pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Pohdintaa bloggaamisesta

Kirjoitin eilen postauksen otsikolla "Arki". Mutta siinä kerrottiin paljon muutakin, lähinnä tulevasta ja menneestä ajasta eli uudesta vuodesta. Luitko sen? Kokonaan? Katselitko vain kuvat? Siihen ei tullut yhtään kommenttia, yleensä niihin postauksiini tulee saman päivän aikana jo jokin kommentti. Nyt ei niin käynyt ja aloin miettiä, että miksi? Teki mieleni surulliseksikin hieman. Bloggeri kuitenkin näyttää, että sitä on katsottu 28 kertaa. (EDIT 12.10: nyt on itseasiassa luettu 30 kertaa) Oliko "arki" sellainen aloitus tai sana jota hieman saatoit kavahtaa? Kenties.

Sitä miettii ja miettii, että mikä olisi kullekin postaukselle hyvä otsikko, sen pitäisi olla tekstiä hyvin kuvaava. On vaikea keksiä. Millä perusteella sinä luet postauksia? Hyvä ensimmäinen kuva? Houkutteleva otsikko? No millainen on sitten houkutteleva otsikko? Millainen on hyvä ensimmäinen kuva? Ja ylipäätään minkälaista sisältöä jatkossa odotat minulta, minulta hitaalta bloggaajalta? Olisi erittäin kiva kuulla näihin kaikkiin (tai ainakin suurimpaan osaan vastaus), sillä minusta kommentit ovat bloggaamisen suola. Säälistä en halua kommentteja, kun ei ole kommentoitu yhtään kommentoinpa nyt sitten. Minusta tuntuu, että moni on pettynyt blogiini. Aloitin aikoinaan tämän puutarhablogina, mutta pihapuutarhani ei ehkä sitten kukoistanutkaan niin kuin ehkä lukijat odottivat. Siihen on niin monia syitä miksi puutarhani on mikä on. Maininta "minä" -esittelykohdassa, siitä että olen puutarhuri ammatiltani, luo paljon odotuksia, liikakin ja sitten aivan kuin "suutarin lapsilla ei ole kenkiä", kaikki romuttuu kun lukee blogiani. Ei se sitten ollutkaan niin ruusutarha, kuin olettaa ehkä saattoi. Ettäpä näin tällä kertaa. Kerro rehellisesti ajatuksesi kommenteissa, olisi kiva palkita jo nyt joku kommentti, mutta odotellaan kevääseen lupailemaani arvontaa. Kommentoi, ehkäpä liitämme jo nämä kommentit tulevaan arvontaan! ;)

Minulla jäi eilisestä postauksesta kuvat pois uudesta SnowLoungesta eli lumibaarista, joka on tehty Sallatunturin laskettelukeskukselle, niin laitan ne nyt tähän. Kuvat ovat sisältä. Se on ikään kuin suuri lumiluola tai lumilinna.

Tästä pääset eiliseen  postaukseen "Arki".


Kuulemisiin, Pelaguu

tiistai 15. tammikuuta 2019

Arki

Arki on alkanut. Vaatii hieman taas totuttelua, mutta kyllä se siitä taas lähtee. Ilma näyttää talvelta, vaikka vielä joulun aikaan oli niin vähän lunta, että piti ihan jännässä olla että tuleeko musta talvi, no ei tullut ja nyt lunta on alkanut tupruttaa ihan kivasti. Minulle tuo ois riittävästi, mutta turistihommissa, joilla Sallakin elää, niin on vielä aika niukasti.


Uudenvuodenaattona käytiin katsomassa soihtulaskua ja lasten ilotulitusta laskettelukeskuksessa Sallatunturilla alkuillasta, kun en jaksanut valvoa puolille öin. Sinne on viime vuoden tapaan avattu myös Snowlougne lumibaari ja ravintola sekä pieni hotelli. Se on vielä osittain kesken, lunta on tullut niin vähän ja pakkasiakaan ei ole ollut kovasti. Retkeillä ei ole vielä ehitty mutta suunnitelmissa on. Mietin vielä viime vuoden retkiä, että yhdestä voisin vielä tehdä postauksen, kun on jäänyt tekemättä. Mutta sitten kun sen aika on. Ja sitten mulla on blogin synttäriarvontaa suunnitteilla, siellä on kyllä huippu palkinnot, joten pysyhän kuulolla! Mitään en halua luvata varmaksi, päivä kerrallaan - aika näyttää.


Näillä eväillä tähän vuoteen.


Kaikkea hyvää alkaneeseen uuteen vuoteesi! <3:llä Pelaguu