pelaguu.blogspot.com

lauantai 24. lokakuuta 2015

Hangasjärven laavulla..

Kun päivä oli vasta puolessa päivässä, poikkesin Sotkan ämmin kierrokselta syömään eväitä kauniin Hangasjärven kaakkoispäässä olevalle laavulle. Luontoon.fi sivusto kertoo ja kartastakin huomaan, että laavulta voi jatkaa vielä Ruuhitunturiin. Laavulle laskeuduttiin portaita pitkin. Laavun lähettyvillä lenteli muutama kuukkeli. Ruokaa olivat jo vailla, mutta kun istahdin kuvien oton jälkeen laavulle eväiden syöntiin yhtään kuukkelia ei näkynyt ei kuulunut vaikka yritin niitä houkutella, säikähtivätkö koiraa. Sillä näin mennäviikolla kuvia joissa kuukkeli oli istahtanut kädelle, juurikin täällä Hangasjärven laavulla. 


 
Laavun takaa aukeaa näkymä Ruuhitunturiin, jossa käytiin talvella 2013. 
Siitä postaus täällä.
Hangasjärven kesyt kuukkelit eivät olleet nyt minun eväistä kiinnostuneita. Aurinko sen sijaan pilkahti juuri paistamaan kun pääsin laavulle. Koko päivän oli siinä ja siinä, että alkaako satamaan ja koko päivän vähän oli sillon tällöin ripsinyt.
Sadepilvet alkavat väistyä ja aurinko paistaa Ruuhitunturiinkin.Lähden palailemaan takaisin pikitielle, autolle ja kotiin. 
Paluumatkan kuvia.

 
Polulta aukeaa kaunis näkymä laskettelukeskus Sallatunturin rinteille.


Tämän sillan jälkeen muistaakseni pääsi jatkamaan matkaa vain 
Sallan poropuistolle, vaikka opasteet kertoivat muuta.

Tämä postaus oli jatkoa tuolle edelliselle Sotkan ämmin kierros -postaukselle. Edellisen postauksen voit lukea täältä!

  Hyvää viikonlopun jatkoa!

18 kommenttia:

 1. Miten tuo Hangasjärvi-nimi tuntuikin niin tutulta. No, karttapaikasta selvisi, että samannimisiä järviä on kymmeniä. Kivannäköistä kävelymaastoa olet taas löytänyt. Hieno paikka. Onko tuo rannalla oleva rakennelma aita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasin saman että esimerkiksi etelä-suomestakin löytyy saman nimisiä järviä. En tiedä mitä varten rakennelma on tehty ja mikä se on. Jonkinlaiseksi aidaksi sen itsekin kuvittelisin.

   Poista
 2. Söötti lenkkikaveri sulla! Kaunista luontoa.

  VastaaPoista
 3. Taas niin kivoja kuvia ja ihania kellanruskeita värisävyjä.
  Mukavaa lauantai-illan jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Todella upeita kuvia ja kauniit maisemat.

  VastaaPoista
 5. Kiitos satu, kruunu vuokko ja enkuli.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle :) ihanat kuvat !

  VastaaPoista
 7. oi kun hieno ja kuvia kauniista luonnosta.
  Sielu lepää näitä katsellessa.
  Iloa viikonloppuun ♥ ♥

  VastaaPoista
 8. Kurkistin tänne blogiisi, ja oi miten ihania luontokuvia olet tänne laittanut. Kuljin pienen matkan kanssasi Lapin luonnossa. Niinhän se meillä lappilaisilla on, että Lapin luonto ja elämä on aina meidän sisällä! Hyvää lokakuun loppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kankuritar. Niin se on. Katselin eilen yleareenasta puoliseitsemän -ohjelmaa ja maakuntakiertueen ensimmäistä jaksoa jonka aiheena oli Pohjois-suomi. Pidin siitä miten lasse hoikka puhui lapista ja luonnosta. Suosittelen katsomaan jakson! :)

   Poista
 9. Niin houkuttelevan näköinen polku laavuineen, että saatanpa joku kerta itsekin lähteä kulkemaan sen ja viihtyilemään hetken tuossa laavussa.

  VastaaPoista
 10. Silmä lepäsi kyllä näissä kuvissa. Mitä maisemia. Todella kaunis paikka!

  VastaaPoista
 11. Kiitos aimarii, sussi ja Suvituulia!

  VastaaPoista
 12. Lapin maisemiin olen hurahtanut, mutta sinne ei millään tahdo päästä. Toistaiseksi täytyy vain tyytyä vain kuvien katseluun. Reiteillä näyttää olevan hyvät polut.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥