pelaguu.blogspot.com

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ei raportoitavaa

Ei edelleenkään mitään kovin merkittävää raportoitavaa. Aikomuksenani oli vain ottaa kuvia, kun raparperi sadon keräsin tänään. Eipä sitä paljoa ollut. Nyt on ollut pari niin trooppista, seesteistä, täysin paikallaan öljöttävää ilmaa, että kosteuskaan ei haihdu, tai saati että mikään liiemmin kuivuisi. On kai nyt se mätäkuu.

Etelässä ollut raju ukonilma ei yltänyt tänne.

Ei tullut niin paljon satoa tänä vuonna raparperista kuin viime vuonna. Vielä alkukesästä saatiin syödä viime kesän satoa, nyt pari pussia. Johtunee kylmästä alkukesästä. Tuleekohan, nyt pitkä ja kostea syksy.

Haaveilu listalle pistin Kanadan ruusun ja ehkä joskus Rautatienomenapuun. Näin ne paikallisessa lähikaupassa ja ihastuin. Pitkään olen jo miettynyt, että pajukolle takapihalla pitäisi tehdä jotain. Voisin istuttaa siihen Kanadan ruusun, vielä en sitä hankkinut, mietin.

Jospa sitä tulevana viikonloppuna saisi taas raportoitavaa enemmälti, kun suuntaamme Haapavedelle. :)

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Reissarin puutarha

Siinä taitaa olla vielä osuvampi nimi blogilleni. Ei taida minusta tulla puutarhuria tekemälläkään. Noo.. Tai ainakin näin reissaajana on vaikea pitää kasvinsa hengissä. No kylläpä ne ovat oikeastaan pysyneet hyvin nyt. Mutta valoa tarvitsevat. Tomaatit ovat edelleen vihreitä, mesimarjassa on kyllä kukat.. Porkkanat kasvaa hyvin harson alla.

Alkukesästä kylvämäni lupiinit, näyttävät myös itäneen, ne vain tahtovat jäädä pihatatarien alle eivätkä saa tarpeeksi valoa ja sen ansiosta eivät näytä niin kovaa vauhtia kasvaneen.

Puutarhan löytöjä
Kerran Helsinkin reissulla löysin akileijan siemeniä kaupasta. Tottakai, innoissani, että tämähän on eri lajike tai lajike, joka on vain eteläisen vyöhykkeen kasvi. Ja nyt sain niitä taimina itselleni. Tarkkaa nimeä en akileijalle muista, mutta on hyvin pieni kukkainen ja muistaakseni pussin kyljessä oli kuva paljonkin tummemista akileijan kukista.
No, jälemmin olen nähnyt niitä samaisia siemenpusseja lähikaupassammekin.

Akileijat. Kuva ei anna aivan oikeuttaan.

Mikähän ukonhattu parkojani vaivaa? En ole koskaan aiemmin nähnyt vastaavaa. Kasvin varressa on lähes kauttaaltaan mustaksi tikutettuna jotakin ötökkää. Näyttää punkilta tai vastaavalta. Suihkuttelin mäntysuopaliuosta kasviin, en ole nyt jälkeen käynyt sitä katsomassa.Tomaatit vihertää.


Kylänraitilla on hiljaista. Marjanostajan koju ammottaa tyhjyyttään. Tuoli odottaa ostajaa ja koju poimijoitaan.

Taisinpa minä niitä kuviakin lupailla, mutta mitäpä niistä, kun ei ole mitä kuvata. Joten pidämme silmät yhä auki.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Heinäkuun helteitä

No nyt on ollut jo parina päivänä hieman lämpimämpää, ja se onkin ajanut työhommiin ja harrastuksiin. Eikä nyt oikeastaan ihan hirveästi ole päivitettävää. Sitä vaan ollaan oltu taas poissa kotoa pari päivää ja sillä välin on ehtinyt porkkanat kasvaa, tomaatit kasvaa, kurjenpolvi on alkanut kukkimaan.. Ai niin ja mesimarjakin kukkii. Saa nähä kun on niin hentula, (miten ikinä niistä niin hentuloita saankin) että miten alkaa tulla marjaa. Niistä kun on hengissä enää 2. Tarvivat ilmeisesti kaveriksi kolmannenkin. Mutta katsotaan.

Tässä on niin monta projektia nyt työnalla, että kuviakin on tulossa lisää myöhemmin.
Että jospa niitä hellepäiviä tulisi vähän lisää, yleensä silloin haluttaa vain ulos, reissuun tai muuta vastaavaa. Nytkin aamulla aurinko näyttäytyi niin komeasti että tiedossa oli auton pesu ja siivous, eikä leipomista. Nyt sitten meni taas pilveen.

Kesäkoira Roosa.

Kesäleimu kukassaan.

Kurjenpolvi. Samassa kasvissa oli sekä tätä tummemman sinistä että sitten hieman vaaleampia vaaleanpunaisia kukkia.

Mansikka kukkii! Yllätyin positiivisesti. Alkukesästä näytti että pieni muutaman tupsun mansikkapenkki, ei ala edes kasvamaan, hyvin pienet oli alut silloin. Mutta kas, kameran kanssa pyörittyäni, löysin mansikan kukan ja nuppuja.

Kotkansiipisaniaisia vasten sinitaivasta.