pelaguu.blogspot.com

lauantai 24. toukokuuta 2014

11 kysymyksen haaste

Sain 11 kysymyksen haasteen Puutarhurilta Salainen puutarha blogista.

Minä taijan jatkaa edelleen samalla linjalla, kuin aiemmassa haaste postauksessa, enkä haasta aivojanikaan miettimään 11 totuutta itsestäni sen enempää tälläkään kertaa, eiköhän niitä aina  pikkuhiljaa postauksissa satele, joitain pieniä juttuja.. Enkä haasta ketään, mutta jos tykkäät niin voit ottaa tämän kyllä mukaasi. Vastailen vain Puutarhurin esittämiin 11 puutarha-aiheeseen kysymykseen.

Tulimme juuri avaamaan mökkikautta tälle kesälle. Joo ja tietokone lähti mukaan, kun mies lähti kalaan jäin minä rannalle ruikuttamaan ja lämmittämään mökkiä. Ei vain, mutta onhan se kyllä kun isommin aloin miettiä tämä kannettavan mukaan raahaaminen ehkä hieman tyhmää, kun kuitenkin viikon päivät läpeensä tulee istuttua tässä, niin vois kyllä joskus vähän hengähtää.. Näin myös tänään ekan haarapääskyn. Pääskysestä ei päivääkään..

Mökki - se on se paikka, jonne pitkän talven jälkeen odottaa hartaasti pääsevänsä, jossa sielu lepää. Arjen kiireet.., no ne unohtuu hetkeksi. Täällä on hyvä olla ja levähtää - hengähtää hetki!Tämä on se kohta,
salama on hetkeksi seisahtunut taivaalle
ja kurjet löytävät etelän sulistaan.
Tämä on se kohta yötä
kukkuroillaan meistä.
Edemmäksi emme pääse.
takaisin emme tahdo.
Tähän ei voi kauaksi jäädä.
Tämä on se kohta.
Tähän kohtaan tahtoisin painaa pääni.

-Tommy Tabermann-


Kiitos Puutarhuri haasteesta tässä vastaukset kysymyksiisi;


1. Montako eri kasvilajia pihallasi kasvaa?

Puita, pensaita ja perennoja - perennoja ei kovin useita. Nyt ostin ekat pensaat sinne. Pihatataripenkin kimppuun ois tarkoitus alkaa. Tosin nyt on vielä hieman auki, että saanko pensaat sittenkin sinne taloyhtiön puolesta. Sitten jos niin käy mulla on pensaita myytävänä. :D Ellen keksi niille jotain muuta paikkaa..

Vanhasssa rivistössä alkoi kukkia vielä kevättähtiä, kun syksyllä en niitä sitten löytänyt että olisin siirtänyt uuteen sipulipenkkiin.

2. Lempikasvisi?

Tällähetkellä ne on kuitenkin ne kesäkukat, jotka ovat minulle joka kesäinen ostos. Kävinkin jo eilettäin lähimarkettimme puutarhamyymälän avajaisissa ja ostin sieltä ne pensaat sekä joitain kesäkukkiakin jo. Kesäkukkasuosikit, joita joka kesä ostan ovat, ahkeraliisa ja neilikka. Puista koivu on kaunis ja puista suosikkini!
(edit 26.5.2014 ) Lisään tähän vielä että perennoista suosikkejani ovat poimulehti, kuunlilja ja ruusujuuri. Perennat joissa vedenpisarat jäävät lehdille, ovat kauniita. Ja tulppaanit tietty!

Ostokseni puutarhamyymälästä:

3 kpl koivuangervoa (valkoisella kukalla)
2 pelargoniaa
5-pack ahkeraliisaa
1 marketta
5 säkkiä Kekkilän mustaa multaa (tarjous)3. Romanttinen, moderni vai siltä väliltä oleva piha, mistä pidät ja miksi?
Perinteinen, vanhaa tyyliä kunnioittava, uuden kokeilukaan ei ole mahdotonta.

4. Mieleenpainuvin puutarhavierailu, missä ja miksi?

Mietin kyllä tätä, mutta en keksinyt mitään mieleenpainuvinta. Olen käynyt Oulun kasvitieteellisessa puutarhassa, Helsingissä myös, itseasiassa siellä on ilmeisti kaksi ja niissä molemmissa olen käynyt. Ja viime kesänä Särkän Perennataimisto sekä Oulujoen taimisto. Tänä kesänä olisi tarkoitus vierailla myös muissa lähialueen taimistoissa, mikäli ne vain sattuvat sopivasti reitille, ja mahdollisesti myös Oulun kasvitieteellisessä.

Helsingin kasvitieteellinen puutarha
Helsingin kaupungin talvipuutarha

5. Minkä puutarha-aiheisen vierailun/matkan haluaisit vielä tehdä?
Hollantiin kevät aikaan kun tulppaanit ovat kukassaan. Olen käynyt Hollannissa yhden kerran syksyllä ja voisin mennä aivan hyvin uudestaan. Siellä on monta syytä miksi käydä! <36. Kuinka paljon käytät aikaa pihan hoitamiseen?
 Jaa, lukemattomia tunteja... tuskin kuitenkaan. Aamusta pari tuntia, illalla toiset.. Nurmikon leikkaukset, kukkien ihailu, lannoitteden kylvämistä, uusien kukkapenkkien tekoa ja kukkien istuttamista, saahan siinä kulumaan aikaa. Kohtuullisesti, en kuitenkaan koko aikaani vietä pihalla. Lähinnä tärkeintä taitaa olla se nauttiminen kukkaloistosta ja siististä pihasta.

7. Mikä on tärkeintä puutarhanhoidossa?

Joku on joskus sanonut, että rikkaruohojen kitkeminen on terapeuttista, siinä voi unohtaa päivän murheet ja purkaa kiukkua rikkaruohoihin, itselleni se ei kuitenkaan ole sitä. Ilman rikkaruohojen kitkentää olisi puutarhanhoito helpompaa, enkä kyllä niitä ihan hevillä kitkekään. :D Varmaan juurikin sitten se kukkaloistosta nauttiminen. Toisaalta sittenhän se puutarha näyttää kauniilta kun siellä ei ole niitä rikkaruohoja, mutta eipä niitä ole oikein noin muutenkaan, joku heinä siellä täällä ei niin hirveästi häiritse.

8. Uskotko kuun vaikutukseen puutarhanhoidossa? Miksi? Oletko kokeillut?
Tämä on itseasiassa minulle aika uusi juttu, ja olen törmännyt siihen aika vasta. Mutta en pidä sitä huuhaana, on aivan järkevää ja puutarhanhoitokin kävisi kepeämmin kun seuraisi kuun liikkeitä, noin elämässä muutenkin. Pitäisi varmaan perehtyä enemmän. En ole kokeillut enkä ole juurinyt kokeilemassa.

9. Kasvatatko paljon taimia itse, vai ostatko valmiina?
Olen kyllä yrittänyt, mutta eivät ne kasvatukset minulla onnistu. Siemeniä tulee keväisin joskus kylvettyä. Kesäkukat ostan aina valmiina.


10. Omistatko kasvihuoneen? Jos niin, mitä siellä kasvatat?
Omistin. Vaan se jäi syksyllä ulos pakkaseen ja muovit siitä hajosi, olikin vain sellainen pikkunen minikasvari. Haaveissa on isompikin, ehkä sitten joskus jos asuu omakotitalossa, mutta tilat ja pihat ovat rajalliset nyt, kun ei kuitenkaan ole omat, osa syy miksi ei ole isoa kasvaria.

11. Paras puutarhavinkkisi? :)
Eipäs minulla vielä sellaista taida olla. Ehkä sitten kun kokemusta ja ikää karttuu.

Mukavaa viikonloppua ja sitä myöten alkavaa uutta viikkoa
 - juhlien aika on käsillä!

4 kommenttia:

 1. Kivoja vastauksia, monta oli aika samantyylistä kuin mulla :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minäkin olen huomannut että jotkut ajatukset ovat samantyylisiä meillä. :)

   Poista
 2. Tuo Helsingin kasvitieteellinen ois mun haaveissa päästä joskus katsomaan. Meinaa vaan täältä olla sen verran pitkä matka sinne, ettei tuu ihan helpolla lähdettyä... tosin pitempi vielä sulla ;) Mut maatilan takia ei tuu kesäisin kyllä lomailtua koskaan. No ehkä sit joskus eläkeläisenä, sitte kait sitä on aikaa kierrellä muilla mailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja varsinkin juuri jos maatilantyöt ym. vievät aikaa.. Tarkkaan en nyt muistakaan mitä siellä näkyi, on muutamia vuosia jo aikaa kun siellä kävin. Hotellilta lähdin kävelemään, oli kevät aika muistaakseni vai olikohan ihan sydäntalvea, loskakelit ja räntää satoi. Kuvista joitain muistoja sieltä kyllä on.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥