pelaguu.blogspot.com

maanantai 19. syyskuuta 2016

Ivalon taimitupa

Tuona samaisena syyskuun ensimmäisenä lauantaina, kun poikkesimme Inarin Raja-Joosepin tulliasemalla itä-autojen tullihuutokaupassa, kävin myös Ivalon taimituvalla. Se oli yksi listalla olleista käyntipaikoista, joihin halusin tutusta reissullamme Saariselälle ja Ivaloon. Poimin tähän myös tuosta aiemmasta postauksesta, että kun lähdimme reissuun Saariselälle, myös mieheni oli innostunut lähtemään itä-autojen tullihuutokaupan vuoksi. Yleensä se mene niinpäin, että minä haluan johonkin reissuun ja tämäkin reissu oli suunnitteilla jo viime syksylle, mutta lähtemiseen tarvitaan meillä aina kaksi ja sitä haluamiseen, joten oli minulla aivan oiva tilaisuus tutustua muihinkin kohteisiin reissullamme.

Ivalon taimitupa on Suomen pohjoisin taimitarha, josta voi ostaa monenlaisia taimia ja juuri niitä lajikkeita, jotka selviävät Ylä-Lapin oloissa, mutta joukkoon mahtuu myös kasveja, jotka vaativat menestyäkseen aktiivista hoitoa. Bongasin sieltä mm. karpalon taimia. Tällä kertaa ne jäivät kuitenkin ostamatta, koska ne oli juuri siirretty amppeleihin ja hinta oli tällä kertaa minulle likaa. Mutta kova polte jäi saada niitä, olisikohan teillä vinkata mistä saisin, esim. jokin verkkokauppa, niitä? Kas vain, tässä selatessania internettiä huomasin, että myös Peuraniemen taimisto toimittaa taimia myös yksityisille henkilöille, josta nämäkin taimet siis ovat. Tiedätkö muuta paikkaa? Alunperin oli ajatus, että saisin tilattua taimet ja tulppaanin sipulit samasta paikasta, mutta en jaksanut enää odotella, vaan ostin jo tulppaanin sipulit, niistä myöhemmin oma postaus. Ja ajatelkaa, minä saan pidettyä järjen käsissä, sillä tälläkään reissulla ei tarttunut yhtään mitään muutakaan tainta matkaan!! Karpalon taimi olikin minulle aivan uusi juttu, tai lähinnä se, että sitäkin voi kasvattaa kotitarveviljelynä taimesta. Taimet tulivat siis Peuraniemen taimistolta. Onko sinulla jo niitä, karpalon taimia? Minkälaisia kokemuksia on karpalon kasvattamisesta? Innolla olisin halukas kokeilemaan, tai lähinnä lahjaksi menisivät taimet, mutta samalla siinä varmasti olisivat minunkin sormet mullassa.


Sisääntulossa tervetulotoivotusSisään taimipihalle

Kukkakaupan puoli, sisäänkäynti


Kannattaa lukea myös postaus itä-autojen tullihuutokaupasta, vaikka autot eivät kiinnostaisikaan. Se löytyy tästä.

Hyvää uutta viikkoa kaikille, syyskuun toiseksi viimeistä viikkoa!

Ps. tämä postaus ei ollut maksettu mainos, eikä ole tehty yhteistyössä

8 kommenttia:

 1. Onpa aika pohjoinen taimitarha kerrassaan, mutta kaikkea kivaa varmaan sieltäkin löytyi! Tuo itäautojen huutokauppa sai aika paljon palstatilaa täällä etelän lehdissäkin, varmaan mielenkiintoista! Volgan olisin halunnut, mutta sellaisen vanhanaikaisen jossa on nokalla se koriste :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä saatto olla Sallan huutokaupassa. Ei ole oikein tietoutta noista autoista.. Joten saattahan se sitten olla vanhempikin malli se minkä olisit ostanut. Taimisto ei ole kovin iso, mutta ainakin se on suomen pohjoisin ja sijaitsee tosiaan siis Ivalossa.

   Poista
 2. Kiinnostavaa tuo karpalon kasvatus, eipä ole omaa kokemusta siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Ja mielellään hankkisin sitä jostain täältä, mutta ei tunnu löytyvän. Peuraniemellä oli turhan kalliit postikulut.

   Poista
 3. Hyvä idea myydä tarhalla juuri niitä kasveja, jotka menestyvät siellä vyöhykkeellä =). Tuo autohuutokauppa kiinnostaa, pitääkin piipahtaa siellä vielä =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisi aika huonoa myydä sellaisia, jotka eivät täällä vyöhykkeellä menesty, toki niitä kokeilujakin on. Tämä puutarha on kokeillut kasvattaa haastaviakin kasveja.

   Poista
 4. Upeita kasveja,etkö tosiaankaan ostanut mitään?? Minä aina sorrun jotain ostamaan.Karpalosta ei ole kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä ei ole tarvetta millekään ja mihinkään ei mahdu mitään.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥