pelaguu.blogspot.com

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Rocky Road

Tässä onkin vierähtänyt jo hyvä tovi viime postauksesta. Ois kait tuota asiaa ollut, mutta intressit ovat olleet nyt jossain muualla tai ajatukset ja ajankäyttö ns. puntarissa (kun muuta sopivaa sanaa en siihen keksinyt..). En tiiä, tämä bloggailu ja niiden kaikkien ihanien blogien lukeminen vie hirvittävästi aikaa. Pitäis kai ottaa tovi aina illasta ja lueskella ja uppoutua aivan täysin blogimaailmaan, mutta minun illat ovat hyvitetty aivan jollekin muulle, rentoutumiselle. Vaikka toki tämäkin niin rentouttaa ja antaa todella paljon! On ihanaa, että olen löytänyt blogimaailmaan. Reissut tälle talvea ovat nyt käyneet vähiin, tai sellaiset mistä voisi kertoa, toki ollaan joka viikonloppu oltu menossa. Mutta nyt vietetään kotiviikonloppua ja ohjelmassa tänään munkkien leipomista vapuksi! Nyt vain odotetaan sitä kesää ja uusia tuulia..

Vapusta puheenolen, kaikkien huulilla näyttää olleen Rocky Road -suklaapalat. Eri blogeissa, sivuistoilla ja lehdissä näyttää olleen esillä nämä ihanaiset suklaapalat, joihin voit hyödyntää niin rusinoita, muroja, pähkinöitä kuin kuivahedelmiäkin. Voit käyttää myös kaappiin jääneet keksienmuruset, hillot.. jne. Onkohan nämä vähän niinkuin ne joskus lehdessä olleet joulun jämä konvehdeista tehdyt suklaat?

Piti ihan alkaa googlettaa mielenkiinnon vuoksi mitä "Rocky Road" tarkoittaa.
Kinuskissan mukaan Rocky Road tulee "kivisestä tiestä", joka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kultakentille.

" Rocky Road tarkoittaa suklaata, jonka joukkoon on sekoitettu vaahtokarkkeja ja lisäksi esimerkiksi jotain näistä: (suola)pähkinöitä, muroja, rusinoita, kuivahedelmiä, murennettuja pikkuleipiä, hillonokareita… Perinteet vaihtelevat riippuen siitä, missä maailmankolkassa liikutaan. Meiltäpäin katsottuna Rocky Road on kulkenut pitkän taipaleen, tarkemmin sanottuna maapallon toiselta puolelta saakka. 

Wikipedia kertoo vapaasti käännettynä herkkupaloista seuraavaa: Rocky Road keksittiin Australiassa vuonna 1853, kun pyrittiin myymään makeisia, jotka olivat pilaantuneet pitkän kuljetusmatkan aikana Euroopasta. Melbournen ulkopuolella olevissa kaupungeissa asuvat kullankaivajat olivat varakkaita, mutta vailla koulusivistystä. Piittaamattomat liikemiehet käyttivät hyväkseen näitä miehiä sekoittaen pilaantuneisiin makeisiin huonolaatuista suklaata ja muita ”täyteaineita”, kuten paikallisia pähkinöitä. Nimi Rocky Road tulee siitä ”kivisestä tiestä”, joka matkaajien oli kuljettava päästäkseen kultakentille." -lainaus Kinuskikissa.fi

Onhan nämä niin herkkusen näköisiä ja värisiä, että piti testata ihan itsekin, ja sopivat kivasti vappuun. Nämä ovat kuitenkin melko helppoja tehdä. Suklaan sulattaminenkin käy melko näppärästi kattilassa, kunhan vain muistaa, että ei pidä levyä liian kuumalla ja polta suklaata pohjaan!

Näihin käy niin tumma kuin tavallinenkin suklaa. Itse käytin tavallista maitosuklaata. Pähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Ja varmasti on vain taivasrajana kun alkaa näitä tekemään. Oih, yhdessä blogissa näin ilmeisesti valkosuklaasta tehtyjä rocky road -paloja, herkkuja! Nams!


Rocky Road -suklaapalat

200 g suklaata
20 g voita
50 g vaahtokarkkeja
3/4 dl pähkinöitä
(1 dl riisimuroja) 
(1/2 dl rusinoita)


1. Paloittele suklaa ja sulata voin kanssa miedolla lämmöllä joko mikrossa tai kattilassa levyllä. Älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä.
2. Paloittele vaahtokarkit ja rouhi pähkinät. Jätä vaahtokarkkeja ja pähkinöitä myös pinnalle koristeeksi. Sekoita loput vaahtokarkit ja pähkinät ym. lisukkeet jäähtyneen suklaasulan joukkoon.
3. Levitä seos levinpaperin päälle, kapeean suorakaiteen muotoiseen astiaan. Ripottele pinnalle koristeet ja paina leivinpaperin avulla pinta tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 1 tunti. Leikkaa levy pieniksi kuutioksi tai suikaleiksi.


Taivaallisia Rocky Road hetkiä!

7 kommenttia:

 1. Joohh...
  Kovasti on aikaa vievää hommaa...
  Suklaapalasi lievittivät vähän 'blogi-tuskaa'.
  Minullakin sellainen 'revviiri' että oksat pois.
  nihh...
  Yritetään jaksaa - kesä on tulossa...
  Lomasta ei mitään tietoa.

  VastaaPoista
 2. Enpä ole kuullutkaan noista suklaista ennen. pitäskin kokeilla noita herkkupaloiksi, joskus on niiin kauhee makean nälkä :) sitähän vois tehdä ihan raakasuklaastakin varmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmasti voi! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

   Poista
 3. Blogien lukeminen vie tosiaankin aika paljon aikaa, etenkin, jos vielä kommentoi niitä. Toisaalta ajan voisi huonomminkin käyttää. Minä ainakin olen jättänyt telkun katsomista vähemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Älkääkä toki huolestuko, en ole jättämässä teitä. :) Tämä bloggailu antaa niin paljon.. Täytyy vähän priorisoida elämässä (ja pyh, mitähän se nyt taas höpöttää...), tuota telkun katsomista vois kyllä vähentää. Toivottavasti tuo alun avautuminen ei nyt ihan kauhealta paatokselta kuulostanut. Joskus ei vain hotsita kirjoittaa yhtään mitään, ja sekkait ei haitanne. Palajamme aina kun hotsittaa! :)

   Poista
 4. Mä käytin just viikko sitten noissa suolapähkinä sekoitusta, se käy kivasti Fazerin sinisen kanssa :) Ihania herkkuja ja niin nopeita tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais ollakin alkuperäisessä ohjeessa noita suolapähkinöitä. Käytin tavallisia kun oli jäänyt simarusinapussista. :) Niin ovat ihania!

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥