pelaguu.blogspot.com

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Pahvilaatikkoelämää

Kun suunnitelmat menevät uusiksi, takatalvi yllättää ja suunnitelmat heittää härän pyllyä. Tarkoituksena oli lähteä tänä viikonloppuna hiihtämään ja kuvailemaan kevään merkkejä. Mutta mutta.. Loppu viikosta alkoi parin päivän kestänyt rankka lumisade, ainakin sen reilut 30cm tuli lunta ja pakkaset ovat tulleet takaisin. Kuulimme myös rakennustarkastajilta perjantaina uutisia, että maanantaina alkaisi makkarissa remontti, joka muutti viikonlopun suunnitelmat..

Olemme jo pidemmän aikaa haistelleet outoa pistävääkin hajua kamarin ja eteisen seudussa, haju ei muistuta hometta eikä se ole jatkuvaa. Se alkoi joulun aikaan ja luulimme sen johtuvan joulukuusesta, jälleen.. No haju jäi, vaikka kuusi heitettiin pihalle. Nyt otimme tuumasta toimeen ja käytimme remppamiehiä huushollissa nokkiensa kanssa, kunnes heiltä tuli päätös purkaa vaatekaapit kokonaan pois ja tarkistaa mitä se ja seinän ja vaatekaapin väli, on syönyt. Nyt viikonlopun aikana olemme siis tyhjentäneet vaatekaappien sisältöä pahvilaatikkoihin ja siirtäneet tiellä olevia huonekaluja pois. Mielestäni tälläisessä tilanteessa oli helpointa lähteä purkamaan vaatteet pahvilaatikoihin. Ne on sinne helppo laittaa ja helpompi ottaa pois kuin esim. jätesäkeistä. Yllättävän kova homma siinä olikin, aivan kuin olisi muutto puuhissa. Rankka viikonloppu on pian takana, saas nähdä minkälainen tuomio sieltä tulee...

Vaatekappi on ulkoseinää vasten ja rakennustarkastajalla oli tiedossa myös aiempia tapauksissa, joissa kosteus ja kondensaatiovesi on tiivistynyt seinän väliin, eikä ilmeisesti pääse haihtumaan. Lämmin metalli kohtaa kylmää ilmaa tai toisinpäin ja kosteus tiivistyy rakenteisiin.. jotenkin näin hän sen selitti.

Siivotessamme vaatekaapin ylähyllyä, hyllyn ja laukkujen välissä oli valkoista pölyltä muistuttavaa hiukkasta.
Onko teillä kokemuksia tälläisestä ja olisiko mahdollista, että olisi olemassa hometta joka ei haise?

Tosiaan sää muuttui viime viikon loppupuolella täysin. Lunta tuli reippaasti ja se samalla peitti alleen paikoin paljaana olleet mustikanvarvut ja kaikki muut pienet kevään merkit. Vaikka tosiaan sitä lunta oli jo ennestään, mutta kevään tulo siirtyi taas hieman.. Tosin pajunkissoja näkyy jo jonkin verran, mutta kaikessa tässä hötäkässä kirjoitan ja kuvaan vain hyvin pikaisesti kuulumisista ja siinä samassa ne kissatkin jäävät kuvaamatta.. Ehkä ensi viikonloppuna, ellemme joudu evakkoon, toivotaan parasta, että emme.
* * * *

Viimeinen viikko arvonnassa on alkanut!! 
Vielä ehtii kuitenkin osallistua. 
Kivasti sinne on jo osallistumisia tullutkin, iso kiitos jo niistä tässä vaiheessa. Lisää saa laittaa kommentteja ja osallistua kivojen keväisten juttujen arvontaan! Jotain kuitenkin tarttui mukaan aamulenkiltä. Kuva tältä aamulta. Päivän aikana aurinkokin pilkisteli ja lumituiskujakin saatiin väliin.

1 kommentti:

  1. Voihan rempaa! Toivottavasti ei oo pahemmin mennyt pilalle teijän makkarin seinä. On ne aina ikäviä juttuja.

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥