pelaguu.blogspot.com

tiistai 31. tammikuuta 2017

#Luontorakkautta

Blogimaailmassa pyörii nyt alunperin Viherrillin alulle panema #Luontorakkautta -haaste. Minäkin ajattelin tarttua haasteeseen, koska se on tärkeä aihe ja minulle rakas ja tärkeä paikka on luonto. Tunnen olevan myös melkeinpä etuoikeutettu saadessani nauttia Suomen rikkaasta luonnosta. On myös tutkittu, että luonnossa liikkuminen, luonnossa vapaasti hengittäminen, oleminen auttaa stressiin ja mielialaan positiivisesti, lieventävästi. Luonnossa liikkuminen on mahtavaa, elämyksiä täynnä ja jokainen kerta on erilainen, Suomen luonto on rikas, nauttikaamme siitä täysin sydämin vaikka joka päivä.


Viherrillin alulle panema haaste kuuluu ihanasti ja kauniisti näin:

"Armas itsenäinen kotimaamme täyttää tänä vuonna sata vuotta!
Päätin juhlistaa sitä nauttimalla entistä enemmän luonnon ihanuudesta
ihan tässä kotikulmilla ja postaamalla niistä hetkistä teillekin useammin!
Luonto tarjoaa jatkuvasti elämyksiä kaikille aisteillemme.
Nauttikaamme niistä tänä vuonna erityisellä kiitollisuudella!
Haastan myös teidät bloggaavat lukijani postaamaan kuvia ja ajatuksia 
kotiseutunne luonnon helmassa kokemistanne elämyksistä! "Minä osallistun Viherrillin haasteeseen tällä kuvalla, joka on otettu nyt tammikuussa, tässä kotikonnuilla. Tämä on mieheni ottama kuva auringon noususta.
On olemassa myös tapahtuma nimeltään Suomen Luonnon päivät. On merkattu neljä päivää, joiden aikana kuka tahansa voi järjestää tapahtumia tai juhlistaa 100-vuotiaan Suomen luontoa omalla tyylillään. Sivustoa voi seurata myös Facebookissa, josta näkee myös nuo päivät. Ensimmäinen päivä on jo tänä viikonloppuna 4.2. Ensimmäisen tapahtumapäivän teemana on Sukella talveen. Linkistä voit katsoa eripuolilla Suomea järjestettävät tapahtumat ja osallistua niihin tai sitten voit osallistua ihan itse itsekseen menemällä luontoon ja jakamalla kokemuksesi hästägeillä #luonnonpäivät #suomi100.

Juhlia voi tietysti muulloinkin, koko vuoden, juhlitaan Suomi 100 vuotta -juhlavuotta vaikka liikkumalla luonnossa! Tämän Viherrillin haasteen voit ottaa tästä vapaasti mukaasi.


Tänä vuonna voisinkin ja tekin myös niin halutessaan laittaa vaikka, joka retkeilypostaukseen tämän hästägin #luontorakkautta. Ihania luonnonpäiviä kaikille ja heleää helmikuuta!

#Luontorakkautta

13 kommenttia:

 1. Kiitos osallistumisesta haasteseeen! :) Auringon nousujen ja laskujen katselu tuo voimia talven keskelle :) Suomen luonnon päivät kuulostavat kivalta, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään. Tämä oli sellainen haaste johon tarttuu mielellään. Suomen luonto on arvokasta ja sitä pitää vaalia ja juhlistaa. Auringon näkeminen on ihanaa pitkästä aikaa ja juuri nyt ne on kauniita ne laskut ja nousut.

   Poista
 2. Upea auringonlasku! Siellä voi helposti sukeltaa talveen. Täällä sen tehdessään saattaa saada kuraa tai vähintäänkin hiekoitussepeliä naamalleen.
  Tarkoitus on ottaa osaa Viherrillin haasteeseen. Eiköhän tässä ehdi, kun huomenna vasta siirrytään helmikuuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa auringon nousu. Kannattaa osallistua. Harmi kun siellä ei ole lunta, ehkäpä se ehtii vielä talven tehä ja nyt on helpompi siellä liikkua luonnossa kun ei ole lunta.

   Poista
 3. Kiitos kommenteistanne! Nämä hetket ovat ihan parhaita. Kaamos on voitettu ja talven selkä taitettu. Aurinko nousee ja pian laskee jo taas mailleen. Mutta huomaa että päivät ovat pidentyneet.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥