pelaguu.blogspot.com

perjantai 30. marraskuuta 2012

Joulukalenteri avautuu.. huomenna

Nytpä se sitten päätökseen sain, arvontaa tiedossa Teille on!! Korvissa joulukellon kilinää, tontulakkien viuhunaa, kuin pukintyöpajassa..

Huomenna on siis joulukuun 1. päivä. Tänään perjantaina on joulunavaus täällä meidän konnuilla. Sinne siis potkuttelemaan pikkupakkaseen.

Eli joululuukkukisa/arvontapläjäys starttaa 1.joulukuuta ja kestää aina tammikuun 2013 loppuun saakka. Tämän joulukalenteri-idean nappasin Sarin joulublogista. Vaikka yhtään jouluihminen en olekaan niin jotain täytyy yrittää muiden iloksi.

Ja huh huh!! Palkinnot on hankittuna.. tai osaa vielä askarrellaan. Kuvat kaikista palkinnoista myöhemmin.
Ja jotenkin tämä joulunaika, jos vielä niin voi kutsua, on niin kiireistä aikaa, kun osaisi sen rauhoittaa ja rauhoittua silloin.. Eikä turhaa hössöttää. Hössötän, taas, kun tätä kisaa joulukuulle järjestän, plääh ja puuh.. hoppukin tässä jo kohta tulee..

HUOMIO TÄMÄ:
Kaksi ensimmäistä viikkoa ovat joulutuotteiden arvontaan. Eli jaksolla 1.12-14.12.2012 avautuu vähintään kolme joululaululuukkua, sinun tulee tunnistaa oikea kappale kuvailemastani pienestä pätkästä tunnettua tai tuntemattomampaa joululaulua. Riittää kun tiedät kappaleen nimen ja esittäjän tietäminen on aina plussaa, jos sellainen erityisesti on.

Joululaululuukku arvonnan palkinnot:

2 sisustussydäntä (pitsinen ja hyvää joulua)
2 veikeää lankatonttua (mielellään yhdessä, voidaan miksailla muiden joulupalkintojen kanssa)
2 huopasydäntä

 HOX!! ja muoks* Arvontaan osallistut siis kommentoimalla päivityksiä myös joulukuun 14 päivään saakka.

Arvonta jatkuu 15.12- jälkeen normaalina arvonta, kommentointi periaatteella 'olen mukana' jne. Kommentoi siis joko tätä arvontapäivitystä tai joulukalenterin luukkuja ja olet mukana moninaisien palkintojen arvonnassa. Yksi arpa lukija/kommentoijia. Eli jos kommentoit jokaista luukkua arvat EIVÄT tuplaannu.
Anonyymit jättäkää tunnistettava merkintä, jotta voin olla yhteydessä oikean voittajaan ja mahdollisilta sekaannuksilta vältytään!!
Yksi palkinto/voittaja. Jos on että 2 sydäntä, silloin voi esim. valita 1 pitsisydämen ja 1 huopasydämen.
 
Lista palkinnoista ja kappalemääristä:

1 Sisustussydän (pitsinen)
1 Sisustuskirja (ei voi yhdistää muihin)
Metallisia tähti- ja kuusikoristeita (ei voida yhdistää muihin)
Sormukset (huom. sormukset kappaleittain, ei voida yhdistää muihin)
Puutarhahanskat ja siemenpussi (ei voida yhdistää muihin)

Joka päivälle, joulukalenteri periaatteella, on oma kuva ja runo tai jotain muuta joululöpinää. Palkintoon on mahdollisuus vaikuttaa, saat valita haluamasi tuotteen, mikäli näin ei ole tapahtunut, määräämisoikeus siirtyy minulle ja valta on loppukäsissä päättää minulla, mitä tuotteita kukin saa.

Arvonta jatkuu aina vuoden 2013 tammikuulle, tai pidemmälle, riippuen miten tavaraa saadaan lähtemään liikenteeseen.

Jos huomaat tässä jotain epäkohtia, niin ilimineeraa!!

Kovin tuntuu monimutkaiselta, mutta ehkä tästä selviämmä! :) Rennolla asenteella ja ei turhan vakavasti, joulumielellä!


Mukavaa joulunodotusta!

torstai 22. marraskuuta 2012

Ostoksilla

Tulipas käytyä vähän ostoksilla. Ja aika kivoja juttuja löysinkin, kerrankin. Peltipurkkeja ja kaikkea sellaista vanhaa kyllä ihannoin.. Mutta tänne niitä vielä osta en.

Asiaan. Shoppailureissuilta tarttui mukaan ihana valko-sininen raitapaita, ihastuin tähän tyystin. Ja pipokin sieltä lopulta löytyi. Jopa kohta varmasti kliiseeksikin muodostunut perinteinen mummomallin taskullinen seinäkalenteri keittöön ja koirakalenteri toimistohuoneeseen, mitään sisustuksen ihmeitähän nämä eivät ole, mutta niinkin tuiki tärkeitä.

Reissulta tarttui myös käteeni, ilmeisesti kuusenkoristeita, feikki metallisiakoristeita. Taitavat olla kipsiä. Noihin sydämen mallisiin olisi tarkoitus väkertää nimet ja 'käsi' ja 'vieras' tekstit ja niistä olisi tarkoitus tehdä, miksi niitä kutsutaan, ne eivät ole pyyhenipsuja.. vaan niitä pyyhenimitarrajuttuja, mutta näistä lisää tulossa myöhemmin.

Ostin myös, mielestäni, aika ihanan 2013 kalenteripyyhkeen, tästä olisi tarkoitus tehdä, sitten kun vuosi 2013 on mennyt niin jonkinlainen tyynynpäällinen, pidän tuosta talokuviojutusta. Ihannoin Hollantia.. no jostain kumman syystä.. siellä käyneenä.. tai voiko ihannoinniksi kutsua, mutta kuiten, toinen on Pariisi ja Ranska, joka minua kiehtoo ja Eiffel-torni, ah, voiko olla mitään kauniimpaa. No, tuo talokuviointi muistuttaa vähän sitä hollantilaista talonrakennus tyyliä.  Mutta enpä minä taida sinne asti raaskia odottaa, vuoteen 2014. :) Katsotaan, mutta nämä nyt ovat taas sellaisia uusia projekteja minun 'tee se itse -joskus' nauhassa. :) Ja tännekin niitä sitten kirjoittelen miten valmistuivat.. Ja paljon paljon kaikkea muutakin keskeneräistä lojuu joka talon nurkassa. Lisää vain projektia itselleni taidan taas kehittää.. joulumyyjäiset ovat tulossa kylällä. Sinne siis.. joko myymään tai ostamaan. :)Hauskoja talvipäiviä! Ja räystäät tippuu vettä.. tip.. tip..

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Ensimmäinen tunnustus

Tämähän on ihan mahtavaa!! Ihan silmiä piti hieraista, että voiko tämä olla mahollista, mulle tunnustus! Vaadin aika paljon itseltäni, ikuinen täydellisyyten pyrkijä.. joten en pidä blogiani nyt niin täydellisenä, mutta tämä piristää päivää. Tunnustus - Hannalan blogista.. kiitos, kiitos, kiitos.. ihan superisti!! (ja aina välillä vedetään ihan överiksi xD)

Ilolla jaan sen myös eteenpäin. Ja mulla EI VIELÄ ole 200 lukijaa, mutta joskus.. ;) Some beautiful day!

Ja samaa rataa ja paremminkin lupaan jatkaa.Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster-palkinnon
ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.
Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.
Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
Toivo, että ihmiset, joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin.

Toisaalta on hirmu vaikea valita viisi kivaa blogia, kaikki ovat yhtä hyviä, ja sen listauksenkin vasta tein.. Yritin etsiä sellaisia blogeja, jotka ehkä eivät ole vielä niin tunnettuja, joilla ei ole kovin paljoa lukijoita. (tuntui välissä siltä että lähettiinkö taas takapuoli eellä puuhuun..) No näille meni nyt, ensi kerralla joillekin muille.

Täältä Pelaguun Kukkaruukun kaaoksesta tunnustus lähtee eteenpäin seuraaville viidelle blogille :

Marjukalle Arjen iloja etsimässä blogiin 

Seitalle Seitan blogiin

Silvalle Silva xx blogiin

Miksulle, Minnalle, Mannella ja koko perheelle Miksun blogiin *voimia*

Cosmokselle Puutarhakaaos blogiin


Ja olihan nämä varmasti aika odotettujakin valintoja.. ehkä..
Häpekseni täytyy tunnustaa, että koirallani oli oma nettisivu :D, mutta olen hukannut sen (muista osoitetta ei..), kaikkia ihania blogeja ei ehdi laittaa ylös, olen myös siis hukannut jotain lappi-aiheisia blogeja... tai en muista osotteita.

(Hannalallekin antaisin takaisin, mutta ei sitä nyt kovin montaa kertaa :)

Ja missähän mulla vielä on tunnustuksia, mitä en oo hoksinu.. Onneksi ehdin vielä! :)

Thank you all, my blogfriends! :)

tiistai 13. marraskuuta 2012

Postin tuomaa ja jouluvalot

Niin minä vain hurahin. Vaikka uhkailin, että tänä vuonna ei joulua tuukkaan. Tai siitä ainaisesta hössötyksestä en niin perusta. Asensin männä viikolla jouluvalot. Tuovathan ne vähän valoa tähän harmauteen. Suomen sää kun se on niin arvaamaton, alkutalvi on kyllä ollut vähän sitä sun tätä ja kaikkea sitä sekaisin.

Joulu.. tai valoköynnökset ym. ne sopivat joihinkin taloihin todella hyvin, joihinkin taas ei ehkä niin hyvin. Itse olen sitä mieltä, että kovin paljoa ne ei täällä meidän talossa valoa tuo, mutta on ne mukava piristys. Tuntuu, että joulukin tulee joka vuosi aikaisemmin ja kauppoihin varsinkin. Olen nähnyt myös muilla jo jouluvaloja, uskalsi sitten jo asentaa itsekin.


Partyliten Apteekkari somisteeseen laitoin käpyjä ja joskus Pihakutsuilta hankitut paristoilla toimivat led-valot. Lopuksi peitin vielä tuon patterikotelonkin kävyillä.

Uusi kiviruukku/paasi hökötys valjastettiin jouluvalokäyttöön. Lunta, lyhty ja jouluvalot.


Talvi. Mikä ihmeellinen luonnonilmiö. Eilen oli melko paha keli ja olimme tien päällä koko päivän. Sodankylässä aivan täys talavi ja ihan erilainen sää kuin meillä, siellä oli myös paljon enemmän lunta kuin meillä. Meillä on ollut pari päivää plussan puolella ja vettä rätköttänyt. Nyt on mukava pakkaspäivä, huonosta säästä tietoakaan.

Nämä kuvat ovat aiemmilta päiviltä. Ja ihan sekaisin.. Pahoittelen!


Villilupiini. Ei pihastani. Tienpientareelta. Näitä toivoisin myös omalle takapihalle, niityksi. Muistaakseni niitä sinne kylvinkin, katsotaan miten lähtevät.Taannoin osallistuin Neko Oy:n facebook sivuilla syyskuvakisaan ja (paljoa kehumatta) voitin sieltä ihan mukavan palkinnon. Palkinto saapui eilen.


Palkinto sisälsi merileväuutetta, leikkokukkavirkistettä, calendula-voidetta sekä Neko -kassin. Erityisesti minua kiinnostaa tuo calendula 'kehäkukka' -voide. Kuinka sitä käytetään jne? Onko teillä siitä kokemuksia, minkälaisia?

Puhelimeen on asennettu nyt Instagram, joten sitä tässä opettelemaan. Ensi keväänä on myös suunnitteilla eräänlaiselle valokuvauskurssille meno. Nyt ajankohtaista on että suunnittelen jonkinlaisen blogijoulukalenterin tekoa tai jotain haastejuttujakin olisi joskus kiva kokeilla. Kunhan tämä kiireinen syksy antaisi aikaa myöten. Suunnittelemuksiin!!

<3:llä Pelaguu..

Ps: Ja uuden arvonnan palkintoja on hankinnassa! Saa nähdä koska sen käymme ja paremmalla onnella. ;)

maanantai 5. marraskuuta 2012

Talven sylissä

Talvikin on siis toden teolla tullut. Välissä satoi vettä ja oli kaljamakelit, näytti että lumi sulaa pois. Mutta sitkaasti se vain pysyy. Nämä kuvat on otettu lokakuun loppupuolella.. ja paljon hyviä kuvia olisi saanut.. vaan kamera ei ole aina ehtinyt olla mukana. :)

Talven taikaa!

" Päästäkää mut sisälle! Tännehän jäätyy! "

Asetelmia ristäisiin

Aika tummanpuhuvia näistä nyt ehkä tuli. Nämä eivät ole harjoituskappaleita. Tein suoraan vain, että tulee mitä tulee. Kuitenkin olimme perheen kesken ja pienellä porukkalla, niin ei ollut niin justiin. Mutta minut tuntien.. työn pitää olla lähes täydellistä ja virheitä ei sallita. No joo.. :) Kuvista huomaa hyvin helposti epäkohdat ja huomaan niitä itsekin. Ristiäiset vietettiin kivoissa merkeissä ja asetelmat saivat kehuja.

Perheen toiveena oli vain että ei mitään kovin tuoksuvaa. Ja kasteessa nimen sai poika, joten jotain sinisävyistä ja luonnosta paljon vihreää, mitä on käytännössä koko pohja. Ja kotikoivua, mikä oli melko kinkkistä asetelmissa käytettäväksi, testattuani tiesin senkin nyt. Mutta ihan hirveästi se ei röpsähtänyt tai mennyt kurtuiseksi, mitä pelkäsin. Säilyi hyvänä loppuun saakka.

Nyt vain opettelen sitten sen kuvan pienennyshomman, ettei mene liikaa kuvatilaa.

Tästä olikin näköjään vain tältä yhdeltä sivulta kuvia. Toisella, eli nyt tuolla taka-puolella, käytin myös sisal-kuitua. Kauttaaltaan näissä on paljon luonnon materiaaleja. Risuja, mustikanvarpua, puolukkaa, käpyjä.. + kukat.

Tämä tuli lopulta kastepöytään. Oli matalampi kuin toinen ja sopi siten paremmin. Kamerassa vaan ei huomaa kuinka suttuinen kuva oikeasti on ja nyt tästä ei sitten ole parempaa kuvaa.
Hitusen parempi kuva väreistä, salamalla.
 


Rauhaa ja rakkautta perheelle sekä kummipojallemme.

Ja suureksi harmikseni joudun toteamaan, että tulevana viikonloppuna oleville ELMA-messuille en pääse. Olisi ollut niin kiva käydä siellä ja kertoa teille tänne messujen kuulumisia ja antia. Toivottavasti joku muu kävisi, niin saisin edes kuulumisia.