pelaguu.blogspot.com

maanantai 12. elokuuta 2013

Kukkaistutukset Muonion reissulta - Maahisia ja ruusunnuppuja

Nyt kait tässä päästiin asiaan! Vielä muutama postaus ois luvassa Muonion reissulta, ku pitäähän sitä hehkuttaa ku niin mahtava reissu oli. Tosipuheessa ehkä pari postausta Muoniosta vielä ja sit takaisin oman puutarhan pariin. Mutta nyt vielä siis Muonioon ja Harrinivaan sekä majapaikkaamme Lomamaja Pekosen pihapiiriin.

Minut ihan oiken yllätti positiivisesti, miten paljon ja erilaisia istutuksia, sekä kesäkukka- että perennaistutuksia Harrinivassa oli. Olisihan paikka ollut melkeimpä alaston ilman näitä kauniita kukkasia.

Siellä oli hortensioita, molemmin puolin vastaanoton sisäänkäyntiä. Myös puuveistoksia, jotka olivat kyllä aika upeita ja ainakin erilaisia tavallisiin puutarhatonttuihin verrattuna. Ja sopivat hyvin lappilaiseen miljööhön. Myös jonkin verran kukkapatoja oli. Myös ruusuja. Ruusuja ja puupatsaita oli laitettu tervapuuveneeseen Harrinivan sisäänkäynnin edustalle, lasten hiekkalaatikon eteen, näkyy osittain viimeisessä Harrinivan kuvassa. Muutoin hiekkalaatikon eteen oli laitettu puuaitaa, mikä on kyllä hyvä maisemoija, kokonaisuudessaan tervapuuveneen kanssa, ja aika huomaamattoman saa hiekkalaatikosta.Täytyy myöntää, että aluksi luulin tätä puuveistosta jänikseksi, olihan toisella pitkät korvat. Lähemmin tutkittuani asiaa se oli kaiketi kotka tai haukka, iso lintu kuitenkin. Tämä on hieman huono kuvakulma saamaan siitä täyttä selkoa, mutta upea vaaleanpunainen hortensia on tässä pääosassa.
Perennaistutuksista minulla ei ole sen kummemmin mitään sanottavaa, ehkä niissäkin on jokin punainen lanka. Niitä nyt ainakin alkujaan oli nämä kaksi. Ne olivat lähellä vastaanoton sisäänkäyntiä. Alempi kuva on vastaanotosta vasemmalla, jossa oli myös olutteltta ja kesäterassi.


 

 

Seuraavat kuvat ovat majapaikastamme Lomamaja Pekoselta. Valitettavasti en tullut kysyneeksi "Tervetuloa" ja "Varo lapsia" -kylttien tekijöitä, mutta joka on taitava käsistään saa tehtyä vaikka hetkessä itsekin. Itsepidin tuosta "Reception" kukkalaatikosta. On aika kiva ja on jo pidemmän aikaa sellainen ollut itsellekin suunnitteilla, joskus sen tekemisen aloittamisen aikaan saaminen vain tahtoo olla tiukassa.. Helppo varmasti siis tehdä myös itsekin. Pekosen "postilaatikko".
Myös Pekosilta löytyi yksi perennaistutus ja kaivo. Kiva idea tämäkin.

4 kommenttia:

 1. Hienoja istutuksia ja patsaita. Minusta tuo kärrynpyörä olis hieno, jos löytäis huutokaupasta tms tuollasen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puupatsaat ovat kyllä aika veikeitä. Vanha kärrynpyörä on hieno, ja ei taida nykypäivänä ihan helposti olla saatavilla, varmasti kysyttyä kampetta.

   Poista
 2. Kaikkea mukavaa. Patsaat ja tuo kärrynpyörä pistit eniten silmään:) Varokaa lapsia, on hauska kyltti :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika veikeä. :) Siellä taisi ihan oikeastikin asustaa lapsia, joten oli ihan aiheellinen.

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥