pelaguu.blogspot.com

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kukkivat tulppaanit - Pinkit

Laitetaanpas samaan syssyyn myös nyt tämä tulppaani postaus. Joukkoon kukkivien kuuluu myös kesäkukat, ne nyt lähinnä on niitä jotka sulostuttavat eniten pihaa tällähetkellä. Niistä postaus erikseen sitten myöhemmin, kuten myös muutamista perennoista..

Kuten jo aiemmin olen maininnut aikaa ei ole ollut juurikan pihalla pyöriä, ja nyt kun oli jonkin verran, niin näinä kahtena päivänä on satanut sitten vettä ja ollut viileämpää. Nythän se lupasi lämpenevää, joten voipi olla tiedossa taas, että kotona sitä ei ainakaan olla.. Niin tein nyt sitten sateen välissä hieman pihatöitä, päivällä kävin jo sateessa kuvaamassa tulppuja, ja nimenomaan niitä punaisia tulppuja, jotka kukkivat nyt viimeiseksi. Uusikin tulppaani tilaus on jo pistetty vetämään, hiphei!! Siitä myöhemmin lisää. :)

Pitkään oli viileä jakso jolloin tulppaanit vain öljöttivät nupullaan, siitä vaiheesta en edes viitsinyt ottaa kuvia, nytkin ne ovat vähän vielä supullaan, kun on sadepäivä, ehkäpä sitten kun on aurinkoa ja jahka kerkeän kuvaamaan, niin avonaisemmistakin yksilöistä olisi tarkoitus napsia kuvia.

Yksinkään tuolla pihalla ei tarttenu olla, kaverina oli yksi ja miljoona vihaista sääskeä, mitähän se ois englanniksi... (viittaa vihaisiin lintuihin - Angry Birds..). Nyt illalla kun ei satanut, tai ennekuin alkoi taas satamaan, nappasiin hät' hätää muutaman kuivan kukkakuvan, ja mitenhän siinä kävikään kun sääsket pörräs ympärillä.. (kuva alla), oli mulla sääskimyrkkyä, mutta kyllä me täällä Lapissakin saahaan huitoa. :)

Nautikkaas tästä punaloistosta. Kamera muuttaa hailakammaksi tuota pinkin tulppaanin, 'Up pink', väriä. Näistä punaisista tulppaaneista tuo pinkki 'Up pink' on juurikin runsain ja kasvaa parhaiten, siitä on noussut monta mukulaa, kun taas 'Estellasta' vain muutama neljä vartta. Yllätyin hieman, että pidänkin tuosta 'Up pink'istä enemmän, yksinkertainen on kaunista ja en tiedä olisiko niin, että tuollaiset erikoiset ei niin täällä menesty vai pitäisikö sillä olla mitään vaikutusta, penkistä nyt en myöskään menisi sanomaan onko niin priimaa. Kiva, että ainakin tänä vuonna nousevat. Ensi vuojesta en sitten tiiäkkään.. ;) Kukkana 'Estella' on kaunis, en vain onnistunut sen kasvatuksessa, tässä penkissä..

Takana kuvatuksissa näkyy hieman kulahtanut gladiolus, niitten kans kävi nyt vähän niin, että ehtivät olla liian pitkään sisällä, kun en uskaltanu viiä ulos kun oli kylmää niin ne vähän lakastuivat... Istutin ne kuitenkin nyt sinne, muka siinä toivossa, että ne virkistyis, pois ikkunanpesun tieltä.

Aloitetaan 'Up pink'illä.





Jatketaan 'Estella Rijiveld'illä


Tässä ne ovat yhdessä, taustalla penkistä yksi ainoa noussut laukka, siitä kuvaa myöhemmissä postauksissa.


Jatketaan 'Estella'lla.. ja vuorotellen 'Up pink'llä.










Yksi pieni palleroinenkin sinne joukoon vielä mahtuu.






Kurkistetaan kukkaan - 'Up pink'














 Kurkistetaan kukkaan - 'Estella rijnveld'



 .. ja kuinkas siinä sitten kävikään, huitasin sääskeä ja räps...


Ja nämä ihanuudet näkyvät juurikin meijän keittiön ikkunasta, aina aamupuuroa syödessä näitä katselen, ja mietin samalla uusia visioita tähän penkkiin...


Heleää heinäkuista viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kelpaa noita katsella, todella ihania tulppaaneja.

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edellisiin kommentoijiin. Ihania.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistanne, kesäflunssan kourissa täällä ollaan..

  VastaaPoista
 4. Tuo 'Estella' on kiinnostavan erikoisen näköinen. Tässähän tulee tulppaanikuume! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipäs muutakuin rohkeasti kokeilemaan. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥