pelaguu.blogspot.com

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Ruudun takaa -haaste

Bongasin Facebookin Puutarha ja piha -ryhmästä seuraavanlaisen haasteen. Haasteessa on tarkoitus ottaa 4 kuvaa, 4:ään ilmansuuntaan (pohjoinen, etelä, itä, länsi) omasta ikkunasta omalle pihalle ja puutarhaan tämän hetkisestä tilanteesta. Mitään säästelemättä, mitään kaihtamatta. Oli siellä sitten risukkoa, tai kovin ruman näköistä niin se ei haittaa, uskallusta näyttää se ehkä harmaakin puoli tai sitten ei. Siis yksi kuva per ilmansuunta. Mutta jos ei ole mahdollista ottaa kuvaa eri ilmansuuntiin, sitten kuva 4:stä eri ikkunanäkymästä. Voit kertoa kuvissasi, jos haluat, että mistä kohtaa pihaa ne on otettu tai mihin ilmansuuntaan. Ja nyt ajattelin sen tuoda tänne blogimaailmaan, ellei jo sitten täällä kierrä tälläinen. Haasteen nimi voi olla myös 4 kuvaa ikkunasta tai vastaavaa. Enkä tiedä onko tämä yhtään hyvä haaste, mutta kokeilen. :D Haaste jaetaan lopuksi 2-4 bloggaajalle.

Tällä hetkellähän siellä ruudun toisella puolella voi näyttää vielä aika kehnolta, mutta kun aikaa menee niin saattaa tulla hyviäkin kuvia.

Tässä minun osallistumiseni haasteeseen.
Meillä ei ole oikeastaan ikkunaa pohjoiseen, joten jätän sen pois.Etelään päin kuvattu keittiön ikkunasta.
Tästä tykkään katsella tulppaanipenkkiä aamuisin ja miksei iltaisinkin syönnin yhteydessä,
nyt vain on vielä aika tavalla lunta, kun kevään eteneminen on lakannut.Itään päin tai melkein. :) 
Tästä terassinäkymästä onkin täällä blogissani kuvia.
Nyt se vain on vielä aika ankea.Vielä yksi kuva etelään päin, kun tosiaan pojoiseen päin ei oikeastaan ole ikkunoita meillä,
niin laitan vielä yhden kuvan ja tämä on olohuoneen ikkunasta. Olohuoneen ikkuna on samaan
suuntaan kuin keittiön ikkuna. Tässä näkymä kohti suoraan tulppanipenkkiin.Länteen päin. Tätä kutsun sivupihaksi, sivupiha ei periaatteessa ole ilmeisesti
meidän pihaa, en tiedä siitä, mutta siinä en kasvata mitään. Asumme siis 
rivitalon päätyasunnossa ja sivupihan kautta kuljemme takapihalle. Takapihamme ja sivupihan kautta kulkevat muutkin muiden viereisten asuntojen asukkaat.
Kuva on toimistohuoneen ikkunasta.
Kuvassa myös meijän hieno, "esittelykelpoinen" moottorikelkkavaja. :D
Haastaan lopuksi seuraavat blogit ottamaan kuvia omasta pihasta ikkunan takaa:


Otatte haasteen vastaan jos siltä tuntuu, en pahastu, jos ette ole kiinnostuneita. Kun tämä on tälläinen aivan uusi idea, etten tiedä onko tämä hyvä, mutta kokeilemme. :) Kuka lähtee mukaan? Jos innostuit, ota haaste vastaan! Ja jos en sinua nyt haastanut, niin voit ottaa haasteen tästä vapaasti mukaasi. Olisi kyllä mukavaa nähdä miltä kenenkin puutarhassa näyttää ikkunanäkymästä, se miten sitä itse monesti katsellaan sisältä käsin.

Hyvää uutta viikkoa kaikille!

13 kommenttia:

 1. Kiva haaste. Ilman muuta otan sen vastaan, kiitos! Katselin juuri tämän viikon sääennusteita ja näyttää siltä, että pihalle ei pahemmin tarvitse mennä rapsuttelemaan. Ellei sitten tykkää vedestä, rakeista, rännästä ja lumesta. Kaikkea on tänne meille luvassa. Tämä viikko oli juurikin tarkoitus käyttää pihatöihin, mutta niin ne suunnitelmat muuttuvat.

  Teidän ikkunanäkymät ovat vielä aika talvisia. Se taitaa kuitenkin olla tässä vaiheessa kevättä vielä melko tavallista. Toivotaan kuitenkin kevään etenevän vähän rivakammin, mitä se on tähän saakka tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukavaa kuulla! Jännitin vähän että minkälaisen vastaanoton tämä haaste saa. :) Kyllä se tähän aikaan vielä on lunta, mutta minusta ei kuitenkaan niin paljon kuin mitä nyt. Täytyy vielä katsoa aiempiakin vuosia, mutta viime vuonna kevät oli jo tähän aikaan pitkällä. Kyllä sen pitäisi olla täälläkin minusta jo paljon edempänä kevään.

   Poista
  2. Siis tarkoitin että kyllä nyt on lumi pysynyt muihin vuosiin verrattuna sitkeästi, kyllä sen pitäisi olla jo paljon vähempänä. Ja näissä kuvissa takpihalla joka on juurikin eteläänpäin, niin tulee lumet katolta, siksi siellä on paljon lunta.

   Poista
 2. Vielä vähän aikaa joudut odottamaan, ennen kuin pääset pihan rapsutukseen.

  VastaaPoista
 3. Voi herttileijaa! Ny pitää meikälääsen laittaa suu suppuhu kevään myähääsyyren valituksesta. Teillähän on viälä täys talavi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo laita vaan kuule! :D Teillä kai siellä kukat jo kukkii, tääläkin kohta toukokuu ja ihmetellä saa kun etupihallakaan ei ole tapahtunut mitään ja yleensä sieltä alkaa sulamaan ensin, kun on vähempi lunta. Takapihaa saa nyt ootella, toivottavasti ei juhannnukseen asti. :D

   Poista
 4. Tosi kiva haaste.
  Teillä on kaiketi peltikatot, kun lumi valahtaa noin alas. Paljon sitä on. Onko jo pitänyt lapioida ikkunan edestä pois, että jotain näkisi ulos?
  Kyllä sinun ja minunkin lumet sulaa, aina on kevät ja kesä tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, kaikki aikanaan. Kyllä on peltikatot ja ei ole tarvinut lapioda, hyvin näkee vielä ikkunoista ulos, ei ole niin paljoa kuitenkaan tullut lunta katolta, vaikka kaikki katon lumet nuissa kuvissa taitaa ollakin. Eikä tänä vuonna ollut muutenkaan kovin paljoa lunta, ehkä. Tai se tuli sitten aika myöhään, ne suuremmat lumimäärät. Kiitos aimarii!

   Poista
 5. Voi mahdoton, kyllä sielläkin vielä lunta riittää. Täällä tulee tänäänkin sitä taas lisää. Onneksi päivällä aamun lumet sulivat teiltä. Saa nähdä vieläkö huomenaamulla on liukkautta ja sohjoa.
  Pitääpä miettiä tuota haastetta ja katsella kameran läpi :) Kiitos vaan haasteesta. Koetan vastata, kunhan jaksan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Jaksamisen mukaan, ei ole pakollista. Liukkautta ja sohjoa on täälläkin, ehkä se vielä tästä.

   Poista
 6. Hauska haaste! :) Onpa siellä tosiaan vielä valtavasti lunta. Mutta onneksi kesä tulee kuitenkin jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥