pelaguu.blogspot.com

torstai 28. huhtikuuta 2016

Tervehdys vappuviikkoon!

Kevät etenee hurjaa vauhtia, ilma tuntuu jo melko lämpimältä, tarkenee jo ohuemmissa ulkovaatteissa, mutta eihän niitä oikein osaa jättää poiskaan, koska luntakin vielä on. Hankikelit tais olla ja mennä, viime viikolla oli mukavia hankikelejä, olihan kylmä, yöpakkasia ja pohjoistuuli, nyt ilmat ovat lämmenneet mukavasti meilläkin. Pian voi jo ulkona, terassilla nauttia kupin kahvia tai siemailla vappuisasti simaa munkkien kera! Teen myöhemmin ihan oman postauksensa kevätpuuhista ja kevään etenemisestä, mutta nyt toivottelen jo kaikille blogini lukijoille...
Kevät


Se pulppuaa purona puitten alla,
se livertää leivona taivahalla.
Se sinkoaa silmiini säihkyvän säteen
se kasvattaa kukkasen kulkijan käteen.

Se laineena laulaa, se käkenä kukkuu,
se itkee ja nauraa, se valvoo ja nukkuu.
Se utuisen unelman onnesta antaa
se lempeä lupaa, se kaihoa kantaa.


- Annikki KujalaHauskaa ja riemullista vappua

sekä

aurinkoista viikonloppua!


♥:llä Pelaguu

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Retki Ruuhitunturiin

Huhtikuun toisen viikonlopun sunnuntaipäivän moottorikelkkaretkemme suuntautui sydäntalven upeista tykkylumipuistaan tunnettuun Ruuhitunturiin. Päivä oli yhtä tuhnuinen kuin muutama vuosi sitten. Viimeksi olemme käyneet täällä helmikuussa 2013, nyt kun meillä on kelkka kokoajan käytössä, niin otimme sen alle ja suuntasimme katsastamaan tämän hetkistä kynttiläkuusienkin tykkypuutilannetta. Tykyt olivat jo pudonneet puista, mutta maisemat näköalatornista olivat huikeat. Olisi olleet vielä komeammat, jos pilviverhot eivät olisi verhonneet maisemaa. Kova vinkkakin siellä tunturin päällä kävi, eikä se houkuttanut viettämään siellä paljoa aikaa, joten laskeuduimme alas kahvilan terasille evästelemään. Lähtiissä sateli räntää, takaisin tullessa ilma alkoi jo seljetä.

Ruuhitunturiin voi patikoida myös kesällä. Sallan Poropuistosta lähtevä reitti on pituudeltaan n. 14 km. Talvella ohi kulkee myös latureitti. Alueella toimii kevät-talvisin latukahvila, josta voi ostaa kahvia ja munkkeja. Lisäksi kahvilan vieressä on saunarakennus ja ulkohuussi. Pienen loivan kapuamisen jälkeen Ruuhitunturin päällä on näköalatorni.


LatukahvilaPiharakennuksetNäköalatorni
Seuraavat kuvat ovat näköalatornista.
Ruuhitunturin näköalatornista avautuvat näkymät pitkin Sallatunturin aluetta.
Ruuhitunturia ympäröi monet pienet tunturit.
..Kuten Hangasharju ja Pirttivaara.

Alhaalla hentoon lumihuurteeseen hunnuttuneita puita.


perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kevättä metsässä..

Jälleen tämä viikko ollaan saatu nauttia kauniista, keväisestäkin auringon paisteesta, kipakkojen yöpakkasten ryydittämänä. No sehän on tienny hankikelejä, ainakin koiralle.. Aivan ihmisen kestävää kantoa ei ole vieläkään tullut, vaikka yli -10 asteen ollut nyt parina yönä. Viikonlopuille ei aina ole nyt sattunut kauneinta säätä, silloin kun retkeilemään pääsisi. Tässä tunnelmia ja kevään etenemistä iltakävelyltä. Pikkuhiljaa luonto herää, ajallaan. Muurahaispesissä käy jo kuhina, ja somessa on levinnyt kuva tässä lähikylällä talviunilta heränneen karhun tassun jäljistä. Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Välillä pitää vilkuilla sivuille, uskaltaako tästä mennä vielä yli.

Pihallakin edetään pikkuhiljaa. Lumia nakeltiin vielä sipulikukkapenkin päälle, kun lupasi kovia yöpakkasia. Muuten olisivat jo lähteneet nuo lumet tuosta, jos ei luontoäidin toimesta, 
niin sitten minun.


Tässä vielä linkki viime vuoden postaukseen, samoilta paikoilta. Tuntuu, että nyt kevät on edennyt vilkkammin.

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Pilkkireissu Onkamojärvelle

Kevät etenee hurjaa vauhtia, metsissä alkaa olla pälvipaikkoja puiden juurilla ja etupihaltakin alkaa sipulikukkapenkki paljastua, tosin sen sipulikukkapenkin vielä peittelin lumella, lupaa yöpakkasia. Alkaa olla viimeiset hetket meilläpäin kelkkailuun ja hiihtämiseen. Mutta vielä pääsee. Kelkkailemassa ollaan käyty nyt parina, kolmena viikonloppuna, kun meillä nyt sitten sellainen on. Tarkkana täytyy jo kelkkailessakin olla, kun sulapaikkoja ilmestyy, niin maalla kuin vedellä. Viikossa parissa on jo tapahtunut ihmeitä.

Sampon päivän, huhtikuun ensimmäisen sunnuntain, kelkkaretki suuntautui Onkamojärvelle pilkkimään. Keli oli suotuisa. Saalis jäi tälläkertaa saamatta. Aamun harmaudesta kauniiksi aurinkoiseksi sääksi muuttunut päivä oli täydellinen retkeilyyn, vaikka ei saalista tullutkaan. Ilma oli tyyni ja ympärillä syvä hiljaisuus. Makkarat paistuivat nuotiolla.
Saaressa on pikkuinen mökki. Näitä näkyi muutamia.Saarirykelmiä ja mökkejä saaressa.Ilmakin alkoi pikkuhiljaa kirkastua.
Odotellaan koiran kanssa makkaratulia ja pilkitään.

Paistettiin saaressa makkaraa. Suloisia pieniä ja hieman isompiakin saaria on
 melko monta Onkamojärvellä.
Venäjän puolen tuntureita vasten näkyi lumisateen raja. Meidät se lumisade kiersi.

Saarirykelmiä

Käytiin rajavyöhykkeellä asti. Siis Onkamojärvestähän on pieni osa Venäjän puolella. Näistä Sallatuntureista kerroin tuolla aikaisemmassa Onkamojärvi postauksessa.Rajavyöhykkeeltä palattiin takaisin ja kotimatkalle.Tässä vielä linkki viime vuoden kevään etenemis postaukseen, nyt etupihalla ei ole enää noin paljoa lunta.

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Arvonta on päättynyt! Voittaja on..

Blogini 4-vuotis synttärin kunniaksi järjestämäni arvonta päättyi myöhään eilen illalla. Aluksi tuntui että aika on pitkä, mutta niin tuo vain aika hurahti yllättävänkin nopeasti ja nyt sain arpoa kaksi onnellista voittajaa! Tätä kirjoittaessani saan ikkunasta katsellaa kuinka mahtava kevätsää ulkona on, aurinko paistaa lämpimästi, eikä ole tuulenviirettäkään, keväthanket niin kutsuvasti kutsuu.. Kevättalvi on mahtavaa aikaa täällä Lapissa, kannatteepi poiketa! Lisää keväthankilla kulkemisesta ja muuta retkeilyä luvassa myöhemmin tämän postauksen jälkeen. Nyt arvonnan voittajien kimppuun..

Tein tälläkertaa semmosen vipsautuksen, kokeeksi, että arvoin vielä erilliset arvontanumerot arvontapostauksen kommentoijien kesken. Eli arvontaan ei vaikuta se monentenako kommentoit vaan jokaiselle arvottiin nyt ihan omat numerot. Lopullisessa arvonnassa käytin Random.org sivustoa.


Arvontakoneen hieman yskähdellessä.. voittajat ovat..... rättättä tättä däää....

1. palkinto

Ivana Helsinki tiskiliina, servetit
ja Hannu Hautalan kalenteri 2016:

Numerot jäivät nyt kaikessa tohinassa kuvaamatta mutta,
numerolla 7..

Anonyymi kommentoija

Onnittelut. Yhdellä mukana. Kivat palkinnot.
annelaukkanen09@hotmail.com
2. palkinto

Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museon
kalenteri 2016 ja siemensetti:

.. ja numerolla 49

Satu Kukkaiselämää


Onnea 4-vuotiaalle! Mukana yhdellä!Kiitos kaikille onnitteluista ja
 osallistumisesta arvontaan!

Paljon onnea voittajille!

+

Ps. Mikäli voittaja ei ilmoita itsestään ensi maanantaihin (11.4) mennessä arvon palkinnot uudestaan.