pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Puutarhakohteita

Aikaisen aamun rankka vesisade on muuttunut rännäksi, lumeksi. On vain 2 astetta lämmintä. Olen peräti saanut aikaiseksi aloittaa ikkunoiden pesun, tänään jatkan. Sekä pihan rapsuttelun, eli haravoinnin. Jos minä jostain voimat ylös kaivaisin, alkaisin tehdä myös uutta kukkapenkkiä. Mutta päivä kerrallaan ja asia kerrallaan. En muista, että olisin näin kylmällä pessyt ikkunoitakaan.. aikoihin. Marjatutkijan mukaan etelässäkään ei vielä mustikka kuki. Kesä tulee, mutta hitaammin. Eikä se nyt kait haittaa, kun inspiraatiota voi hakea vaikka puutarhamessuilta, lehdistä tai erilaisista tapahtumista.

Haapajärvellä järjestetään tulevana viikonloppuna 18.-19.5 puutarha- ja mökkimessut. Ja arvatkaa, että harmittaako mulla... :( Kaikki on todellakin niin kaukana meiltä, meilläpäin ei tälläisiä ihanuuksia järjestetä, mutta jos olisin hoksinut tämän aiemmin keväällä, olisimme ehkä voineet järkätä tapaamista tänne. Messut juontaa Sonja Lumme ja näytteilleasettajia on jo 70. Lisää messuista täältä. Kuinka moni aikoo mennä?

Avoimet puutarhat -tapahtumakin kiinnostaa. Mutta en ala toistamaan itseäni.. Ikinä en ole käynyt, tämä taisikin olla viime vuonna ensimmäisen kerran.
Puutarhaliitto haastaa kaikki puutarhabloggaajat ja muutkin yksityiset puutarhat 4.8.2013 järjestettävään Avoimet Puutarhat tapahtumaan. Ideana on siis avata ovia kotipuutarhoihin ja muihin puutarhakohteisiin maassamme. Viime vuonna kohteita oli 300 ja vierailijoita 40 000.
Puutarhoja yhdistävänä tekijänä oli, että omistaja koki itse puutarhansa esittelemisen arvoiseksi ja halusi jakaa kokemuksiaan muiden harrastajien kanssa.
 
Lisää informaatiota Avoimet puutarhat -tapahtumasta saat täältä:
Plantagen olisi sellainen paikka missä toivoisin joskus käyväni. En ole siis ikinä käynyt. Joskus olemme käyneet Viherlandiassa Jyväskylässä, eihän siitä voinut olla ajamatta vain ohi. Mutta mietin, että ovatko nämä Viherlandiat sittemmin muuttuneet Plantagen myymälöiksi? Ihanan iso ostosparatiisi se kuiten oli.

Viherlandia. Inspiraatioksi taisin tämän kuvan ottaa. Tälläinen kaivo olisi helppo tehdä itsekin.

Meijän tapaamiseen sen sijaan on enää tasan kuukausi! ;)

11 kommenttia:

 1. Hei!
  Olipas kiva löytää puutarhabloggaaja Lapista :)
  Itselläni oli viime kesänä avoimet ovet Puutarha-päivänä, mutta tänä vuonna pidän välivuoden. Se oli tosi kiva tapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip! Pyörähin jo vastavierailulla, täytyy tutustua pian paremmin. Olen myös yrittänyt etsiä vartavasten blogeja Lapista, mutta kovin montaa niitä en ole vielä löytänyt. Haluaisitko lähteä pohjoisten bloggaajien tapaamiseen Särkän perennataimistolle? Ilmoittauduhan mukaan jos kiinnostuit! :) Ja mulle oli ne ilmoittautumiset. S.postin löydät sivuilta.

   Poista
  2. En ole lähdössä.
   Tässä toinen rovaniemeläinen bloggaaja :)
   http://palstamaa.blogspot.fi/

   ja lisäksi on pohjoisen pirkot
   http://pirkkopirkko.blogspot.fi/

   Poista
  3. Ok. kiitti vinkeistä. Täytyy käydä kurkkaamassa.

   Poista
 2. Aika koleaa siellä pohjoisessa kuuluu olevan, mutta eikös ne tälle viikolle luvanneet lämpimämpää. Toivotaan niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo ollut. Mutta nyt näyttäs että (juuri kun kerkesin postauksen julkasta..) aurinko paistaa ja lämmittää. Aamusen lumihuntu on enää muisto vain!

   Poista
 3. Eipä meilläpäin ollut avoinna montakaan puutarhaa viime vuonna. Ja tietysti silloin on aina työvuoro, jos ois jonnekin meno.
  Plantagenissakin olisi kiva joskus käydä, just eilen sanoin miehelle, että missähän päin olisi lähin Plantagen. Täytyy vaan tyytyä paikallisiin puutarhoihin, onhan niissäkin paljon katseltavaa (ja ostettavaa)
  Toivotaan että lämpiää nää ilmat ja sade taukoaa joksikin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joko Emilie ilmoittauduit bloggaajien tapaamiseen Särkälle? Onko liian kaukana.. :)

   Poista
 4. Voi miten kylmää...toivotaan, että teilläkin alkaa lämpenemään:) Täällä päin ei ole montakaan puutarhaa mukana avoimet puutarhat -tapahtumassa. Vähän arveluttaa mahtaako olla kävijöitäkään...Kaupunkialueella ehkä olisi eri juttu..

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥