pelaguu.blogspot.com

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Sallatunturin valloitusta.. + arvonta muistutus!!

Viime viikonloppuna, lauantaina, kävimme moottorikelkalla moottorikelkkareittiä pitkin Sallatunturin päällä, Sallassa. Matka sinne oli melko möykkyinen, kokeilimme uutta ahkiotamme, koska aina ei ole mahdollista olla kaksi päällä meijän kelkassa. Minä tietenki ahkiossa, en ois uskaltanu tuonne ajaa. Käet siinä sai kipiäksi ahkiossa turhastakin jännittämisestä. Ei tarvinut enää sitten miettiä mitään käsireenejä.. Ja kerrottakoon semmonen huomio, että ostimme moottorikelkan viime keväänä miehen työn vuoksi, joten aina välissä sillä saatetaan ulkoiluttaa emäntääkin.. Onhan siinä kelkkailussa luonnon kannalta monia huonojakin asioita, mutta jos työ sen laitteen vaatii, niin sitten se on oltava..

Sallatunturihan on siis Sallan matkailukeskuksessa sijaitseva suosittu laskettelukeskus, jonne on siis mahdollista päästä myös virallista moottorikelkkareittiä pitkin, sekä myös siis alhaalta Ski Resortista hissillä ylös suksilla tai laudalla. Minua ei saa laskettelemaan millään, tämä vaihtoehto oli parempi. Hiihtäessäkin pelkään mäkien laskua, tämä on vähän turhan iso mäki minun laskuihin, oi, oi..

Ollaan joskus syksyllä kun meijän koira oli pentu, niin kiivetty Sallatunturin päälle, ja meijän koira on kohta 9vuotta. Hieman meinas yläilmoissa pelottaa nytkin. Matka päälle ei ollut pitkä. Laskettelijoitakin piisasi ihan mukavasti, olihan päivä aluksi ihan aurinkoinen, pois lähtiissä pilvet alkoivat kerääntyä taivaalle ja muutaman lumenki tais nakata.


Kiivettiin näköalatorniin ja katseltiin maisemia sieltä käsin.
Minä vaan pelkään korkeita paikkoja..
Tässä avautuvat maisemat Venäjän tuntureihin, vanha Sallatunturi vasemmalla.Tunturin päällä on hyvä ja hieno, kohtuu siisti kota, jossa paistettin makkarat,
syötiin eväät ja lähdettiin alas.Paljas Matovaara vasemmalla, taustalla vanhat Sallatunturit Venäjän puolella.
Sitten käännytään vastakkaiseen suuntaan. Tästä jos laskis alas, tulisimme Salla Ski Resortin pihaan ja Karhulammelle, jossa monesti käymme makkaran paistossa.
Kuvissa kierrämme kokoajan vasempaan.Tästä suunnasta näkyy mm. Salmivaaran kylä.
Ja takaisin lähtöasetelmaan.
Selkälän kylään päin kuvattu.
Laskettelurinteeltä kuvattu Venäjän tuntureille päin.

Käytöstä poistettu huussikka.Kodan ovessa.
Vasemmalla huoltotilat ja sen päällä näköalatorni, josta katselimme maisemia.
Etualalla kota, jossa paistettiin makkarat ja syötiin ne eväät. Sitten lähdettiin kotimatkalle.Hyvää viikonloppua kaikille, toivotaan, että säät vähän paranisivat, että saataisiin hyvät retkeilysäät!
Onhan se myös sunnuntaina Minna Canthin päivä, joten hyvää tasa-arvonpäivää myös!

Ps: Muistakaahan osallistua blogini 5-vuotis synttäriarvontaan! Vielä on aikaa osallistua semmosen n. kahen viikon ajan, hyvin lyhyt aika.. Muistakaa, että anonyymitkin voivat osallistua!! Nyt kipin kapin sinne arvontapostaukseen, hyvät palkinnot, tästä arvontaan kilk kilk!!

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Täältä avautuu hienot maisemat kelkkailijoille ja laskettelijoille! Tärkeitä maisemia! Kiitos!

   Poista
 2. Komeat maisemat! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä tunturin laelta näkee kauas, huikean kauniit maisemat!
  Olen muutaman kerran istunut moottorikelkan kyydissä ja aina pelottaa että siitä putoan :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin se tekee mullaki. Pelottaa että tippuu kyytistä, mutta aina siihen vain nousee, kun se on niin jännitävää samalla. :D Kiitos, huipulta näkee kauas, yllätävän kauas! Kiitos!

   Poista
 4. Hieno ulkoilusää. Vielä on luntakin jäänyt puiden oksiin. Tykkyjähän tänä talvena ei paljoa ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin tykitetään niin lumi on silloin erilaista ja jää puihinkin eri tavalla mielestäni. Ei ole tykkyä kyllä muuten paljoa ollut. Sattui ihan mukava ulkoilusää tuolloin.

   Poista
 5. Hienoa katsella Sallan rinteiltä maisemia. Upeita ovat. Olen joskus lasketellut noilla rinteillä.
  Moottorikekkailusta tykkään, ja ajankin, mutta en moottorikelkkareiteillä. Joskus vanhoja tienpohjia pitkin kalapaikoille, jonne ei muuten pääsiskään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että löytyi joku toinenkin, joka tykkää moottorikelkkailusta. Minäkin tykkään, vaikka se vähän jännittää ja pelottaakin että putuaako kyytistä, sitten ei pelota, jos ite ajaa. Moottorikelkkareitit ovat niin vilkkaassa käytössä että niillä saa olla varovainen ja ne ovat tosi möykkysiä. Umpiseen en lähtis minäkään, jonkinlainen reitin hahmotelma pitää olla.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥