pelaguu.blogspot.com

torstai 9. toukokuuta 2013

Sisustustikkaat

Seivästikkaat, sisustustikkaat.. miksi niitä nyt sitten haluaa kutsua, rakentuivat viikonloppuna. Katetulla terassilla pääsi jo hyvinkin puuhastelemaan ja juurikin tämä ko. terassi alkaa saada pikkuhiljaa kesäilmettä. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan yhtä tämän kesän projektia. Kyllähän siinä tietysti hermojakin välissä kiristeltiin, kun yritettiin saada tätä kasaan. Mullakun tahtoo olla mahtava visio ja taiteellinen näkemys asiasta, niin eihän se ihan sitten niin taho aina mennä. Mutta tykkään kyllä lopputuloksesta ja loppujen lopuksi onnistuimme ihan kiitettävästi. Teimme siis mieheni avustuksella :) vanhoista heinäseipäistä sisustustikkaat. Tähän malliin tarvitset 3 seivästä ja luovaa silmää. :) 2 reunoille ja kolmannesta pätkitään halutun mittaisia porrasaskelmia. Vatupassin, mittanauhan, ruuveja tai nauloja, porakoneen tai vasaran ja sahan. Tämä malli ei kestä mitään kovin kovia riipustuksia. Sitten kesän mittaan näette mitä siihen ripustan. Nythän se on vielä aika alaston, mutta nätti näinkin.

Seipäistä rakentaessa mahdollisuuksia on niin monia, ja ainahan sitä vatupassiakaan ei tarvita. Sole kait niin justiinsa ovatko ns. porrasaskelmat vähän vinossa tai kuin suorassa. :)
Askarteluapulainen on aina mukana auttamassa!

9 kommenttia:

 1. Kauniit tikkaat ! Tämä olisi kovin hyvin Tee se itse puutarhaan -blogiinkin sopiva juttu :)

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö, tein juuri samanlaiset pariviikkoa sitten! Nyt olen miettinyt, että jätänkö ne tuollaisiksi harmaiksi, ajan patinoimiksi vai käsittelenkö sävytetyllä kalusteöljyllä. Näillänäkymin kallistun jälkimmäiseen vaihtoehtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on myös yksi vaihtoehto. Ne voisi maalata vaikka valkoiseksi.

   Poista
 3. Mun pitäs tehdä tikapuut kärhölle tueksi, kun eilen ostin uuden kärhön. Ei vaan ole heinäseipäitä. Jos ois koivun runkoja (ohuita)mut ei oo niitäkään, pitäätyytyä rimoihin. Hieno tikapuu tulee heinäseipäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että tahtovat olla tihkaassa. Ne jotka niitä omistaa isoja määriä, ovat tainneet myös huomata markkinaraon ja pyytävät niistä hyviä summia. Kannattaa kysellä varmaan joistain vanhoilta maatiloilta, jos tietää sellaisia. Tai kirppiksiltä.. tai nettikirppiksiltä. Rimoistakin voi tulla ihan hienot, kun vaikka maalaa ne.

   Poista
 4. Aivan ihana puutarha-apulainen. Kivat tikkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri sitä. :) Aina auttamassa, ja pää sahan alla tai jossaki muualla "tiellä". Sahan puruja kirsussa. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥