pelaguu.blogspot.com

perjantai 15. kesäkuuta 2018

Tulppaanien kukinnasta, pärehöylään

Pienin askelin kesä etenee. Sadettakin saatiin, näytti pitkään siltä, että tulppaaneissa vaan varret venyy ja nuput ei aukea ollenkaan. Pitkään on ollut nyt viileää ja sadetta jonkin verran, ehkä nämä olosuhteet teki sen. Nyt kuitenkin tulppaanitkin ovat jo auenneet! Tänä vuonna mentiin ihan tavallisilla tulppaaneilla. Syksyllä on hankala arvioida minkälainen myyrävuosi tulee jne, ja miten sitten keväällä tulput nousee, niin nyt en uskaltanut enää kovin näihin panostaa, mutta kauniita ovat nämäkin. Nämä tulput taisivat ovat valmis sekoituspussi erivärisiä tulppuja.
Narsissit ovat kukkineet pitkään, kauniita!
Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museolla ja kievarissa pidetään kesäkievari ja perinnepäiviä tänä kesänä. Keskiviikkona oli ensimmäinen kesäkievarin perinnepäivät. Perinnepäivillä sai katsoa pärehöylä näytöstä ja kodassa opeteltiin tekemään vastaa. Sisällä kievarissa sai nauttia perinnekäsitöistä ja kahvista.Muistoksi sai ottaa yhden tai useamman päreen.Siinä sitä pärettä syntyy, rattori pyörittää koko hommaa ja tuo höylä liikkuu edestakaisin.Peitin ihmisten kasvoja jos eivät halua olla kuvassa. Mutta tässä syntyy saunavasta.
Hyvää viikonloppua, mitä suunnitelmissa? Mulla tai meillä oli tarkoitus lähteä käymään Sodankylän elokuvafestivaaleilla, ihan extempore ajatus, mutta hyötyjäteasemakäynti voitti nyt.. :( En tiedä, mutta siellä pitäisi olla yksi uusi juttu pihaamme, saa nyt sitten nähdä onko se siellä ja tuleeko siitä mitään, kerron sitten! Kesätyökiireet alkaa tänä viikonloppuna, joten katsotaan mitä tänä kesänä tulee tehtyä ja postailtua! Moikka!

8 kommenttia:

 1. Perinteet kunniaan ja entisajan työt! Hieno homma, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tuo sota ja jälleenrakennusajan museo on kyllä hieno paikka! Siellä on näkyvillä kaikkea entisvanhasta.

   Poista
 2. Meidänkin museolla on tehty päreitä samanlaisella höylällä monena kesänä. Hyvä kun jossakin näytetään vielä vanhoja työtapoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä te teette niille päreille? Niin on hienoa että vanhoja työtapoja "elvytetään". Sallan museo sai pärehöylän tosiaan lahjoituksena.

   Poista
 3. Kauniita kukkasia. Perinnepäivät kuulostaa oikein mukavilta. :) Minä olen puuhastellut pihapolun kimpussa. On vaan niin kuumaa, ettei kovin pitkään jaksa ulkona heilua. Ensi viikolla on useampi työkeikka ja sateitakin on luvattu, joten nyt pitää yrittää jaksaa puuhastella pihalla mahdollisimman paljon. Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Täällä ei ole helteistä ollut, vaikka nyt ollut pari lämpimämpää päivää. Pihan parissa pitäisi kyllä puuhastella, jos vain malttais.

   Poista
 4. Nämä perinnepäivät menivät minulta ohi. En huomannut, vaikka kovin seuraan Salla tapahtumia. Tämä museo on semmoinen mielenkiinnon paikka, että tulee usein käytyä.
  Olet saanut pihasi kauniisti kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nämä tulppaanit ovat nyt juuri parhaillaan ja ne ovat upeita nyt ja niin herkullisen kauniita katsella ikkunastakin! Näistä "perinnepäivistä" taidettiin ilmoittaa vain museon Facebook sivulla tai taisikin olla Sallan kulttuuri ja vapaa-ajan Facebook sivulla tapahtumana.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥