pelaguu.blogspot.com

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Avaruuspuutarha ja kuoreton peruna

Tapani mukaan surffailin netistä ja mielenkiintoisiin aiheisiin siellä törmäsin. Haluan jakaa ne teidän kanssanne. Mitä olette moisista mieltä?

Nasa on aloittanut testaamaan voiko puutarhaa perustaa avaruuteen. Uuden kokeen ansiosta voidaan mahdollista myös maan ulkopuolisen elon elämä avaruudessa. Pienet vihreät miehet tarvitsevat siis myös kai ravintoa. Nasan tarkoituksena on perustaa pieni taimiviljelmä avaruuteen ja testata avaruuden elollinen elämä.

Mielenkiintoinen hanke, ehkäpä sillä pystytään testaamaan myös ja tuomaan uusia mullistavia mittaustuloksia tänne meille, puutarhurointiin.

Maaseudun tulevaisuudessa kerrottiin kuorettomasta perunasta.  Tyrnävällä toimiva perunanjalostaja on jalostanut Nicola-perunasta kuorettoman ja täysin puhtaan lajikkeen. Nicola clean -peruna kelpaa sellaisenaan maasta nostettuna suoraan kattilaan tai keiton lisukkeeksi, sillä peruna hylkii multaa ja likaa. Namskis!

Lisää aiheesta voit lukea täällä ja täällä.

Lisää Nasan testauksista täällä.11 kommenttia:

 1. Nasa sais tulla ensin harjotteleen tänne meidän savitontille, ja jos täällä onnistuvat kasvattamaan jotain vihreää, niin Marsin ei pitäis olla mikään ongelma :D

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Olikos? Hyvä niin. Olen itseasiassa aika huono keksimään vitsejä tai kertomaankaan kovin. Ja en edes muistanut koko päivää, ennenkuin mies sitten sanoi, että sellainen on.. Ja piti yrittää vähän jekuttaa teitä! :)

   Poista
 3. Nicola clean -pottu olisi varma menestys :) Eikun varaamaan potturiviä !

  VastaaPoista
 4. Olisi myös kiva, jos alettaisi täälläkin kasvatella enemmän kasveja talojen katoilla. Ei tarviis mennä ihan Marsiin asti. Myös talojen seinät ovat ihan paljaina yleensä.
  Nicola on kyllä hyvä peruna kuorellisenakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis varmasti. Köynnöykset seinillä ovat kyllä kauniita.

   Poista
 5. Ja onneksihan siis nämä kaikki uutiset olivat vain pilaa, eilisen aprillipäivän kunniaksi, kuten varmaan huomasittekin. :) Arkeen paluuta pitkien pääsiäispyhien jälkeen kaipasi vähän loppukevennystä. Itsehän ihan vallan tyystiin unohdin koko päivän, kunnes tosiaan mieheni siitä muistutti. :) Illan ratoksi teitäkin vähän tänne tulin sitten jekuttelemaan! Mutta eivät nämä tainnet olla yhtä hyviä kuin Pivillä, se meni minuun täydestä. Tuota Nasa juttua ei varmaan uskonut kukaan..

  VastaaPoista
 6. Nämä pysäyttivät :D Tai kun en enää muistanut koko aprillipäivää niin ajattelin, että tässähän on kiinnostavia näkökulmia... No mutta aihepiiri on muuten kiinnostava ja kauniita kuvia sulla. Täytyy tutustua enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tutustumaan! Käyhän peremmälle pirttiin ja liity lukijaksikin, jos kiinnostuit. :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥