pelaguu.blogspot.com

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Joulun odotusta..

Viikko on taas vierähtänyt. Aika kuluu kuin siivillä, niin töissä kuin kotiaskareiden parissa. Niin, että töitä. Jep, töissä on mennyt ihan mukavasti, ja uutta jaksoa pukkaa.. :) Katsotaan nyt rauhassa mitä siitä tulee ja annetaan mennä omalla painollaan, mutta tähän astiset kokemukset ovat positiivisia.

Joulukin se lähestyy, vaikka ei sitä taas uskois. Parhaani mukaan yritän EI niin jouluihmisenä virittäytyä tunnelmaan. Tilasin mallin vuoksi ja joulufiiliksen lisäämiseksi Kotivinkin joululehdet. Vielä en ole ehtinyt kokonaan selata ekaa lehteä läpi, toinen numero tulee myöhemmin, mutta hyvässä alussa kera pipareiden ja glögin. Tuo glögikin on nimittäin lojunnut tuolla jääkapissa viikkoja ja nyt rohkenin sen avata, jospa ottaisi hetken aikaa itselleen iltasella TTK:n finaalia katsoen ja glögistä nauttien. On muuten epäreilua, että sekin päättyy, mielelläni olisin seurannut pidempäänkin sitä. Kävimme myös virallisessa joulukaupungissa Rovaniemellä eilettäin shoppailemassa joululahjoja ja muuta itselle tarpeellista. Meille tämän perän asukkaille sellaiset ykkösshoppailu paikat ovat juurikin Rovaniemi sekä toisena Kuusamo, Kemijärven lisäksi. Eilettäin siellä, siis Rovaniemellä, vietettiin kauppakeskusten joulunavausta sekä kävelykadulla kulki Joulupukin johdattamana jouluparaati. Jos rehellisesti saan sanoa, mielestäni jouluparaati oli vaatimaton, itseasiassa odotin enemmän ja pidempää letkaa.. Mutta joulua kaikki tyyni, joululaulujen soidessa pukki yhdessä miss Rovaniemen kanssa johdatti joukkojaan pikkupakkasessa ja auringon paisteessa. Meijän kylällä joulunavaus on parin viikon päästä, sitä odotellessa tunnelmakuvia eiliseltä.

Ikkunashoppailuja ja joulun tunnelmaa..
Mukavaa joulun odotusta sinulle!lauantai 9. marraskuuta 2013

Hyvää isäinpäivää!

Kuten olen jo aiemmin kertonut, tämä talvi tuo mukanaan kirjoitustauon.. No on siihen toinenkin syy, olen palannut työelämään.. ainakin jollain tapaa. :) Olen lyhyen jakson nyt aluksi vielä työharjoittelijana, katsotaan sitten mihin tie vie, päätös on toki osin minunkin.. suuria ajatuksia, suuria tunteita, mielen mylleryksiä.. On lyhyt tovi ollut taas taukoa kirjoittamisessa, aivan niin tiuhaan tahtiin ei sitä tekstiä näin talvella tule ja mielelläni iltaisin pidän vähän koti-iltaa.., ja kun ei ole aiheita mistä kirjoittaa enkä halua nyt kuitenkaan siitä tikustakaan vääntää sitä asiaa.. Olisi harmillista jättää blogimaailma, se antaa niin paljon, mutta sitä en aio tehdä, vaan pidän sen edelleen harrastuksena ja teen kirjotuksia kun aihetta tulee ja kun vapaa-aikaa on. Nämä kaikki ovat kuitenkin aika ihania asioita! Blogi, työ.. Työtä näin pienellä paikkakunnalla onkin vaikea saada ja olisihan tämä aika huippujuttu, jos tähän uskaltaudun.. Vapaa-ajallani jatkan bloggailua, olkaa huoleti en poistunu ihanasta blogimaailmasta.. ja perheeni kanssa oleilua. Sovitan vain kaikki menoni yhteen, niin luulen, että tästä tulee vielä hyvä!


Ihanaa isäinpäivää 

 

kaikille isille ja heidän perheilleen!

 

perjantai 1. marraskuuta 2013

Happy Halloween!

Huomenna vietetään pyhämiesten pyhää eli pyhäinpäivää. Pyhäinpäivänä suomalaisessa perinteessä on ollut tapana käydä haudoilla ja muistella edesmenneitä rakkaitamme. Amerikasta meille rantautunut halloween sen sijaan muistuttaa mielestäni suomalaista pääsiäisperinnettä. Trullit kiertää ovelta ovelle kysellen; " Trick or treat?" Karkki vai kepponen. Itse en vietä halloweenia. On vähintäänkin hassua miten kaikki amerikan "krääsäjuhlat" rantautuvat ja tekevät jalan sijaa atlantin tällä puolen.. ja sekin päivä taitaa olla itseasiassa jo tänään, aattona.. Itselle päivän viettäminen on vielä arvoitus, jos olemme kotona, voisikin hiljentyä ja syödä hieman paremmin ja käydä haudoilla. Tein kuitenkin pika pikaa "kurpitsalyhdyt".... arvaatteko mistä?... Taisi jäädä ne kurpitsat sinne kauppaan ja piti sitten vähän luovia. :) ... rättädää, APPELSIINEISTA. Kyllä, luit aivan oikein. Mietin pääni puhki ja etsin kaupastakin vaihtoehtoa kurpitsalle, ja ainoa järkevältä tuntuva oli appelsiinit. :D Näin hät' hätään, toimii!!  Itseasiassa meidän lähikaupoista ei ole varmaan ikinä saanut isoja kurpitsoja, sen sijaan Lidlissä huomasin sellaisiakin ihmeitä ja sellaiseen kauppaan lähimpään meiltä on noin tunnin ajomatka. On myös aika hassua, kun lapsenakin joulut tuntu joululta, nykyään nekään ei tunnu siltä, että olisi joulu. Mutta ehkä jos oikein pinnistää, tuntee pientä mystisyyden tunnetta varpaan päissä ja mielessä.. Pyhäinpäivän tunteessa on jotain samaa vienoa tunnetta, niin myös itsenäisyyspäivänä on kuin olisi "pikkujoulu". Jouluvalojakin on jo pikkuhiljaa alkanut tulla katukuvaan. Kyllä sitä kummasti vain haluaa valoa ympärilleen kun on vuoden pimein aika.  Miten sinä aijot viettää tätä juhlapyhää, joka lähestulkoon aloittaa loppuvuoden juhlapyhien sarjan?

Oikein hyvää

 ja 

rentouttavaa pyhäinpäivää, teille kaikille!