pelaguu.blogspot.com

perjantai 27. tammikuuta 2017

Talvitunnelmaa joelta

Poikkesimme tammikuun alkupuolella, tosin melko pilvisenä päivänä, mökkikylämme joella. Tätä jokea ja sen elämää tykkään kuvata ja seurata, pitäisi kuvata se myös joskus kesällä, tämä jokimaisema ja miljöö on niin kaunis mielestäni. Elämääkin siellä siis on, viime vuoden talvikuvausreissulla emme nähneet siellä koskikaraa, nyt se siellä hyppi. Päivä oli pilvinen, aurinko ja pieni pakkanen olisi tuonnut oman säväyksensä kuviin, se olisi värittänyt taivaankannen kauniin punaiseksi, mutta aurinkopäivä ei sattunut silloin kohdalle, oli tyydyttävä tuiki tavalliseen talvipäivään joella. Kauniina pakkaspäivänäkin olen sattunut joelle, ja siitä asti rakkaus on kestänyt ja silloin se taisi alkaa, siitä postaus tässä, vuodelta 2014. Ja silloin aloin tuntea luonnon "kiertokulkua" paremmin ja käymällä täällä olen oppinut sitä kokoajan enemmän ja enemmän. Ja kuvaustaidotkin ovat selkeästi kehittynyt tämän matkan aikana. Ja tässä toinen postaus joelta vuodelta 2016. Tässä kuitenkin kuvia tämän vuoden reissusta joelle.


Siellä se kaukana kiven päällä aivan rannan tuntumassa,
se koskikara on. Paikalla lenteli kaksikin koskikaraa, kuvasimme tämän yhden linnun silloin reissullamme. Kuvassa keskellä ilmeisesti jokin kottikärryjä muistuttava puun karahka.Laitan tähän vielä yhden puhelimen kameran zoomilla otetun kuvan koskikarasta.
Siellä se rannan tuntumassa istuu.
Joen ylläjuoksulta. Tässä joen mutkassa on hyvä ahvenpaikka kesällä.
Alavirtaan päin, kokeilin eri valotusaikoja veden liikkeen vangitsemiseen,
mutta tämä oli tulos. En saanut säädettyä sitä vielä oikein, muut kuvat olivatkin aivan liian ylivalottuneita.

Tammikuun alkupuolta oli sekin kun kävimme Ruuhijoella ajelemassa. Ruuhijoki virtaa tässä ihan lähellä, se virtaa Marjavaarantien alitse. Aivan Kalliojärvelle lähtevän polun varressa. Ruuhijoen tässä kohtaa joesta kohoa upeat, korkeat kiviseinät. Tässä postaus kun kävimme siellä kesällä 2015 kalassa. (Ja nyt kun tiedän jo tuon nimenkin tälle tielle, joka esiintyy tuossa kesän 2015 postauksessa. :D On mentävä kauas, että näkee lähelle, vai miten sitä sanotaan) Sille tielle kun on monta nimeä, toiset, kuten metkin, kutsumme sitä Kielto-ojantieksi.
Tänä viikonloppuna on BirdLife Suomen järjestämä lintujen pihabongaus -tapahtuma. Aijotko osallistua?

Linturikasta viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Niin talvisia kuvia! Meillä on kohta kaikki lumet sulaneet, joessa ruskea likainen vesi jään päällä ja hirmu liukkaat tiet. Eipä paljoa viitsi lähteä lenkille tuonne kaatuilemaan. Onneksi aurinko paistaa. Meillä ei paljoa lintuja näy, ehkä kissat pelottavat ne pois. Enkä kyllä tunistakkaan niitä. Hyvää bongausviikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tarkotus ois vähän bongailla, jos ei muuta tule. Ohoh, sielläkö on sillä mallilla talvi. Ei täälläkään ole paikoin paljoa lunta, mökkikylässämme on paljon enemmän aina lunta kuin täs kirkolla, mutta ei sielläkään vielä paljoa ole. Aurinkoakin on annosteltu ihan mukavasti nyt tammikuulle, mutta ei juuri tuolloin.

   Poista
 2. Onpa kauniita kuvia. Kyllä talvinen maisema on niin kaunis. Mukavaa lintujen bongailua!

  VastaaPoista
 3. Komeita maisemia ja hyviä kuvia, mutta kyllä näyttää vesi kylmältä! Tuonne ei kannata pulahtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä ei ehkä kannata tehdä, vaikka kylläpä ne harrastavat täälläkin avantouintia, itse en pystyisi menemään.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥