pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Luonto herää

Viime viikko vierähtikin reissussa ja sillä välin luonnossa on tapahtunut paljon. Viikossa on tapahtunut todella paljon, koska maanantaina kun lähdimme oli paksut korkeat kinokset lunta ja nyt kun tulimme viikonloppuna takaisin niin lunta oli enää vain tämän verran kuin kuvissa näkyy. Puutarhakin pikku hiljaa näyttää heräilevän. Ja sen verran näkyy jo nurmikkoakin sivupihalla, että on voinut havaita, että myyrän onkaloja ei ole yhtään!! Hienoa! Se voisi mahdollisesti tietää sitä, että narsissien alut saattaisivat säilyä hengissä vai mitä tuolta etupihan kukkapenkistä nyt sitten pilkistäänkään.

Metsässä on tapahtunut jo paljon. Lumet ovat saaneet kyytiä, vaikka välissä on ollut vähän viileämpiäkin päiviä. Puutarhassa ja pihassa on vielä vähän hiljaisempaa. Linnut laulavat iltaisin nukkumaan mennessä jo niin kesäisesti, vaikka lunta vielä jonkin verran on. Takapihalla sitä on vielä ihan kamalasti, mies näytti eilen lumikinokselle lapiota, niin ehkä se siitä lähtee, mutta ensin odotellaan mitä tapahtuu etupihalla. Ihanaa! Hitaasti mutta varmasti tulemme perässä.

Kuvat lenkkipolun varrelta tältä aamultaPistä silmät kiinni, kuulet kun kevätpuro solisee..


Vielä täytyy odotella kesäkukkien kanssa, kun onhan nyt kuitenkin vielä lunta maassa ja viileääkin.Keräsin havut pois kukkapenkistä ja havujen alla pilkisti jo narskujen alkuja.
Yritän päästä tässä enemmänkin tutkailemaan luontoa ja saamaan hieman parempia kuvia, kun olin maanantaina lihaskuntotestissä ja se osoittautuikin sellaiseksi rääkiksi jalkojen osalta etten voi nyt kumartua oikein maan rajaan ottamaan lähikuvia kukkien aluista sun muista. Mutta päivä kerrallaan, täytyy yrittää varovasti liikkua ja saada taas jalat kantamaan. Niistä tuli nimittäin ihan puupökkelöt ja ei koskaan ole ollut näin jumissa jalat, huoh! Kävely on sellaista töpöttelyä. Ehkä olisi pitänyt enemmän tehdä jalkajumppaa.. :] Oppia ikä kaikki, sain jalkajumppaohjeita. :)

Harmittaa kun en ole ehtinyt lukea teidän blogeja reissun aikana, mutta yritän ottaa kiinni.

Hyvää helatorstaita ja viikonlopun odotusta ja viikonloppua jo kaikille!

14 kommenttia:

 1. On tämä Suomi ihme maa, kun täällä alhaalla hellelukemia jo hätyytellään ja siellä ylhäällä vielä on lunta maassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Olen sen verran ehtiny ennen reissua kattoa blogeja että etelässä jo kukat kukkii, meillä vielä odotellaan.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää, vielä muutama lämpimämpi päivä, niin a vot. Sullakin on kesä. Meillä on hiukan enemmän vielä lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ihmeitä on tapahtunut viikossa. Sitä ennen lumi öljötti vain paikollaan, sulamista ei tapahtunut. Viime viikko oli ratkaiseva, juuri kun oltiin poissa.

   Poista
 3. Vihdoin lumi sulaa teilläkin ja kevät koittaa. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo'o!! Johan sitä odoteltiinkin. Oltiin luovuttu toivosta ja ajatteltiin että josko juhannukseen mennessä sulaa. Rehuheinän kasvulle vähän huono kesä voi tulla, ei välttämättä saada tarpeeksi, ei ehdi kasvaa. Mutta toivottavasti saadaan lämmin ja pitkä kesä ja että se jatkuisi pitkälle syksyyn.

   Poista
 4. Lumet hupenevat teillä hyvää vauhtia ja kevätpuutarhatöitä tehdessä jalatkin notkistuvat, kunhan maltat ottaa alun hissukseen ja varovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, etupihan haravointia voisi jo aloitella. Nurmikkoa ei tarvikaan nyt haravoida, kun ei ole myyrän onkaloita. Onneksi! Sitten pitää vain odotella vielä että loputkin lumet sulaisi. Takapihan tilannetta ei vielä tiedä.

   Poista
 5. Hyvä merkki kun Sallasta otsikoidaan "luonto herää"
  Niin se käy, hitaasti mutta varmasti.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Lopultakin, mutta on se taas vähän hidastunut, kun on viileämpää. No eilen suli taas vähän. Pikkuhiljaa kokoajan, ei mitenkään ryminällä kuten yleensä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Joo, noitakaan lumia ei enää ole, mitä tässä näkyy. Mutta nyt on niin viileää ollut pitkään että kevään tulo on hidastunut. Narssissien alutkaan eivät ole yhtään kasvaneet.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥