pelaguu.blogspot.com

perjantai 21. syyskuuta 2012

Keittiössä tuoksuu omena-kanelipiiras

Uuden sadon herkkuja. Ja mitä sitä tyhyjää, eihän täältä malta olla pois. :)

Tarkoitin tehä hieman erilaista peltipiirakka, mutta nyt pika-pikaa veivasin pienemmän piiraan, kun lähimarkettiimme oli tullut suomalaisia, kotimaisia omenia. Kuulemma tulee hyvä omenasato tänä vuonna. Sen sijaan sieniä ei kuulemma tule. Vaikka nyt koko viikon on satanut ja paikat on hulehillaan vettä.

Tein tämän tavallisella muropiirakka -ohjeella. Ja muistikin, että taisin tehdä myös sen hillapiirakan, mistä oli aiemmin tuolla kuva, niin samalla ohjella. On niin nopea tehdä.

Sopii myös sellaiselle joka ei kestä maitoa.

Murotaikinapiiras - Omena-kanelipiiras                    200'C           25-30 min
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2-3 Omenaa
ripaus sokeria ja kanelia pinnalle

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää muna. Sekoita hyvin.
3. Lisää jauho-leivinjauheseos.
4. Sekoita tasaiseksi.
5. Painele taikina jauhotetuin käsin matalan paistovuoan (halkaisija 23-27cm) pohjalle ja reunoille.
6. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Asettele lohkot pohjalle.
7. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
8. Paista 200'C 25-30 min.

Murotaikinapiiraaseenhan yleensä kuluu myös se muruseos pintaan, halutessaan niin voikin tehdä. Ja hilla piirakassa se oli, mutta tähän en laittanut. Mutta tässä varoiksi myös se.

Muruseos täytteen pinnalle:
50 g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Nypi muruseos sormin ja ripoittele pinnalle.



Tämä ohjehan varmasti löytyy monesta kodista ja monesta keittokirjasta. Perusohje leivontaan.

Gluteenittoman piirasta saat vaihtamalla vehnäjauhojen tilalle Semperin hieno jauhoseosta tai Sunnuntai gluteenittomia jauhoja. Mutta en tiedä, voi toisaalta olla vaikea suhteuttaa gluteenittomia jauhoja ja tavallisia jauhoja. En ole koskaan kokeillut, ehkä siis pitäisi! :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥