pelaguu.blogspot.com

maanantai 26. elokuuta 2013

Sadonkorjuun aikaan

Omassa puutarhassa onkin ehkä ollut nyt hiljaista, blogistakin sen voi huomata. No, tietystihän siellä on touhuttu, nurmikkoa on leikattu pitkin kesää, kukkamaata kunnostettu ja satoa korjattu. Mansikoita on voinut napsia aina silloin tällöin, raparperista saatiin satoa sen verran, että sai yhden piirakan tehtyä. Pitäisi ehkä lannoittaa.. Uuden kukkapenkin takana on, itsestään sinne ilmaantunut, pieni villivattu tai sen alku, siitä on jonkin verran saanut myös napsittua suunsa makeaksi. Marjavuosi oli muutoin huono meilläpäin, mutta jonkin verran pakkasessa marjoja nyt on, lihoillekin on täytynyt jättää tilaa. Viime vuodesta poiketen nyt pakkasessa on myös mustaherukoita. Mustat ovat minun suosikkejani viinimarjoista. Niistä keitimme marmeladia, kuten myös mansikoista hilloa. Ehkäpä ne herukat korvais vähän huonoa mustikkasatoa. Mansikkahillon teimme DanSukkerin hillosokerilla. Mustaherukkamarmeladin teimme DanSukkerin hillo- ja marmeladisokerilla, ohje alla, ohje löytyy myös pussin kyljestä.

Joidenkin mielestä on vielä kesä. Minusta nyt on jo syksy. Ruskan värejä on jo jonkin verran havaittavissa. Yöt ovat kylmiä ja päivät vielä kohtuu lämpimiä. Suunnitelmissa tälle syksylle oli vielä yhden sipulikukkapenkin teko, mutta tuntuu, että tulee hätä sen kanssa. Sipulitilaus on tekemättä (aina on muka jotain muuta..), kaupoistakaan ei näytä sipuleja entiseen tapaan löytyvän ja tuntuu, että talvikin se jo painaa päälle, hyi. Talvi, mikä ruma kirosana, jos saisin päättää, kesä jatkuisi aina vain. Ennen en tykännyt juuri kesästä, ötököiden vuoksi, muuta siitä on oppinut pitämään, jonka seurauksena ilmeisesti vihaan talvea ja lähes kauhulla odotan sitä pimeää aikaa. Täytyy ammentaa tätä auringonvaloa sielun syövereihin, että jaksaa pitkän talven.Mustaherukkahillo


Ainekset
1 kg perattuja mustaherukoita
½ dl vettä
(vaniljatanko)
½ kg Dansukker Hillosokeria TAI
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Mittaa peratut ja huuhdotut marjat kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko. Lisää hillosokeri ja sekoita. Kuumenna ja keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia.

4 kommenttia:

 1. En tykkää minäkään talvesta. Inhoan paksuja vaatteita ja sukkia. Pimeydestäkään en niin välittäisi, vaikka kynttilöiden sytyttäminen tuntuukin mukavalta. Minusta tuntuu, ettei sipulit ole vielä läheskään tulleet kauppoihin. Viherpeukaloiden sipulikukkaesite tuli pari viikkoa sitten, mutta muita ei vielä laisinkaan. Viime torstaina kävin läheisessä taimimyymälässä, siellä myytiin monivuotisten kasvien lisäksi vielä kesäkukkia. Ei sipuleja ainuttakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätähousuna tilasinkin jo sipulit ja sitä ennen kodin kukkien kuvaston kun ei kuulunut. Meilläpäin agri mainosti että sipulit tulevat kauppoihin vk.lla 34, lähin agri vaan parin tunnin ajomatkan päässä.

   Poista
 2. Ihan vesi herahtaa kielelle noita kuvia katsellessa, nam! Mulla odottaa herukkapuskat vielä istuttamista. Ensi syksynä sitten ehkä jo pääsee maistelemaan omaa satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna tuli kyllä ihan kiitettävästi herukoita. Mustatpensaatkin olivat lähestulkoon mustanaan marjoja. :-)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥