pelaguu.blogspot.com

maanantai 14. lokakuuta 2013

Ensilunta (?) - ruskan sävyissä..

Tänä aamuna maahan satoi lunta. Otin kameran ja lähdin ulos, luontoon ja pihalle kuvailemaan juuri maahan satanutta (ensi)lunta. Maanpinta on jäässä, pakkasta on -0. Yöllä on ollut -2.5. Tuntuu kylmältä, kaivan talvitakin päälle ja lähdemme koiran kanssa aamulenkille. Lunta on satanut vain hennosti, juurikaan ei maa peity, mutta ilma kirkastuu kummasti.. eikä ole enää harmaata vesituhnua. Liekkö se sitten ensilumi? Luulenpa, että vielä se muutamana kerran ehtii rätkästä lunta, ennen kuin jää maahan. Kovasti ois vielä pihalla töitä, mutta kun maa on jäässä ja hijas sytytys sekä kiireinen syksy haittaa vähän harrastuksia. :) Kesä on vain taakse jäänyt haikea muisto.

Maaruskaa näkyy vielä jonkin verran varvuissa, kun hakemalla hakee. Koivun ja haavanlehdet ovat pudonneet, viimeisetkin lehdet putosivat puista kun syysmyrsky niitä riepotteli. Ruska oli meillä hyvin vaisu ja se meni kyllä taas hujauksessa ohi, että sitä ei sitten ehtinyt oikein kuvaillakaan.

Toissa yönä kova myrskytuuli riepotteli maaseutuamme. Vahinkoiltakaan ei vältytty, paikoin olimme taas pahassa sähkömotissa, mutta onneksi ei ollut talvipakkanen kuten viimeksi. Meilläpäin ei tullut ihan niin suuria tuulen aiheuttamia vahinkoja, mutta lähikunnissa oli toista. Onneksi korjaustyöt on aloitettu ja suurin osa taitanee jo saaneet sähkötkin koteihinsa.

Kuvat ovat ehkä hieman sekavasti, mutta bloggeri sotkee enkä saa niitä nyt sen kummemmin, värikylläisyyttäkin niistä löytyy. Aloitetaan ensin hieman tylsemmillä puutarhakuvilla ja sitten luontokuvia..


Tunnistatteko kasvin? Pensasmainen. Pihassa kasvaa ei luonnossa, tosin ei minun pihassa. Ainokainen, joka on vielä säilyttänyt lehtensä.
 

10 kommenttia:

 1. Onhan sieltä löytynyt paljon värikkäitä lehtiä. Valkoinen lumi vielä korostaa niiden hehkua.

  VastaaPoista
 2. Kauniita värejä, mutta tuo lumi - hui. Uutisista kuulin myrskytuhoista, muistui mieleen parin vuoden takainen Hannun- ja Tapanin-myrsky, jolloin täällä etelässäkin kärsittiin pitkistä sähkökatkoista. Silloin hytistiin sisälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on inhottavaa, kylmyys. Ja kun menee vielä sähköt eikä ole missä tehdä ruokaa, niin onhan siinä täpisemässä. Ihminen on riippuvainen sähköstä ja nämä myrskyt taitavat olla tätä päivää.

   Poista
 3. Kauniita syyskuvia, ja lunta. Kyllä lumi tuo valoisuutta synkkään syksyyn, antaa tulla vaan kun ilmakin kylmenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä lunta. Hmm, lumi, talvi, kylmyys.. En tykkää kyllä tai ehkä inhottavinta on justiin se kylmyys ja kun pitää pukea taas niin paksusti. Vilukissa! Kesä menee ihan liian äkkiä.

   Poista
 4. Kyllä tuo ensilumi aika jotenkin sykähdyttää, kesä on ihan lopullisesti taas ohi!
  Mukava kuvakooste, tuosta voi aistia pienen pakkasenkin!
  Tämän päivän ihmisen on kyllä hyvin vaikea pärjätä ilman sähköä vähänkään pidempää aikaa!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! Kyllä ilmakin on selvästi jähtynyt kun tuli lunta, paikoin sitä on ja tästä on jo sulannut pois. Kiitos myös kommentistasi. :)

   Poista
 5. Se on sitten tämän talven ekat lumikuvat tässä sinun blogissasi :) Mutta kaunista on, täytyy taas todeta kerran, että puolensa kaikella. Toivottavasti saitte jo sähköt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin eiköhän se sitä sitten ole. :) Lisääkin ois lumikuvia tämän päiväiseltä, hieman pohjoisempaa. Kylläpä ne sähköt ovat jo tulleet, meillä ne eivät kaiketi olleetkaan poikki, muualla kyllä oli koko päivän.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥