pelaguu.blogspot.com

maanantai 8. tammikuuta 2018

Vuosi vaihtui - Raketit paukkui ja uusi Snowlounge -lumibaari ihastutti

Vuosi jälleen vaihtui, joulu meni ja arki alkoi. Arki alkoi heti joulun jälkeen niin kiireisenä, että ei ole ehtinyt tänne kirjoittelemaan, eikä liiemmin käyty joulun välipäivinäkään tai joulun aikaan missään retkeilemässä. Uuden vuoden aattona tosiaan käytiin kuitenkin jälleen perinteisesti Sallan laskettelukeskuksessa katsomassa ilotulituksia. En jaksanut valvoa puoleen yöhön, joten käytiin vain illalla kahdeksalta kattomassa lasten ilotulitus, paikalle oli saapunut paljon väkeä, myös tuttuja ihan paikkakuntalaisia. Mentiin jo hyvissä ajoin paikalle, kun ajatuksena oli käydä tutustumassa ensin uuteen vasta tälle talvelle avattuun Snowlounge - lumibaariin/-galleriaan. Sisällä lumibaarissa sai tilata juomia, mutta myös ihastella taidokasta ilmeisestikin paikallista käsityötä olevia jää- ja lumiveistoksia. Monella muullakin oli sama ajatus, kun pääsimme sisään paikalla oli vasta muutama ihminen, mutta kellon lähestyttyä kahdeksaan, jolloin mekin olimme sinne mennet, lumibaari oli tupaten täynnä, joten kuviakin oli sitten vaikea ottaa. Upea paikka kuitenkin kerrassaan!

Lumibaariin mentiin sisälle pienestä, kapesta oviaukosta. Sisällä baarissa avautui upea lumiveistoksin ja valoefektein tehty lumimaailma, taustalla soi musiikki. Suuri "lumilinna" oli kaksi osainen, ensin oli baaritiski ja seisomapaikkoja ja pöytiä ja toiseessa osassa sai istua jääpenkeillä poron taljojen päällä ja nauttia hyvästä musiikista ja vaikka kaakaosta. Lumibaari sijaitsee ihan Ski resort - suksivuokraamon välittömässä läheisyydessä. Kun lumibaari oli katsastettu suuntasimme Karhulammen jäälle virittelemään kameroja valmiiksi illan ensimmäistä ilotulitusshowta varten. Kuvia otimme minun järkkärikameralla ilotulitusasetuksella ja minulla oli kamerassa kiinni myös jalusta. Räpsin satunnaisesti kokoajan kuvia ja pitkästä valotusajasta johtuen et koskaan tiennyt mitä kameraan tarttuu, nyt tarttui näitä. Toisena meillä oli mieheni puhelimen kamera ja hän otti myös ilotulitusasetuksella käsivaralta kuvia tulituksista, kun kuulemma ihan tavallisella kameramoodilla siihen ei tarttunut mitään hyvää. Ilotulituksista ollaan niin montaa mieltä, ja joissakin paikoissa kyläläisten rakettien ampuminen on kaiketi kiellettyä. Meillä kylällä oli ihmeen hiljasta, verrattuna muihin vuosiin, tänä uutena vuotena, pari pikku paukkua kuulu kylällä, puolen yön aikaan oli sitten kuulunut myös. Meillä koira ei välitä mitään paukuista ja silloin kun kuuluu joku kunnon poksaus, niin alkaa haukkumaan, että mikä se oli, mutta ei stressaa yhtään niitä. Ja nyt kun ei kuulunut yhtään juuri mitään, niin koirakin oli ihan rauhassa, vaikka meillä oli nyt kaksi raketti myyjää, aeimminpina vuosina on ollut vain yksi myyjä. Ilotulituksen tunturissa oli tehnyt ihan ammattilaisporukka.


Suuri "lumilinna",
Snowlounge - lumibaari ja -galleria
ulkopuolelta.Ovesta sisään.
Tervetuloa!Kurkistus baariin - baaritiskille.Lumi- ja jääveistoksia.Fb:ssä: SnowloungeSalla  IG: #tastethearctic


Porohahmo veistettynä lumibaarin seinään. 
Taidokasta työtä, ei voinut muutakuin ihailla.Sitten mentiin katsomaan ilotulituksia.
Nämä kuvat on otettu älypuhelimella.Nämä taas minijärkkärikamerallani.


Joulu ja uusivuosi meni myös herkutellessa. Oli kinkkua kahta laatua, punasuolattua ja harmaasuolattua, oli graavilohta ja mätimoussea. Ja tietysti aattoaamuna uuniriisipuuro mantelilla, minä sain sen mantelin. Tein vieraitakin varten joulun pyhiksi jälleen suklaisen jouluhalon, mutta vieraita ei käynyt, söimme sen sitten itse. Uuden vuoden vaihteeksi tein porkkanakakun, joka oli kyllä tosi herkkua, ohjeen nappasin uusimmasta onkos se nyt Kotilieden vai A-lehtien Jouluherkut lehdestä. Se oli kuin se porkkanapiirakka, mutta vain kakun muodossa, vieraitakin varten tein sen, mutta vieraita ei käynyt. Uutena vuotena oli myös nakkeja, lihapullia, dippiä, valkohomejuustoa, patonkia ja mitäs vielä muuta. Kaikkea ei edes muista meillä on ollut niin paljon kaikkea syötävää joulunaikaan. Uutena vuotena valettiin myös tinat, ei olla ostettu nyt uusia vaan valetaan vanhoja, mutta ne alkavat olla jo aika murua, ja nythän niitä ei enää saa edes myydä sitten. Taisinpä tehdä jonkinlaisen jälkiruoankin joulunaikaan vielä ylijääneestä riisipuurosta, riisipuurotriflen. Itsenäisyyspäivän tienoilla tein kahdenlaista moussea, savuporomoussea ja muistaakseni kylmäsavulohimoussea. Itsenäisyyspäivänä meillä oli poronpaistia ja karpalohilloa, söimme juhlavasti ja katsoimme linnan juhlia, se on perinne jo sekin, että haluan syödä juhlavammin itsenäisyyspäivänä, se on tärkeä päivä.


Yksi kuva vain tuli otettua joulun ajan syömisistä. 
Uuden vuoden porkkanakakku.Siispä Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Olisikohan minulla jälleen seuraavapostaus vuosikatsaus viime vuodesta, se on urakka alkaa tekemään kaikista kollaasit, nähtäväksi jää mitä teen ja mitä ehdin ja mitä on luvassa seuraavaksi. Aika näyttää, mutta paljon on jo suunnitelmia tälle vuodelle.