pelaguu.blogspot.com

perjantai 22. kesäkuuta 2018

Hyvää juhannusta!

Eilen kun tulin reissusta, mieheni tekemä saunavasta odotti oven pielessä tämän päivän juhannussaunaa ja sen saunojia.


Miten teillä vietetään juhannusta? Kuuluuko siihen jotain perinteitä? Kuuluuko siihen juhannussauna ja pitääkö saunan olla puhdas ja pesty juhannukseksi? Teettekö juhannussiivouksen?

Täällä on perinteenä tuoda koivut oven tai terassinpieleen. Tehdä vasta ja saunoa puhtaassa saunassa. Kokkoakin poltetaan, mutta harvemminpa varmaan enää kuitenkaan yksityisissä kodeissa. Ja syödään hyvin. Hyvää juhannusta!

perjantai 15. kesäkuuta 2018

Tulppaanien kukinnasta, pärehöylään

Pienin askelin kesä etenee. Sadettakin saatiin, näytti pitkään siltä, että tulppaaneissa vaan varret venyy ja nuput ei aukea ollenkaan. Pitkään on ollut nyt viileää ja sadetta jonkin verran, ehkä nämä olosuhteet teki sen. Nyt kuitenkin tulppaanitkin ovat jo auenneet! Tänä vuonna mentiin ihan tavallisilla tulppaaneilla. Syksyllä on hankala arvioida minkälainen myyrävuosi tulee jne, ja miten sitten keväällä tulput nousee, niin nyt en uskaltanut enää kovin näihin panostaa, mutta kauniita ovat nämäkin. Nämä tulput taisivat ovat valmis sekoituspussi erivärisiä tulppuja.
Narsissit ovat kukkineet pitkään, kauniita!
Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museolla ja kievarissa pidetään kesäkievari ja perinnepäiviä tänä kesänä. Keskiviikkona oli ensimmäinen kesäkievarin perinnepäivät. Perinnepäivillä sai katsoa pärehöylä näytöstä ja kodassa opeteltiin tekemään vastaa. Sisällä kievarissa sai nauttia perinnekäsitöistä ja kahvista.Muistoksi sai ottaa yhden tai useamman päreen.Siinä sitä pärettä syntyy, rattori pyörittää koko hommaa ja tuo höylä liikkuu edestakaisin.Peitin ihmisten kasvoja jos eivät halua olla kuvassa. Mutta tässä syntyy saunavasta.
Hyvää viikonloppua, mitä suunnitelmissa? Mulla tai meillä oli tarkoitus lähteä käymään Sodankylän elokuvafestivaaleilla, ihan extempore ajatus, mutta hyötyjäteasemakäynti voitti nyt.. :( En tiedä, mutta siellä pitäisi olla yksi uusi juttu pihaamme, saa nyt sitten nähdä onko se siellä ja tuleeko siitä mitään, kerron sitten! Kesätyökiireet alkaa tänä viikonloppuna, joten katsotaan mitä tänä kesänä tulee tehtyä ja postailtua! Moikka!

perjantai 8. kesäkuuta 2018

Kesä saa kukat kukkimaan

Kesä tuli meille tosi aikaisin. Narsissit ovat nyt komeimmillaan, odotellaan, että tulppaanit aukeaa. Nyt on ollut niin koleaa että mikään ei kasva. Satanutkin meillä kuitenkin on. Pikkuhiljaa, tosin etupihalla vuorenkilpeen ei ole tullut yhtään kukkaa, muilla kukkii, lannan puutetta. Minulla on meneillään monenlaista projektia puutarhassa, katsotaan jos postailen niistä myöhemmin. Olen myös istuttanut jo myös kesäkukat, niistä teen varmaan omsn postauksen myöhemmin.

Rentukkakin kukkii


KevätesikkoKevätkaihonkukka kukkii.Narsissit kukkii ja tulppaanit nupullaan.Meijän Roosa koira täytti toukokuun 16. 10 vuotta. Otimme hänestä virallisen synttärikuvan nyt vähän jälkeenpäin.


Hyvää kesäkuuta ja mukavaa viikonloppua kaikille!