pelaguu.blogspot.com

lauantai 3. tammikuuta 2015

Auringon hetki

Tuona samaisena sunnuntai-päivänä pääsin näkemään ja tallentamaan kaamosajan jälkeisen hetken, jolloin aurinko on korkeimmillaan. Päivä oli siis otollinen nähdä aurinko. Aamutaivas oli kirkas ja selkeä. Jo menomatkalla auringon nousu sai punertamaan taivaanrannan. Pakkasta oli sen -20 astetta.. Ja kun lähdettiin takaisin kotiin alkoi taivaalle kertyä pilviä ja lopulta koko taivas olikin ihan pilvessä.

Päivän pituus on nyt sen puolituntia vajaat kolmisen tuntia. Kipusin mökkikylämme joelta kelkkajälkeä myöten hieman ylemmäs, pienen mäkisen kohouman päälle, nähdäkseni hetken auringon punaamaa pakkastaivasta.
Kaamosaika on kovin lyhyt, aattelen että nyt sitä kesti meillä sen kuukauden verran, kun viimeksi näimme auringon marraskuussa ja nyt joulukuun lopussa... tai no sen joulunajan..  Onko se sitten suhteellinen käsite, siitä voidaan olla monta mieltä. Toki päivän pituus on vielä niin kovin lyhyt, enemmän on sitä pimeää aikaa kuin valoisaa, mutta katsoin vasta erästä ohjelmaa kaamosajasta, jossa eräs mies sanoi, että kaamosajan värikirjo on niin upea ja se on kuvauksellisinta aikaa, että monikaan ei näe tai ymmärrä sen positiivisia puolia. Sinisen hetken lumo on voimaannuttava, kuten myös revontulien välke, pakkaspäivien taivaanpuna.. Nyt ollaan jo kovaa vauhtia menossa kohti kevättä.

Ps: bloggeri muuttaa todella ikävästi noita kahta kuvaa suttuisiksi... Suuret pahoittelut tästä. Koneellani ne näyttivät ihan hyviltä, mutta en tiedä miten voin korjata asian bloggerissa, jos joku osaa auttaa niin olen kiitollinen jälleen vinkeistänne! :) Luulen, että kyseessä on se kirkkaudenautomaattinensäätö tai vastaavaa, mutta mistä sen saa pois päältä, ei kaiketi mistään olettaisin, mutta näin nyt.Mukavaa tammikuista viikonloppua kaikille! 

24 kommenttia:

 1. Kovin vähän on aurinkoa annosteltu viime aikoina. Onneksi löysit sen. Kaunista kaamosvaloa.
  Oleht varmaan poistanut GoogePlus- asetuksista kuvan automaattisen korjaamisen. Se on siellä oletuksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. No johan nyt on kumma kun yritän värkätä täällä tämän bloggerin kanssa. Pahoittelen tätä sähläystä... vaikka ehkei se täällä näykään, mutta kuitenniin.. Toisinaan kuulkaa mietin että luovuttaisin ja totean että ei minusta valokuvaajaksi ole, terveisin wannbeevalokuvaaja... Tällästä tänään! Luovutan ja lähen lohikeiton tekkoon!!! Oletan että ajattelet Seita että vielä on kaamos. Joo, kyllä niinkin, kevät puskee kokoajan lähemmäs, siitä väläyksenä aurinko. En ole ikinä tuolla paikassa asetuksia käynyt muuttelemassa, niin niin harvoin siellä käyn, mutta kiitti, pitää vilkasta. Muistelin että se on juuri toisinpäin, kun jostain luin siittä..

   Täytys varmaan ensin päästä jotenkin sinne Google+:aan, kun minulla ei ole sellaista.. tai sitten se on tietämättäni, jotenkin se tämän blogin kautta tieten onnistuu, mutta sanoisinko että aikaa vievää on, kun yritän sinne etsiä tietäni ja haastavaa... Ei ole yhtään minun juttuja nämä tietokoneenkommervenkit..... Mielestäni sinne VerkkoPicasaankin (tai se minne ne kuvat nyt menikään, kun ne blogiin laittaa ja lopulta jos kuvia ei ole pienennetty tarpeeksi ja muutoinkin tulee se käyttöraja jossain vaiheessa täyteen, näin olen ymmärtänyt... sitten täytyy alkaa toisesta päästä tyhjentämään...) oli niin ylivoimaisen hankala mennä että siellä olen käynyt varmaan viimeksi yli vuosi sitten... jotenkin jos nyt nämä löytäisin, helposti, niin voisin olla taas onnellinen... jatkan etsimistä... Se pyytää GooglePlus -palvelussa tekemään minua julkisen profiillin, oletan että minulla ei ole ko. palvelua.

   Poista
  3. Minä nimitän kaamosvaloksia matalaa valoa siihen saakka kunnes se alkaa häikäistä ;)
   Tässä yksi ohje google-muutoksiin: hermannin blogista

   Poista
  4. Kiitos paljon avustasi Seita! On tosiaan ollut hyvin pilvistä, aurinko ei ole päässyt väläyttelemään. Mutta jos vain kirkas taivas on, emmeköhän taas saa nauttia auringosta.

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Meillä sataa vuoroin vettä, räntää ja lunta. Nyt on taas maa valkoisena.
  Oikein hyvää loppiaista ja tammikuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi meillä ei ole sateita muuta kuin lumen muodossa.

   Poista
 3. Ihania kuvia! On sinusta valokuvaajaksi. Parempihan se onkin ettei netissä näytä niin hyvältä kuin oikeasti, ettei kukaan varastaisi kuvia.
  Täällä nyt sataa räntää, eikä auringosta ole tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Hyvin asian ilmaisut. Tääläki ollut nyt lauhaa ja pilvistä ei ole aurinko näyttäyny.

   Poista
 4. Nämä kuvasi ovat taas kerran aivan sykähdyttävän kauniita. Päästäppä tuohon maisemaan.

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat ja maisemat!
  Oiekin mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia ei niissä mitään vikaa ole,turhaan hermoilet olet hyvä kuvaaja.Oikein antoisaa vuoden jatkoa sinulle ja paljon kuvia.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Upeat kuvat! En ole koskaan ollut pohjoisessa kaamosaikaan. Kovasti houkuttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sussi! :) Onhan se jotain aivan omaa luokkaa..

   Poista
 9. Näitä keskitalven kuvia värittää kirkkaina aamuina kauniit värit taivaanrannalla. Hieno yhdistelmä, vahva väritys taivaalla, valkea lumi ja tumma metsä. Tykkään.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥