pelaguu.blogspot.com

torstai 23. lokakuuta 2014

Aamuaurinko

Kylläpä se vain tahtoo juurikin silloin olla jotain komeaa kuvattavaa kun jättää kameran kotiin. Palasin siis takaisin aamulenkiltä ja hain kameran, jotta sain kuvata nousevaa tai jo noussutta aurinkoa ja sen molemmin puolin kulkevaa, ilmeisesti, haloilmiötä.

Tämä ilmiö näkyi minulle saateenkaarena. Tähän kuvaan se tulee eräänlaisena valojuovana.. Ja näin se tosiaan molemmin puolin aurinkoa, mutta en saanut kuvattua kuin toisen, elikkä se vasemman puoleisen. Huomasin vasemmanpuoleisen vasta myöhemmin. Olisikohan kyseessä ollut jonkinlainen sivuaurinko? Auringosta oikealla ollut "halo" oli paljon pidempi ja voimakkaampikin, tosin sitä en saanut näkymään kuvissa, täytyi olla nopea etteivät ne heti häipyneet pilvien lomaan.. Ja kuvauspaikka oli haasteellinen. Täytyi nousta korkeammalle ja tiettyyn kohtaan, jotta sen näki, tosin haittana tiellä olivat silloin myös puusto. Ei ollut mahdollisuutta lähteä nyt kauemmaksi, hakemaan parempia kuvauspaikkoja.

Nyt on ollutkin upeita taivasnäytöksiä mm. revontulien muodossa. Repojen kuvia ei nyt tule vaan tämän olettamani haloilmiön kuvasin. Olettamani halo ei näy näissä kolmessa ensimmäisessä kuvassa, vaan niistä seuraavissa.
Otin pari kuvaa myös kameran auringonlasku asetuksella.
Bloggeri muuttaa hieman valotusta kirkkaamaksi ja
saa kuvan näyttämään sumuisen utuiselta, tässä seuraavassa kuvassa.


Kuvat olettamastani halosta, josta sain kuvan. 
Olettamani halo tai jonkinasteinen valoilmiö kuvissa auringosta vasemmalla.
Aivan kuvan vasemmassa reunassa. Jonkinverran voi erottua sateenkaaren eri värit.. kuten sen siis minä näin.
 Viime öiden aikaan on muodostunut pinnoille erilaisia kuurankukkia.. Niitäkin kuvailin. Tänä aamuna ne tuntui leijailevan myös ilmassa... kasvoilla tuntui hentoa kuurasadetta.
 Mukavia talvenodotuspäiviä!
: )


16 kommenttia:

 1. Sivuaurinkoja ne on silloin kun ovat molemmin puolin. Hauskat on myös nuo kameran linssin luomat säteet kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne olivat molemmin puolin. Minua häiritse se kun ne näyttivät sateenkaarilta. Halot ovat minulle aika uusi juttu.. Olisi mielenkiintoista tietää niistä lisää. Onko se silloin halo jos on sivuaurinko,
   kutsutaanko niitä haloiksi? En tiefä miksi se kamera teki auringonsäteet tuollaisiksi, onkohan siis kamerassani jokin vika tai linssi naarmuntunut... Mieluusti olisin kuvannut auringon siihen ilman noita säteitä. Vai eihän ilma voinut sitä tehä?? Täytyy vielä harjotella ja paljon uudella kameralla.

   Poista
  2. Siis ei se haittaa että olivat sateenkaaria, vaan se että niitä kutsutaan sivuauringoiksi. Koska eihän se aurinko ollut, vaan sateenkaari. :D No joo. Toisaalta aattelen nyt että se ei tainnutkaan olla halo. Tämähän on puhdasta.... kemiaa? Vai minkä tunnilla näistä ois koulussa ollut... Ei se kemiaakaan taida olla mutta kyllähän niille selitys on miksi niitä syntyy. Minusta vaan oli huikea nähdä tälläine ekaa kertaa. :)

   Poista
 2. Hienoja kuvia,meille ei auringon nousu näy mukavaa että sinulla on noin hieno maisema ja hyvä kamera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi myös sinulle! Auringon nousu näkyy myös olohuoneen ikkunaankin, melkein, on siinäkin puita edessä, mutta kauniin kajon näen joka aamu. :)

   Poista
 3. Hienoja kuvia. Meilläkin auringonnousut ja laskut jäävät metsän taakse. Vuosien mittaan puut ovat tonttimme ympärillä kasvaneet niin, että täällä on kuin jossain kattilan pohjalla. Kiva siis katsella upeita aurinkokuvia toisten kuvaamina.
  Aika talvista teillä näyttää jo olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja meillä kun on vielä nuo voimalinjat kulkemassa tuosta pururadan ja lenkkeilypolkujen yli niin ne väistämättä tulee kuviin. Ja hetket ovat niin nopeasti ohitse, että lähdeppä siinä sitten juoksemaan niitten perässä paremman paikan toivossa, kun ei ole varmasti mitään hyvää paikkaa tiedossa. Kiitos between!

   Poista
 4. Olen itse kuvannut kerran rengashalon. Löytyy tuolta vanhasta blogistani: http://maailmaalinssinlapi.blogspot.fi/2012/05/halo.html.

  Lisää rengashaloista mm. täällä: http://www.ollikorhonen.com/mahtavan-hienoja-haloja-suomen-taivaalla-24-6-2014-katso-video/

  Sivuauringon kuva löytyy mm. Wikipediasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sivuauringot. Sekin on halo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!! Ajattelinkin, että googlailen kunhan ehdin ja opiskelen lisää näistä haloista sun muista kunhan tosiaan ehdin. Ei muuten löytynyt juuri tuota postaustasi haloista, kaikki muut kyllä taisivat aueta.

   Poista
 5. Upeita kuvia! Kuvasin eilen vastavaloon jäätä ja sain aivan ihmeellisiä värejä, violettia ja vihreää. Silmällä näkyi vaan auringon kultaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilma on ollut mielestäni sille otollinen. Tuntuu hyvin kostealta. Ja vaikka pakkasta ei ole paljoa, niin hyytävä kosteus saa tuntumaan sen paljon enemmältä. Kiitos Pirkko! :)

   Poista
 6. En minäkään mikään talvi-ihminen kylmyyden puolesta ole. Väistämättä se tulee ja jotta blogini ei olisi aivan tyhjää täynnä näin talviaikaan, räpsin kuvia väistämättä talvesta. :D

  VastaaPoista
 7. Upeat kuvat! Käsittääkseni jääkiteet saavat ne aikaan yhdessä auringon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Ilma tosiaan oli sille otollinen myös.

   Poista
 8. Upeat kuvat! Ihanat kuurankukat!

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥