pelaguu.blogspot.com

tiistai 25. syyskuuta 2012

Syystöitä - uusi kukkapenkki

Itselleni olen luvannut joskus, että en laita tai saati osta kukkasipuleita. Viime keväänä/kesänä hiiret ja myyrät söivät kaikki. Joskus olen mansikkamaan taakse istuttanut tulpaanneja ja helmililjoja, ei niistä yhdetkään ole enää nouseet ja nyt sorruin ostamaan Ukkolaukka ja Kevättähti seosta.Tein siis kasvimaan taakse uuden kukkapenkin. Tai ehkä hieman villipenkin.. Voipi olla, että on liian lähellä kasvimaata tai mansikoita, että viekö ravinteita, mutta aattelin sitä maisemointina. Kasvimaakin on jo niin monta vuotta vanha, että kaipaisi uudistusta kovalla kädellä, kasvaa nykyään vain rikkaruohoja.
Mansikoitakin siinä samalla mietin, kun aina kuitenkin joku lintu käy ne syömässä, että ainakin penkkiä voisi korottaa, että olisi kohopenkki.. tai onhan se tehty sellaiseksi, mutta mitäpä vielä, eihän nyt mikään niin koho ole.. tai sitten laitan ne villinä kasvamaan ilman muovia. 

Tein siis niille uusille kukkasipuleille kunnon.. kunnon ja kunnon.. penkin. Poistin rikkaruohot, ylimääräisen nurmen ja lisäsin kukkamultaa ja hieman hienoa hiekkaa keventämään raskasta maata. Jättilaukka kasvaa n. 90cm, joten ajattelin, että se olisi vähän niinkuin maisemointia. Vaikka siinä nyt se pihatatari takana onkin, niin katsotaan. Sitten tietää taas lisää kun näkee ne kukkimassa, miltä näyttää ja onnistuinko yhtään. Pelkäämpä vaan, että joku ne taas vie.. ehkä otan koivutisleen käyttöön. Tai sitten jos ei mikään villielukka niitä vie.. koira käy kaivamassa ne ylös vimmastuksissaan. x) Ja tykkään katsoa aamulla ruokapöydästä ja miksei illallakin ulos ja ihailen kukkaloistoa. Nyt siitä on näkynyt kurjenpolvet. Jotain syksyllä kukkivaa vielä pitäisi siihen ehkä saada. Tai siinäkin olisi sitten vähän isompaa työmaata. Lajennuksen sitten kaipaisi. Saas nähä, minkä näköistä on ensikesänä. Molemmat nämä uudet istuttamani sipulit kukkivat alkukesästä.

Joku nyt varmaan kauhulla katsoo, että voiko pääsisin tuonne mylläämään. Tämä se nyt on koko komeudessaan, takapihan kaaos. Vanha kasvimaa, vaatimaton mansikkapenkki ja ruskeat pihatatarit (jotka ovat jo vain kuoleutuneet tälle kesää :). Mansikkapenkin taus on melkosen heinittynyt. Se on ollut varmasti aina sitä. Kun asuu vuokratalossa niin tahtoo se laittaminen olla erilaista. Kehtaisko tuota nyt myllätä. Raparperit on muuten tässä samassa mylläkässä ja niistä saa ihan kivan sadon.

Syystöitähän siis vielä riittäisi. Vanhat kasvustot leikkaan surrutta pois, ruman näköisiä ovat. Ja pihatatari penkki kaipaisi mylläystä, kunhan tässä vain innostuisi ja joutaisi. Eräs kiviprojektikin on vielä pahoin kesken.. ;) siitä lisää myöhemmin. Ja kyllähän nuihin kukkiinkin saa menemään rahaa, kun vain raskis ostaa syksyksi jotain.. joka minun mielestä on jo kohta menny, totta minä ootin jo elokuussa lunta, tuntui syksyn ruska niin ankealta. Vaikka en minä niin talvesta perusta. Kanervat on kyllä kivoja ja callunat. Ne kestävät kyllä hyvin talvenkin yli ja vaikka niitä ei kastelisi, eivät puota kukkia. Monena syksynä on ollut kanervia, nyt vielä kesäkukat kukkivat jonkin verran, niin en ole raskinut ostaa mitään syksyyn. Mutta nyt sitä lunta onkin sitten jo luvassa.

Saadaanko Itä-Lappiin ensilumi jo tämän viikon lopussa? (kuva Salla-in the middle of nowhere -facebook)
Mutta vielä EI siis ole satanut lunta! :)

Orvokki kukkii vielä kauniisti. Aika hyvin ovat muutenkin kesäkukat säilyneet, eivät ole välittäneet pikkupakkasista mitään.

Pihakutsujen varaston loppuunmyynnistä tilasin Tuliniekan Nyt sytty -sytyspaloja. Ne ovat hyviä, varsinkin tälläiselle tumpelolle nuotion sytyttäjälle. Suosittelen kyllä! Ne on tehty uusiokuitukennosta ja ylijäämäparafiinistä ja varmasti niitä saa muualtakin. Pala sytetään ja laitetaan palavan materiaalin alle. Syttyy kyllä märätkin puut hyvin, on testattu. Oishan siellä varmasti ollut paljon muutakin hyviä juttuja myynnissä.
Mistä Pihakutsuilla myynnissä olleesta tuotteesta sinä pidit?

Tuliniekan Nyt sytty -sytytyspalat.

Ja nyt kun olen rukannut tätä blogia, niin nuo kuvatekstit ovat menneet harmittavan pieniksi. Fontti siis on pieni. Mistä sekin nyt sitten johtuu? En saa niitä mistään muutettua. Olisiko jotain tehtävissä? :)

Nyt täytyy jatkaa töitä! :)  Voi rähmänkäpälä, tämä onkin tosi laiska aloittamaan töitä.. : / Laiskuus iski todenteolla..
 

2 kommenttia:

  1. Eipä sitä lunta taida vielä tulla. Ennusteetkin ovat ehtineet jo muuttua. Mutta ei minua haittaa yhtään. :)

    VastaaPoista
  2. Paljon on vielä syystöitä tekemättä, että ei nyt ihan vielä tarvisi sen lumen tulla.
    Pihakutsuilla oli montakin asiaa, mitkä jäi testaamatta. Olisi kai osannut sitten paremmin niitä myydä, jos olisi kerennyt kokeilee.
    Mutta ehkä kaupat on näitä kaikkia juttuja pullollaan, ja verkkokaupoista myös saa...

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥