pelaguu.blogspot.com

perjantai 9. toukokuuta 2014

Kevät etenee(kö?)

Ei se nyt kyllä siltä näytä, että kevät tästä kovin tai kesä alkaisi tulla. Yöllä on yöpakkasia semmoset -8 astetta parhaimmillaan, pakkasta on joka yö ja päivälämpotila nousee vain pari plus astetta. Päivällä nakkelee joko lunta tai paistaa aurinko kirkkaille keväthangille. Auringolla on kova tehtävä sulattaa teräsjäätä-/lunta pihoilta ja metsistä. Mutta sillä mennään nyt mitä luontoäiti on antanut meille. Tosin se hieman harmittaa ja tämän harmituksen keskellä olen oivaltunut, kuten jo viime postauksessa kerroin, että etupihalle tulee ens kevääksi krookuksia ja muita sipulikukkia. Etupihan jo siis pääsin rapsuttelemaan. Takapihalle ei mitään asiaa. Sipulikukkaseni uinuvat vielä takapihan paksujen lumikerrosten alla. On vain odotettava että ilmat lämpeää, föhntuulta odotellessa.. ilmat lämpeäis ja veis meiltä lopun lumen ja tois kesän.

Koska onhan tämä ihan toista kuin viime keväänä. Aivan täysin, mutta eihän vuodet ole veljiä keskenään. Kuvasin tismalleen samana päivänä haravointiani kuin sen viime vuonna tein.
Tuntuu vaan aika uskomattomalta.. Mutta muistellaampa vähän viime vuotta ja vertaillaan tähän vuoteen.

Vertailua. 
Nämä seuraavat kuvat ovat otettu
 siis tismalleen samana päivän mutta eri vuonna, eli tänään 9.5.2013 (vasemmalla) ja 9.5.2014 (oikealla). :)


Viikko tästä, viime vuonna 17.5, mökkikylämme järvenrannasta jäät olivat lähteneet jo kokonaan ja koivu oli hiiren korvalla. Tänä vuonna ei puhettakaan tälläisistä ilmöistä.. Tokihan se asia täytyy tarkistaa ja suunnata tarkkailemaan jäiden lähtöä, saamaan aikaan kuin se viime vuonna on tehty, viime vuonna lähtivät rytinän kanssa tänä vuonna antaa odottaa, luultavammin. Paikoin jäät ovat kuulemma sulanneet paikalleen. Olihan se ihan erilainen ihmeellisen lämmin kevät, kun kesäkukatkin sai hakea torilta jo toukokuun helteissä.. Mutta olen edelleen sitä mieltä, että tänä vuonna ollaan myöhässä ja pahasti..

Vuosi 2013 kevät

 Ja nyt, aamulenkin jälkeen rötköteltiin nurmikolla
 - kevätaurinko paistaa jo lämpimästi. Takapihalla on rutkasti lunta.



Ja vähän haravoitiin..

Mutta kuten sanottua vuodet eivät ole veljiä keskenään, toivotaan, että ei tule kovin paha myyrävuosi. Jään odottelemaan lumien sulamista ja en vielä lupaile mitään, mutta jos jutun juurta ei ole eikä asiaa kerry, niin en tee sitä tikustakaan, että seurailemme kevään etenemistä ja raportoin taas kun on asiaa!!



Keväistä 
äitienpäivänviikonloppua 
kaikille 

ja

Hyvää äitienpäivää kaikille äidille!

20 kommenttia:

 1. Kovin on erilaiset olosuhteet eri puolilla maata. Täällä etelässähän lunta ei ole ollut oikeastaan koko talvena kunnolla ja kevät tuli sen puolesta varhain. Viime aikoina on ollut tosi kylmää ja öisin myös pakkasta. Viime yö oli pitkästä aikaa ensimmäinen plusasteinen, mikä tuntuu ihan mukavalta. Kyllä se kevät sinnekin tulee. Hyvää kannattaa odottaa.
  Mukavaa viikonloppua ja äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Suomi on pitkä maa, edelleenkin.. :)

   Poista
 2. Kovin samanlaiset ovat sääolosuhteet täällä Koillismaallakin. Pakkastayöllä ja lumisadetta päivisin. Kinokset ei ole päässeet järin sulamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Terästä nuo tuntuvat olevan, kun yritin niitä hakata..

   Poista
 3. Meillä ei ole ollut lunta koko talvena noin paljon kuin on sun takapihalla. Muistan viime keväästä sen verran, että käytin äitiä paikallisella puutarhalla ostamassa kesäkukkia äitienpäiväviikolla;) myöhässä ollaan ja aika paljon! Hyvää viikonloppua ja kiitos samoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen viime kevääseen verrattuna toki joo ollaankin kyllä.. Kun viime kevät oli taas erikoisen lämmin. Mutta sepä se onkin, kun aina tulee verrattua edellis vuoteen, pidemmälle ei taida oikein muistaa. Jokin postaus sieltäkin vuosien takaa löytyy.. Kiitos samoin.

   Poista
 4. Lunta ei täälläkään ole enää, mutta koivuissa ei paljoa isommat lehdet ole. Joissain koivuissa on pienemmätkin. Vähän ruoho vihertää etelän puolella taloa. Mutta parina päivänä on kuin jo olis enemmän kevään tuoksua ja kun yli +10 on mittarissa, niin toivoa on jo, oikeasta keväästä. Olis niin mielenkiintoista tehä vertailuita osiaan, eripuolilla Suomea tästä kevään tulosta. Pitäs ottaa samasta paikasta tuollalailla kuvia useana vuonna.
  Oikein mukavaa äitykän päivän viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasketaanko sitä kun täällä oli jo tänään auringossa +20? :D Tuuli on vielä viileä. Eikös se 10 kuvaa eri kuukausiana tvstv -haastis ole juurikin sellainen.. Täytyisi vain tehdä se joka vuosi.. Mukava seurata näitä täältä postauksista, ei juuri muuten tule pidettyä päiväkirjaa. Polttelee jo kovasti puutarhatöihin, kovasti täällä mietitään että mitä tuohon hankeen nakkais kun on niin teräsjääkin vielä siinä. Kyllä se viime kevät vaan oli erikiva!! Kiitti sulle samoin! :)

   Poista
 5. Nyt vain odotellaan, koska kunnon kevät alkaa.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. No ompas teillä lunta, meillä ei ole koko talvena nähty noin paljon, mutta kyllä se kevät tulee joka tapauksessa.
  Täällä satoi tänään, se on jo lupaavaa. Ehkä teilläkin tuli vettä.. sillai se kevät edistyy.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään juurikin satoi taivaan täydeltä vettä, ja yölläkin oli jo plusasteita, maan pinnassa tietty eri juttu. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 7. Onpa vielä paljon hankia, mutta toisaalta, kun lämpenee niin kyllä se aurinko saa hetkessä ihmeitä aikaan. Varsinkin, kun päivät on niin pitkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä paikoin löytyy ja paikoin ei ole, jotkut pihat ovat jo sulia. Aika pitkälti on samanlaista metsissä kuin kuukausi sitten huhtikuun alussa (siitäkin on tuolla postaus mut jäi tästä pois..)

   Poista
 8. Tuntuu, että alkuun kevät eteni hirmuista tahtia etuajassa, ja nyt se on selvästi jäljessä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin. Niin se näyttää tyssänneen monissa paikoissa.

   Poista
 9. Hitaasti etenee täälläkin! Alussa meni hurjaa kyytiä ja sitten tyssäs kokonaan, tuntuu ettei mitään edistystä ole tapahtunut pariin viikkoon.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Maatuska! Ehkäpä se tästä, kun jaksaa vain odottaa. :)

   Poista
 10. Blogissani on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, johan popsahti. Kiitos paljon! Käyn kurkkaamassa. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥