pelaguu.blogspot.com

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Uutta kameraa hankkimassa?

Tulin vain ilmoittamaan, että tänään ei tule uutta retkeilypostausta, enkä tiedä tuleeko vielä huomennakaan. :) Sen näkkeepi sitten millä mielellä olen. Nyt puhutaan uuden kameran hankkimisesta. Retkeilty kyllä on, koko pitkä viikonloppu. Sillä välin kun uutta retkeilypostausta odottelet, käypäs lukasemassa nuo aiemmat kolme. Vai olisiko puutarhapostaus välissä mieleesi? ;) Varastossa on jonkin verran pitkin kesää otettuja kukkakuvia.

Varsinainen asia jonka vuoksi tänne nyt tuli raapustamaan, on siis tämä kamera-asia, josta tuossa edellisessä postauksessa jo kirjoittelinkin. Olenhan jo oikeastaan pidemmän aikaa miettinyt uuden kameran hankkimista ja nyt se voisikin olla ehkä ajankohtainen. Toivoisin vain nyt pienen pieniä vinkkejä kameran hankintaan ja kyselen hieman gallupin omaisesti, että minkälaisia kameroita teiltä ja teidän blogikuvien takaa löytyy! Minkälaisia käyttökokemuksia teillä on. Jos haluat vastata, pistä vastauksesi kommenttina tähän postaukseen.

Suunnitelmissa on siis nykyisen pokkarikameran Panasonic Lumix:in tilalle järkkäriä. Canonia, Nikonia tai Olympusta. Ja kuten ehkä jo kerroinkin, mikään ammattilaistason kampe ei tarvitsisi olla. Olen katsonut myös käytettyjä kameroita. Käytettynä löytyy paljon esim. Canon:in 1000D kameraa, mitä mieltä olette tästä? Vai kannattaako kameraa alkaa edes hankkimaan käytettynä? Enkä kovin kallistakaan olisi hankkimassa, ihan perusjärkkäriä. Vai onkohan se niin, että pitäisi olla ensin jotain kuvattavaa? Puutarha nimittäin on tällähetkellä, yllätten, niin vaiheessa, että sitä ei kehtaa kovasti esitellä, vaikka joitain kuvia sieltä aina näpsinkin. ;) Suomen luonto on toki täynnä ihmeteltävää ja kokoajan oppii ja näkee uutta.

Eilen päättyi Gigantin tarjous Nikon 1 S1 mallista, jota harkitsin hyvinkin pitkään. Ostamatta jäi. Jäin kuitenkin miettimään kuvanlaatua ko. kamerassa. Vaikka testit paljon sitä kehuukin, mutta katsoessani testikuvia, en ollutkaan täysin tyytyväinen. Tämä on ilmeisesti näitä uusia kompaktin kokoisia järkkäreitä, koko on kuin pokkarissa, mutta silti se on järkkäri.


Nikon 1 S1
Kuva lainattu Gigantti.fi

On tietysti vaikeaa sanoa ihan näistä uusimmista malleista, jos ei ole kokemusta, mutta jotain suuntaa antavaa voi aina keksiä. :) Sen tiedän, että ilmeisesti Canon ja Nikon on niitä suosituimpia kameramalleja, entä Olympus..

Olympus PEN E-PL5 ja PEN E-PM2
Kuva lainattu dpreview.com

Ja ajatelkaa, räpsin kuvia ikivanhalla (jotain reilu 10 vuotta, ehkä...) pokkarilla, josta aika alkaa jo hyvinkin jättää ja silti saan kuitenkin nippanappa tallennettua sen mitä näen. Zoomaushan tässä on hyvin heikko. Sitä, ilman lisä putkia löytyy varmasti jo jonkin verran nykykameroistakin, mitä olen nyt katsellut. Lisäputkia ei ole tarkoitus hankkia, (ainakaan tässä vaiheessa). Se olisi tietysti sellainen mitä toivoisin, siis hyvä ja tarkka zoomi. Hmm, mitä muuta, macroja, toisin sanoen lähikuvia, minusta ottaa vielä ihan hyviä tämä nykykamera, mutta juuri paljon muuhun se ei enää mielestäni pysty. Maisemat, pimeäkuvaus, aurinko luo myös omat haasteensa, liikkuva kuva myös - siinä mahollisia vaatimuksia, mitä tulisi äkkiseltään mieleen.. Salamalla kuvat ylivalottuvat, siitä en oikein pidä - nykykameralla. Mitä muita ominaisuuksia kannattaa ottaa huomioon?

Nykyinen kamera - Panasonic Lumix :) (kännykameralla näppästy kuva)
 

Onhan se paljon niinkin, että riippuu paljon mihin ja miten käyttää, riippuu käyttäjästä. Se on kuitenkin mielestäni selvää, että pokkarin jälkeen kannattaa hankkia järkkäri. Mikään ammattikuvaaja en ole, mutta harrastuksena tämä on yllättävän kiehtovaa, bloggaamisine kaikkine ja kuten kerroin, kuvaaminen oli jossain vaiheessa tauolla, kunnes jälleen taas innostuin.

Tähän postauksen tuli nyt enemmän sanoja ja vähemmän kuvia, mutta... mukava jos jaksoit olla avuksi. :) Mukava kuulla käyttökokemuksia ja vinkkejä. Vaikka kylläpä se varmaan hahmottuu aika pitkälle itselle sitten loppujen lopuksi päässä minkälaisen järkkärin sitä laittaa..

Kiitos paljon sinulle jo tässä vaiheessa - vapaa keskustelu kameroista on avattu!


12 kommenttia:

 1. Kato vertailuja jostain lehdistä, esim Kamera. Ei nyt voi kirjottaa, ukkostaa....pitää sulkea kone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, vaikka ukkonen ei olekaan hauskaa. Kommenttisi vain huvitti minua! :) Kiitos kuitenkin että kommentoit. :) Jaa, mistähän minä moisen lehen tämmösessä peräkylässä, ei taida löytyä kirjastosta, tuskin lehtihyllystäkään.. :/

   Poista
 2. Itse kuvaan järkkärillä. Nyt kuvattu kolme vuotta nikonin halvimmalla mallilla(d3100) Halvin siksi kun en ollut varma koko harrastuksesta. Itsellä olisi tuossa tilanteessa ainakin pari kriiteriä. 1 Hinta. Eli paljonko on valmis maksamaan. 2 Sen jälkeen kamerakauppaan ja kokeilemaan mikä istuu parhaiten käteen. Järkkäreistä yleisimmät on canon ja nikon. Niihin saa parhaiten objektiivejä. Netistä saat paljon tietoa eri kamera merkeistä ja testeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Harry. Jep, hinta vaikuttaa täälläkin melko pitkälle ja nimenomaan koko. Vielä tuohon seitan kommenttiinkin liittyen, iso järkkäri on taas painava kuljettaa mukana ja hankala, vai onko??

   Poista
  2. On! Jos meinaat housuntaskussa sitä kuljettaa,) Yhtä totuutta ei ole olemassa. Hinta, käteensopivuus, paino, ja kuvanlaatu. Ja mitä kuvaa. Lähelle vai kauas? Vai molemmat? Järkkärin rungot painaa n.500g ja siitä ylöspäin. Mutta se on vain rungon paino ja siihen tulee objetiivin paino lisää. Mitä obiska painaa riippuu ihan obiskasta mutta helposti tulee toinen 500g lisää jos vähänkin on enemmän polttoväliä(zuumia)

   Poista
  3. Jep. Näin olen ymmärtänyt. Molemmat ominaisuudet sais olla. Olen ymmärtänyt että jonkinlainen putki tulee jo valmiiksi matkassa on ns. Kamerassa jo kiinni. Kuten minä sen sanon, putki. Tää termistö on ihan hukassa vielä kyllä. Vai pitääkö molemmille olla oma putki?? Kääk! Eihän tää niin yksioikoista ollukkaan.. :/ Käsilaukkua aattelin. ;) Siellä mun kamera kulkee, toisaalta oon aatellu että jäähän mulle tuo lumix.. Mutta ei se pysty hyviin kuviin.

   Poista
 3. Minusta järjestelmäkamera vaikka käytettynäkin on parempi vaihtoehto kuin minijärkkäri. Tosin olen käpälöinyt vain Canonin M-mallia. Kunnon etsin on yksi tärkeä syy ja toinen on valintakiekot. Toimintojen etsiminen valikkojen takaa on työlästä. Kannattaa lukea vaikka Digicamera.net-keskustelupalstoja. Siellä on esim. säie "aloitteleva digikuvaaja kysyy" Tosin joutavaa höpinääkin siellä on, mutta on asiaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistäsi seita. Aika hyvin on tullut, tai no lähinnä mieheni on lukenut foorumeita ja kans tutkiskellut kameroita kiitettävän hyvin. :) Kiitos hänelle! Aika hyvin ollaan perillä, mutta jonkinlaista haparointia on vielä, lähinnä sitä hyvää tarjousta ootellessa.. ;)

   Poista
 4. Minä olen eniten kuvannut tavan pokarilla vaikka järkkärikin olisi tuolla laukussa merkkinä olen eniten tykännyt Nikonista mutta tyttäreni kuvaa Canonin pokkarilla ja on hyvää jälkeä kukkien lähikuvatkin onnistuu.Mutta suosittelen kyllä tavan järkkäriä kuvien laadun takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, riippuu niin paljon merkistä ja mallista. Valikoimaa on ainakin runsaasti tarjolla, jokaiselle jotaki, mutta että löyäppä sieltä sitten se sopiva. Järkkäri se on ehottomasti!

   Poista
 5. Hei! Kiva, kun kävit jättämässä kommenttia... nyt löysin tänne :)
  Itse kuvailen Canon 600:lla, painaviahan nää järkkärit ovat... mutta kuten sanotaan "nälkä kasvaa syödessä"... En siis enään pienempään vaihtaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mittään Marru. Joku aika sitten liityin sun blogiin. Tervetuloa myös mun blogiini lukemaan! Pitää tuumia ja vähän pyöritellä. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥