pelaguu.blogspot.com

perjantai 23. tammikuuta 2015

Pakkassumua joella

Hei taas ja kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille, kommentinne lämmittävät mieltä! Laitoin toissapäivänä tuonne sivupalkkiin Tunniste -gadgetin. Toivottavasti näin löydetään tiettyyn aiheeseen liittyvät postaukset paremmin. Kuhan vain sitten yritän muistan laittaa niitä tunnisteita aina näihin teksteihin.. :)

Palajamme nyt vielä alkuviikon tunnelmiin, ja jatketaan matkaa auringon nousun jälkeen viistosti etelään, lähemmäs Suomutunturia, sinne ite tunturiin koskaan menemättä. Silti ollaan yhä samalla Käsmänjoella, vain paikassa, jossa joki on virtaavampi ja pysyy talvellakin sulana. Tästä niin monta kertaa ohi ajaneena ja hienon sumuhetken menettäneenä, nyt on aikaa pysähtyä tovia. Aurinko ei ihan päässyt vielä tähän klo 10 jälkeen paistamaan joelle ja värittämään taivaanrantaa kuin ihan hennosti.. Sen sijaan pakkassumu siellä vielä leijaili.

Ehkä hieman valkotasapainoa olisi voinut säätää, nyt kun kuvia katson, mutta kuvatessa ei ollut aikaa oikeastaan.. Joistakin kuvista jonkin verran muutin värisäätöjä ja kontrasteja kuvan muokkausohjelmalla...

Sillalla seison ja kuvaan ensin länteen..
Sitten itään päin.

Idässä on enemmänkin sumupatsaita.Juuri noussut aurinko pilkistää puiden takaa..

Lännen suunnalla on yksi sumupatsas, joenmutkassa. Käsmän sillalla, 5-tiellä.


Eilen ajelessamme etelämmäs, Kuusamon suunnalla, näin upean auringonkajon ja sivuauringot, kamera ei ollut mukana ja kun yritinkin sitä näkyä saada kohtuullisia kuvia ottavan kännykameraan tallennettua, se oli jo ehtinyt hiipua pois. Ja mikä tykky olikaan puissa, uskomaton, siellä oli paljon enemmän lunta kuin meillä, puoletkin enempi, aikaa ei tosin ollut kuvata. Jään odottamaan sitä sykähdyttävintä hetkeä ja täyttymystä.. sitä aikaa kuvata se täyttymys. Sitä "täydellistä" sivuaurinko-, tai valopilarikuvaa, ja muita luonnonihmeitä. Jälleen hengähdän hetken ja kuulostelen, koska on taas aika luontoretken.


Rauhallista ja rentouttavaa 

viikonloppua kaikille!

17 kommenttia:

 1. Kuvasi ovat upeita ja värikkäitä.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia sieltä puolelta Suomea! Vaikka joka kesä käyn pohjoisessa, en ole koskaan käynyt talvella Kainuuta pidemmällä. Tänä talvena ajattelin hiihtolomaviikolla pistäytyä Kemijärvellä katsomassa kaunista talvista Lappia.

  Kiva kun olit käynyt tervehtimässä vielä vanhassa blogissani, tervetuloa seuraamaan uusia käsityöjuttuja (ja saattaa siellä joskus jotain muutakin olla) Mötömaan puolelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tervetuloa Lappiin! Täytyy muistaa piipahtaa uudessa blogissasi.

   Poista
 3. Mukavan näköisiä nuo sumupatsaat, melkein kuin haamuja ;) Hienot kuvat!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania maisemia. Etelän tyttönä kaipaan Lappiin ja toivoisin että voisin käydä siellä useammin, niin kaunista siellä on. Kiva kun löysin blogisi. Tulen varmasti tänne vierailemaan uudelleekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maj! Mukava kuulla, kiva jos viihdyt täällä blogissakin. :)

   Poista
 5. Ihanat kuvat! Hyvää viikonloppua Pelaguu!

  VastaaPoista
 6. Näin tammikuulla auringonnousut- ja laskut selkeinä päivinä ovat väreissään kauniit. Kelpaa niitä kuvata.
  Kuvauksellinen myös joki. Aivan kuin se hengittäisi höyryjään.
  Minä katselin noita valopilareita keskiviikkona, Toivon myös joku kerta osuvan hollille todellisen, täydellisen aurinkohalon.

  VastaaPoista
 7. Kaunis talviaamun hetki. Nuo sumupatsaat ovat aika jännän näköisiä, hienosti sait ne tallennettua.

  VastaaPoista
 8. Olet taitava kuvaaja ja kuvasi ovat aina suuri nautinto.

  VastaaPoista
 9. Upean näköistä!! :-) Kyllä talvikin on kaunis vaikka jo kesän värejä alkaakin kaivata..

  VastaaPoista
 10. Talvisen joen tunnelma auringonnousun aikaan on kokemus, jonka kerran nähtyään haluaa kokea yhä uudelleen.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥