pelaguu.blogspot.com

tiistai 20. tammikuuta 2015

Auringon nousu hetki hetkeltä..

Eilettäin satuttiin olemaan liikenteessä, tien päällä ja nyt oli sopivasti aamusta aikaa pysähtyä räpsimään kuviakin. Päivästä oli tulossa kirkas, taivas oli selkeä ja pakkanenkin pääsi purasemaan. Pakkasta oli reilut -20.

Lauhan jakson jälkeen, ilma kääntyi nopeasti yön aikana kipakkaan pakkaseen. Ennusteet näyttävät näitä pakkasia jatkuvan noin viikon verran. Eilen oli hyvä tilaisuus nähdä vilaus aurinkoa. Tänään ilma on utuisempi, vaikkakin aamulla näkyi hetkisen verran auringonnousun helakan punainen taivaanranta. Pakkanen on hieman lauhtunut, ollaan alle -20. Kamera jäi tänään aamulenkillä kotiin.

On totta, että aurinko ei täällä vielä pääse niin korkealle, että sitä voisi kutsua kevätauringoksi. Se käy sen verran puiden latvojen yläpuolella, että maasta käsin kun löytää sopivan aukean paikan sen voi nähdä, eikä se tuo sellaista kevätauringon tuntua juurikaan päiväsaikaan ollessaan korkeimmillaan. Metsän, pitkien korkeiden puiden, keskellä se ei juurikaan pääse näyttäytymään. Vielä ei ihan ole saanut aurinkolaseja kaivaa esiin. Tienpäälläkin näkee kohtuudella ajella, aurinko vain tosin on niin matalalla, että auton aurinkolippa juuri riittää peittämään häikäisevyyden. Mutta näyttäytyyhän se komeasti ja sai jo kevätahavan tuntumaan poskipäissä.

Näissä kuvissa virtaa jääpeitteen alla Käsmänjoki, joka laskee Joutsijärveen (kuvassa) ja jatkaa siitä yhä matkaansa ja taustalla taitaa näkyä Vilmavaara.


Kello on 10:04, kun otan ensimmäisen kuvan
auringon punehtamasta taivaanrannasta..
Kello on 10:14, auringon nousua odottavan aika on pitkä... alkaa jo erottua, että aurinko nousee.. 
Näkyy sellainen valojuova (vakaasuora viiva, oikealla Vilmavaarasta).
Kello on 10:18. Aurinko alkaa pilkistellä puiden takaa.
Kello on 10:19. 
Mietinpä vaan, että kuinka monta kuvaa
 ehtii ottaa minuutissa? ;) En nyt kuitenkaan yrittänyt tässä sitä...


Kello on 10:21.

Aurinko on noussut jälleen..

Tälläisiä räpsyjä tälläkertaa! 

Mukavaa viikon jatkoa kaikille!


10 kommenttia:

 1. Upeita kuvia jälleen kerran. Kiitos!

  Jatka ihmeessä blogisi päivittämistä vaikka niin kuin kerroit "elämä heittelee puolelta toiselle". En kommentoi sen enempää kokemuksiasi kun en niistä tiedä tarkemmin, mutta jos vain jaksat bloggailla, niin blogisi tuo iloa monelle. Samalla se voi olla bloggaajalle itselleenkin terapeuttista ja elämän sisältöä tuovaa...
  Toivottelen kovasti paljon voimia ja kiitos ihanista päivityksistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle Liisa S! Tulen aina silloin tällöin tänne bloggailemaan, kun jotain kivaa on sattunut nenän eteen.. niistä on kiva kertoa ja jakaa.. Kyllä näin ajattelen myös, että bloggaaminen antaa paljon. Päivä kerrallaan!

   Poista
 2. Ää, miksi minun pitää asua pk-seudulla :D. Upea auringonnousu. Onhan täälläkin tietty auringonlaskuja ja nousuja mutta harvoin noin kauniita ja hyvin näkyviä. Taivaskin on täällä tällä hetkellä harmaa.

  VastaaPoista
 3. Värikästä ja kaunista. Usvapilvi mukavasti pehmentää värejä.

  VastaaPoista
 4. Nämä kuvasi ovat aina suuri nautinto. Niin on nytkin. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kyll ovat kauniita sinun kuvasi. Aivan upeita.

  VastaaPoista
 6. Olipa hiukean kaunis auringonnousu, hienot kuvat.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteistanne!

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥