pelaguu.blogspot.com

maanantai 27. elokuuta 2012

Äidin kasvimaalla..

"Äidin kasvimaalla, raparperin alla, on mulla koti kultainen.." Siellähän ne yleensä kaikki kasvaa paremmin, kuin omassa. No siis. Istutin keväällä Päärynämelonin 'Pepino' taimia ja esikasvattelin niitä. Osan vein äidin kasvihuoneeseen, jossa kaksinkertaiset muovit vai olikohan sittenkin lasihuone, no lämpimämpi siellä on kuin minun yksinkertaisessa minikasvihuoneessa. Ja kas, siellä ne olivat alkaneet kukkia ja tehneet yhden hedelmän. Hedelmä, kuten se ilmeisesti päärynämelonissa on, on vielä vihreä. Odotamme että se luultavammin vielä kellertyy, oletamme siis että se on raaka. Kukat ovat kuin perunassa. Päärynämelonihan on siis minulle aivan uusi tuttavuus ja päätin nyt ensimmäistä kertaa sitä kokeilla. Jännityksellä odotamme ehtiikö kypsyä, koleassa syyssäässä. Tosin nyt on jo vähän lämpimämpää jo.

Päärynämeloni 'Pepino'

Pepino eli päärynämeloni on nimeltään harhauttava, sillä se ei kuulu melonien, vaan perunoiden sukuun. Pepinon kuori on ohut ja vaaleata perusväriä koristaa lilat raidat. Hedelmäliha on kellertävää, mehukasta ja pehmeää. Maku muistuttaa sekä melonia että päärynää.
Pepino on raikasta syötävää sellaisenaan, paloiteltuna makeissa tai suolaisissa salaateissa tai soseutettuna juomissa.

Linkki: http://www.maku.fi/artikkeli/erikoishedelmien-eksotiikkaa#ixzz24k621JAf
Kaikki Maku.fi:n reseptit ovat ammattilaisten ruokatoimittajien testaamia. Voit myös helposti esittää asiantuntijoille omia ruoka-aiheisia kysymyksiä ja kommentteja!

1 kommentti:

  1. Sepäs mielenkiintoinen kokeilu... oon joskus kuullut mutta ei ole tullut otettua selvää sen tarkemmin. :) Minä onneksi älysin illalla viedä kasvihuoneeseen lämpöpuhaltimen, niin ei paleltunu kurkut ja tomaatit. Nyt pitää äkkiä mennä ulos, ku isäntä tuli kotiin kahville. ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥