pelaguu.blogspot.com

lauantai 29. joulukuuta 2012

Joulua on..

Reissussa rähjääntyneet ovat palaneet takaisin kotikonnuille! Ajattelin vielä vähän kera kuvien juhlistaa tätä joulunaikaa ja kertoa kuvin reissustamme. Äkkiä meni aika ja touhua riitti joka päivälle, niin kylmän mökin lämmityksestä aina joulusaunaan, lahjapaperien rapinaan ja runsaaseen jouluaterian syöntiin. Yllätykseksemme mökki oli mennessämme kylmä, ja ensimmäisenä oli alettava myös lumitöihin. Hyr! Mökissä toki oli sähköt ja kaikki vimpstaakit, mutta mökinhuoltajalla oli jäänyt hommat puoli tiehen. Noo, ehkä sen kuitenkin pelasti lämmin joulusauna, paljon kinkkua ja suklaatia ja runsas joulubuffet Rukan ravintolassa. Kuusamon, Rukalla, jossa joulun vietimme, oli paljon enemmän lunta kuin meillä, tykkyä puissa ja kaunis aattoaamun pakkanen värjäsi taivaankannen, eri punaisen ja sinisen sävyin.

Joulukuusta meillä ei tänä vuonna ollut. Joten päätin laittaa kuitenkin vähän kuusen tuoksua sisälle pirttiin, kuusenoksia maljakkoon siis. Mökissä ne vielä tuoksuivat hyvälle, mutta kotiin päästyämme melko ätläkkä haju meidät jo kotiovella pysäytti. Luulin sen aluksi johtuvan hyasintistä, joka oli jäänyt kotiin. Mutta eipä kai. No ensin lensi ulos hyasintti, sitten lähti kuusenoksat ja nyt tilalla on koivunoksia, risuja. Loppupäätelmäni on että kaikki nämä haisivat yhdessä jo ihan liian pahalta, ja saivat siis lähteä.

Sanotaanko, että kaikenkaikkiaan vähän erilainen joulu oli!

Mukava olla kotona! <3

Lumipitsiä.
Nuutipukkiko se jo lienee, odottelee sisälle pääsyä portin pielessä.

4 kommenttia:

 1. Kauniita talvikuvia.Kiitos ihanaisista sydämistä,jotka posti toi ennen joulua.Pääsivät sopivasti koristamaan yhtä kukkapöytää kera parin sinkkisydämen <3 Mukavaa loppuvuotta ja sitäkin parempaa uutta alkavaa!

  VastaaPoista
 2. Onneksi sentään Kuusamon luonto on tarjonnut parastaan, vaikka mökin vuokraaja ei niinkään. Joulun jälkeen täällä on ollut melko pilvistä. Vasta eilen oli aurinkoinen pakkaspäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Kuusamo tarjosi parastaan ja kauneintaan.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥