pelaguu.blogspot.com

maanantai 20. elokuuta 2012

Syksyyn kääntyy - Vielä(kö) on kesää jäljellä?

On kirpeä pakkasaamu. Aamutuimaan oli vielä -3'C pakkasta, maa oli kuurassa. Paikoin alkaa jo ruska puhkeamaan kukkaan. Pyörinkin pihassani räpsimässä kuvia, syksyn ensimmäisistä ruskasäteistä. Mutta vielä löytyy vihreääkin. No koivuissa ja kuusissa onkin ollut koko kesän jokin ruostetauti. Mutta hyinen ilma jo on. Vielä viime viikolla saimme viettää mukavia hellepäiviä - suht lämmintä oli. Nyt ilmakin alkaa jo tuoksua syksyisen raikkaalta - seesteiseltä.

Aamun kuuraa nurmikolla.

Kuuraa mansikan lehdillä. Vielä (tai vasta) mansikan posket punottaa. Aiemmat kypsät söi todennäköisesti harakka. Eikä niihin auta peljäkkeetkään.

Ruskan vivahteita pihlajan alussa.

Paljon olisi taas päivitettävää. Yhtä jos toistakin projektia on käynnissä. Mulla kun ne ei aina vaan tahdo onnistua, mutta katsotaan. ;) Eihän se aina mee niinku Strömsössä.

Satoakin on tänä kesänä saatu ja ei saatu.. :) Niistäkin tulisi helposti oma päivitys. Satosummauksesta taidan tehdä siis myös myöhemmin oman päivityksen. Mutta tähän näin syksyiseenkin tunnelmaa sopii nyt hyvin uuden sadon hillapiirakka, jonka tein vähän ennen keski-suomen reissua ja samalla sai vietävää koiran hoitopaikkaan, hyvä tuliainen siis. Mies toi hillat, minä pyöräytin iltasella siitä piirakan. Ohje vaan tahtoo aina mennä hukkaan. Tänään oli vuorossa mustikkapiirakka.
Herkullinen hillapiirakka. (Ohje hukassa :)

Silloin aiemmin kun luulin löytäneeni niitä lupiineja, jotka oli itäneet. Ne olikin maahumalaa. :D
Mitähän kaikkea muuta jännää sieltä vielä löytyy, ja sitten varsinkin, kun jaksan käydä ukonhattujen kimppuun. Tänä kesä ne eivät kukkineet, luulen syyksi ötökät, jotka niihin oli tullut. Todennäköisesti ne olivat kirvoja, eivät niitä vihreitä, joita olemme ehkä yleensä tottuneet näkemään vaan mustia sellaisia. Lopulta sain kai ne nujerrettua vähän ötyrämmillä aineilla.

Löysin muuten taannoin paikallisesta ruokakaupasta stevialla maustettua suklaata. Suklaa oli valmistettu Belgiassa. Luontainen suklaa. Sopii varmasti myös sellaiselle joka ei voi syödä sokeria.

Balance -pähkinämaitosuklaa. Maustettu stevialla. Luontaisella steviasta saatavalla makeutusaineella. Valmistusmaa Belgia.
Syksyn ja kesän värejä kurjenpolvessa.

Haikeana nyt hyvästelemme kesän ja iloisena otamme vastaan syksyn!
Jäämme kaipaamaan jälleen sinua kesä! Kunnes taas ensikesänä näemme. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥