pelaguu.blogspot.com

maanantai 5. helmikuuta 2018

Hyvää Runebergin päivää!

Tammikuu katosi johonkin, en tiedä miten ei ollut koskaan aikaa istua tietokoneen ääreen kirjoittamaan tätä blogia, tai itseasiassa tiedän, aina oli jotain muuta. Tammikuu oli täynnä touhua, iloa ja surua ja paljon vain kaikenlaista muuta, että tammikuussa kerkesin tehdä vain yhden blogipostauksen. Täytyy yrittää korjata asia nyt helmikuussa, asiaa olisi mistä kirjoittaa, nyt vain on ollut kaikkea muuta. Päivänvalo on lisääntynyt huomattavasti, kaamosaikana ei ollut aurinkopäiviä tai sellaista hyvää säätä retkeilyyn, olisin halunnut käydä tunturissa kelkkailemassa, mutta nyt aurinko nousee jo niin aikaisin että tämmöinen illan virkku aamun torkku ei oikein saa lähdettyä aikaisin liikkeelle. No kaamosaika meni mutta ehkä tässä vielä jotain näkyy, ainakin aurinkopilareita on näkynyt. Ja puilla riittää kannettavaa, puissa on nimittäin "komeat", mutta puille niin raskaat ja armottomat tykyt. Tykkypuita riittää täälläpäin. 

Leivoin Runebergin päiväksi Runebergin torttuja, niillä herkutellaan nyt. Ja nautitaan auringon paisteesta ja -30 pakkasista, silloin se aurinkokin näyttäytyy.

Aurinko paistaa puiden latvoihin.


Katsottiin myös kuun pimennystä.
Ihanaa helmikuuta kaikille!

14 kommenttia:

 1. Ihanaa helmikuuta myös Sinulle! Ihania torttusia, hjam!

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin. Illassa alkaa Runebergin päivä olla. Täällä oli myös pakkaspäivä, tuollainen aamusta -30 ja taivaalla komeat värit.

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin. Me syötiin ystävän kanssa puoliksi ruuneberi, hyvää oli ja omatuntokin on hiljaa kun ollaan kuurilla... Tänäänkin oli ihanan aurinkoinen pakkaspäivä ja puut upeassa huurussa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat olet ottanut.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, samoon! Ny jäi ruuneperit välihi. En oo koskaa itte teheny, enkä muistanu ostaakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen aina ite, kun en tykkää kaupan ruuneperin tortuista, niissä on kai sitä kostutusta, mä en laita sitä koskaan kun en tykkää siitä.

   Poista
 6. Hyviä päiviä kun ruuneberi meni jo ohi :) En minäkään syönyt yhtään torttua. Jotenkin ei vaan tehnyt mieli. Eilen leivoin kaakao-tortun, vaan sekin tuli liian makea vaikka paljon vähemmän sokeria laitoin kuin ohjeessa.
  Talven selkä on taittunut ja voi alkaa odotella kevättä. Teillä siellä on hurjia pakkasia pidellyt. Hirmusia lumihankia saa varmaan sulatella pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo luntakin tosiaan on vuodenaikaan nähden paljon, tähän aikaan ei yleensä ole vielä näin paljon lunta. Aikansa ottaa että sulaa taas pois. Kevättä kohti!

   Poista
 7. Taitaa olla runsain tykkytalvi pitkään aikaan. Kun ei ole ollut suojasäätä, niin tykyt pysyy puissa.
  Laiskana leipojana tyydyin kaupan ruuneberiläisiin.

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥