pelaguu.blogspot.com

tiistai 3. helmikuuta 2015

Tulppaanikauneutta

Ostin muutama viikko sitten kevään ensimmäiset tulppaanit. Nyt ne tosin ovat jo kuihtuneet. Mutta on mukavaa kun pian voi ostaa uudestaan, kun aina näin alkukeväästä on tulppaanit tarjouksessa. Niitähän piti sitten kuvatakin.. Nuo keltaiset tulppaanit näyttivät tavallisessa luonnonvalossa enemminkin kerman valkoisilta. Ja kaupasta ostaessani eivät näyttäneet niin keltaisilta, kuin mitä kuvissa. Blogeissa on näkynyt nyt niin paljon ihanaa kevättä, valoa ja vihreää. Tässä minun annokseni siitä, muutamalla kuvalla.. - tulppaanikauneutta.

Tammikuu mennä hurahti aivan huomaamatta. Viime päivinä on saatu runsaat määrät lunta, monia kymmeniä senttejä ja eilen illalla tai itseasiassa jo sunnuntaina alkanut kova tuuli alkaa muuttaa ilman suuntaa. Tykyt ovat pudonneet puista, sinne minne tuuli on päässyt niitä pudottamaan. Pakastuvampaa lupaili tähän harmauteen. Pieniä auringon pilkahduksia välissä on näkynyt, tulee niin kovasti, että pilvet liikkuu vinhasti ja vaihtaa ilman alaa kokoajan. Vanha kansa kutsuu näitä tuulia "Tapion riihenpuinneiksi", kun tuulee kovasti tippuu puista roskia ympäriinsä. Tosin se kuluu maaliskuuhun, mutta voisko näitäkin kutsua niiksi... Sanotaan, että kun runsaasti neulasia karisee tuulella lumelle on seitsemästä-yhdeksään viikkoa suliin vesiin. Saas nähdä, jospa ei vielä 
kuitenkaan. Takapihan lumitilannetta, nyt siellä näytti olevan jo pikkusen enempi..
 kuva on otettu perjantaina, viime viikolla.
Sitä ennen varvut peittyivät vain vähän.
Nämä on otettu tänään. 
Lunta alkaa olla takapihalla yli meidän koiran säkäkorkeuden verran
 ja reippaasti enemmänkin..

Siinä sitä on taas kevät ootettavaa kun täältä
 takapihalta sulaa niin hitaasti lumet.
Kiitos myös edelliseen postaukseen tulleista kommenteista! Ja nyt näin jo omat lukijanikin, se johtui vain mainosten esto-ohjelmasta. Sinne olikin tullut uusia lukijoitakin, tervetuloa heillekin! Kiitos myös Emilielle haasteesta, tartun siihen myöhemmin! :)Tänään on Valon päivä, ja Runebergin viikko (jos näin voi sanoa...)

Mukavaa Valon päivän jatkoa ja tulevaa Runebergin päivää kaikille

ja sen odotusta Runebergin torttuja leipoen!

♥ ♥ ♥

16 kommenttia:

 1. Ai tänään on Valon päivä, eipä uskoisi kun ulos vilkasee. Niin harmaata on ja lumitöitä saa tehdä joka päivä. Sais tuo lumentulo jo loppua! Mä en niin välitä noista runebergeista, yhden voin syödä mutta laskiaispullat on herkkuja!
  Tulppaanit on niin ihania tähän aikaan, tuovat tuulahduksen keväästä. Ostin viikonlopuksi kolmea väriä, vaaleanpunaista, fuksiaa ja tummaa liilaa. Sopivat hyvin mun posliinikannuun, jossa on samaa sävyä kukkakuvia.
  Valoisampaa ja keväisempää helmikuuta sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en taas välitä laskaispullista , niiden kerma ei oo mun juttu. Sen sijaan pidän Runebergin tortuista ja aina tulee leivottua juhlapäivän/pyhien teemalla ellei muuta satu. Kiitos paljon sulle Eeviregina, jotenkin sitä valon tuomaa virkeyttä ja innostusta kaipaakin tähän kaamosharmauden tuomaan arkeen..

   Poista
 2. Tulppaanit tuovatkin mukavasti tuulahduksen hiljalleen lähestyvästä keväästä. Täällä meillä Uudellamaallakin on lunta tullut kahden kuluneen vuorokauden aikana todella runsaasti. Maisema on kuin sadusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin tuovat! Piristävät arkea. Lunta on kyllä saatu riittämiin, meillä se on jo vähän laantunut, viime viikonlopulla sitä tuli urakalla. Sai lumityökoneet hörrätä yötäpäivää.

   Poista
 3. Voi jos olisin nähnyt nämä kuvasi ennen kauppaan lähtöä, olisin varmaan ostanut tulppaaneita.Kaipaan niitä kotona, mutta kaupassa en vaan osta, kun on muutakin rahanmenoa :)
  Lunta on tullut tänäänkin, ihan vähän aamulla lumitöitä tehdessäni katsoin, että taitaa taivalla olla vähän valoa jo. Sitten taas satoi lisää lunta.
  Ajattelin tänään leipoa runebergin torttuja, mutta en kuitenkaan, jos vaikka huomenillalla jaksais.
  Maistuvaa leipomus-iltaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ajattelin leipoa huomenna. Nythän ne tulppaanit, ainakin meillä, on tarjouksessa 5€ 2nippua. Siis k-kaupoissa! :D Heh, joo ovathan ne tosin kalliimpia kukkakaupassa, joskus olen ostanut, ovat tyyriitä, mutta ovat varmaan siten laadukkaampia. Meillä kun kukkakaupat ovat niin kaukana. Aina tulee ostettua k.sta ja minulle ne kelpaavat. :)

   Poista
 4. Mietin tässä että onko Valo-nimi mitenkään sukupuoleen sidottu!
  Tammikuu meni todella ihan huomaamatta, mitä siitä jäi oikeastaan käteen, ainakin paljon lunta, täälläkin on nyt 31cm, virallinen lumensyvyys.
  Kiitos ihanista tulppaanikuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, enpäs osaa sanoa.. Niin, tammikuusta jäi paljon kysymyksiä... Täytyypäs tarkistaa mikä se lumen syvyys on täällä. Kiitti ja ole hyvä! :)

   Poista
 5. Tuli mieleen juuri tuo "Tapion riihenpuinti" kun uskaltauduin tuiskuun vaaran rinteelle. Kovasti oli tippunut oksankappaleita ja roskaa puista.
  Valon päivänä huomaa selvästi valon jo lisääntyneen.

  VastaaPoista
 6. Tuttu sanonta tuo Tapion riihenpuinti, täällä se on tavallisemmin kuitenkin Tapion kylvö. Sama juttu. Täällä Tapio kylvi myös reippaasti viime pyhän aikana ja kinosti komiasti.
  Lunta on paljon, mutta tykky hieman väheni tuulen tuiskaessa.
  Illalla kun lähdin jumppaan, niin huomasin oikein kunnolla, että viiden aikaan valoisuus oli lisääntynyt, vaikka on ollut täysin pilvipäiviä.
  Tulppaaneita minunkin pitää ostaa. Sain ahaa-elämyksen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minustakin sille oli joku muu nimi kuin riihenpuinti. Kun sen alkuviikosta kuulin ensimmäistä kertaa. Ole hyvä ja kiitos! :)

   Poista
 7. Tulppaanit <3
  Lunta riittää jo todellakin! Nyt vaan odotellaan niiden sulamista :)))

  VastaaPoista
 8. Minulle Tapion riihenpuinti on uusi sanonta, mutta osuva tosiaan.

  VastaaPoista
 9. Onpa teillä lunta!


  Mukavaa Runebergin päivää sinullekin!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tuitiina, Sussi ja Susanna! Lunta piisaa, mutta siltikään ei olla Suomen lumisin paikka. Kaikki retkeilyreitit on nyt höttölumen peitossa. Jalan ei mahda olla asiaa, aiemmin ehkä olisi..

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥