pelaguu.blogspot.com

perjantai 24. toukokuuta 2013

Kasvun ihmeitä - gladiolusten kasvatusta..

Aurinko paistaa, jo ties kuinka monetta päivää peräkkäin ja linnut laulaa.. Se taitaa olla sitten se kesä!! Kyllähän tuo tieten sais vähän ripsauttaa sitä vettäkin taas, on niin kuivaa. Mutta jos kevät alkoi tulla kohisten, niin kyllä nyt puhutaan, että kesä on tullut huminan kanssa, ei ole ehtinyt kuiten huomatakkaan. Ja sehän on nyt ihan normaalia, että olemme vähän aina muita jälessä. :) Varmaan jo kaikki ovat kuumeisesti odottaneet tätä.. tämä on tälle vuodelle ensimmäinen virallinen puutarhapostaus, ja nytkö niitä alkaa tulla niin ei niistä hevillä luovuta! Ihana ihana kesä!!

Haravoitu on jo toki aikaa sitten, että vähän myöhässä tän kanssa.. Ensimmäiset haravoinnit aloitin vielä vähäisien lumien aikaan, noin reilu pari viikkoa sitten ja tämäkin kuva niiltä ajoilta.

Lehti on jo paljon isommalla hiirenkorvalla, kuva otettu noin viikko sitten.Näiden kuvien ottamisien välillä on pari viikkoa. Ensimmäinen kuva nyt ja viimeinen pari viikkoa sitten.

Keisarinkruunuja puskee tulemaan.

Nämä kasvimaan laidalla olevat viime syksynä istuttamani kukat tästä todennäkoisesti lähtee, uuden kukkapenkin tieltä.. Ja todennäköisesti myös kasvimaa saa "tappotuomion". Kasvaa jo sammalta ja on niin tiivistynyt, että harkinnassa on nyt sitten kuitenkin, että jos vain laittais sen nurmikoksi ja tyytyisi kasvatuslaatikoihin. Tämäkin kasvimaa on ollut jo meidän tähän muuttaessa, että ikääkin sillä varmasti on.


 
Gladiolukset olen nyt laittanut reilu pari viikkoa sitten esikasvatukseen ja ne kasvavat ihan silmissä. Jokohan uskaltais karaista ja viedä ne ulos kasvamaan? Täytyypi myöntää, että ikinä ennen en ole gladiolusten kanssa ollut tekemisissä ja olen kuullut, että ovat haasteellisia kasvattaa. Olen yrittänyt kuitenkin selata nettiviidakkoa ja etsiä gladiolusten kasvatuksesta ohjeita, koska olisi hyvä siirtää ulos jne. mutta tuloksetta.

Tästäkin kuvasta ne ovat jo hirvittävästi kasonneet.

 Ja loppuun vielä yksi hauska ruohokuva.Multaakin on nyt kasa tolkulla ostettu, joten pääsee jatkamaan uuden kukkapenkin tekoa. :) Nautinnollisia kesäpäiviä, toivottelee Pelaguu!

5 kommenttia:

 1. Gladiolusten kasvatus ei ole todellakaan mitään rakettitiedettä. Sopivasti vettä ja ravinteita ja multava kasvualusta ja hyvin sujuu. Olen kasvattanut gladioluksia useana vuonna ja sen kasvatus ei ole sen hankalampaa tai vaativampaa, kuin minkä muun tahansa kasvin, kunhan kasvuolot ja kasvupaikka on kohdallaan. Asun kolmos-vyöhykkeellä ja omat kasvattini siirrän kesäkuussa lopulliselle kasvupaikalleen. Liian kolea ja viileä sää saattaa pysäyttää kasvun, sillä gladiolus pitää auringosta ja lämpimästä kasvupaikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää hommat minä jo tiesinkin, että hyvää multaa ja silleen.. :D Sitä minäkin sitten lopulta ajattelin, että kesäkuussa uskallan vasta siirtää ulos. Ovat vain jo niin hujoppeja osa sisällä kasvatuksessa että tarvivat varmaan jo nyt niitä tukikeppejä. Pisimmät ovat nyt n. 27cm ja kasvavat silmissä.

   Poista
 2. Mie jo kerkesin laittaa gladioluksia ulos ruukkuun. Kun jo kyllästyttää katella multapurkkeja. Loput on tuossa seinänvieressä olleet vielä. Musta on isompi ongelma niiden tukeminen, kuinka saada ne siististi tuettua, jokaiselle oma keppi. Oon miettinyt, mut en oo vielä keksinyt edes mihin laitan ne ulos. Viime vuonna eivät olleet hyvässä paikassa narsissien ja sormustinkukkien keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä sanoa, että hienosti ovat lähteleet nuo laukat ja kevättähdet kasvuun ;) Mulla on samanlaisia laukkoja myös.

   Poista
  2. Kiitos vaan, mutta kyllä minusta tuntuu, että kevättähdet ovat kyllä vähän kitusia. Ja ukkolaukassa yllätti että lehdet näyttää tulppaanin lehdiltä. Pääsevät syksyllä uuteen ja parempi multaiseen maahan. :) Vielä ei tosiaan uskalla laittaa kukkia ulos, kun hallaöitä voi olla, jos jaksais kesäkuulle.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥