näitä tilanteita joissa on koira ja kuvaaja.. Ja aina se ei ole niin yksioikoista.

2.3.2014
Kontrasti; eka kuva on otettu 31.1 ja viereinen 7.3. Tosin bloggeri muuntelee taas vähän värejä, ja puut näyttävät vihreämmiltä kuin oikeasti ovatkaan.. Kuvat ovat kuitenkin suunnilleen otettu samasta paikasta. Kova tuuli, joka on nyt ollut jo ainakin toista päivää, on lennättänyt polulle puunroskaa. Kevätpörriäisen purema.. vai valokuvaukseen suivaantunut lenkkikaveri?
Ihanaa Naistenpäivän viikonloppua, 

Teille ihanat bloginaiset!