pelaguu.blogspot.com

tiistai 16. toukokuuta 2017

Rytiniva ja lintuja

Toissa viikonloppuna kävimme paistamassa makkaraa Rytinivan tulistelupaikalla. Rytinivan tulistelupaikka sijaitsee Hautajärvellä, Karhunkierroksen alkupäässä, Karhunkierroksen luontotalolta (ent. Hautajärven luontotalo) lähdettäessä. Matka ei ole kovin pitkä muutama sata metriä, n. 500m. Ja perillä tulistelupaikalle oli rakennettu uusi laavu ja invawc. Helppo saavuttaa siis myös vaikka lasten kanssa. Tämä oli meille uusi paikka, ei olla ennen käyty ja mielelläni tulisin täällä käymään myös uudestaan sitten sulan maan aikana. Nyt pääsi vielä hankea pitkin kävelemään, polku oli ajettu kelkalla kovaksi, mutta viime öiden pakkaset olivat pitäneet hanken kovana ja sitä oli helppo kävellä.


Karhunkierroksen lähtöpaikka, Karhunkierroksen luontotalo. Hautajärvi, Salla.
Koutajoki virtaa vieressä. Uusi laavu
Uusi inva-wc
Kun palattiin takaisin autolle, kuultiin parkkipaikalla joutsenten ääntelyä. Lähistöllä ei kuitenkaan oikein näkynyt mitään vettä ja ääni kuului tien toiselta puolen, jossa oli vain ryteikköä, joten ei nyt kuitenkaan nähty joutsenia, mutta pysähdyin kuitenkin vielä läheisellä sillalla kuvaamaan sorsia.

Hyvää uutta viikkoa kaikille! Tämän viikon olemme reissussa, joten jonkin mittainen tauko tulee nyt postauksissa. Eikä oikeastaan ole sellainen reissu että sieltä saisi mitään postausta, mutta kuulemme taas kun tulee asiaa.

6 kommenttia:

 1. Nyt mun alkoi tehdä mieli nuotiolla paistettua makkaraa...:)

  VastaaPoista
 2. Kiva matkakertomus kuvineen. Karhunkierrosta olen kulkenut, mutta en lähtenyt Hautajärveltä.
  Kuvat puhuvat puolestaan ja ihmettelen, että lumen määrä näyttää vähäisemmältä, mitä täällä Koillismaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä sitä varmasti vähemmän onkin, tai niin sanovat että koillismaalla sielläpäin on enemmän lunta kuin meillä. Hanget oli silloin hyvät, tuolla paikalla ei niin paljoa luntakaan enää. Tähän viikkoon saakka lumitilanne on pysynyt samana. Aika paljon siis vielä. Mutta tämä viikko tekee varmasti tehtäviään, kun on niin lämmintä niin lumi varmasti hupenee.

   Poista
 3. Onpa vielä lunta reilusti. Miten käynee Karhunkierros NUTS-tapahtumalle 26.-27.5.2017. Tulva taitaa ajoittua samalle viikonlopulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aika näyttää, lunta piisaa. Mutta toivottavasti tämä viikko olisi tehnyt vähän tehtäviään, mutta aika kylmää on ollut, että ei niin lämmintä ehkä mitä lupasi.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥