pelaguu.blogspot.com

perjantai 28. heinäkuuta 2017

Äinpäin-päivästä Sallapäivään

Sallassa vietettiin Äinpäin -päivää pari viikkoa sitten. Äinpäin -päivänä pidettiin myös Itä-autojen tulli huutokauppa nro 2. Viime kevät talvella Venäjän kautta Sallaan tulleiden turvapaikanhakijoiden autoja takavarikoitiin ja niistä osa ja vielä huutokauppaamatta viime kesänä kun niissä oli vielä selvitystyöt kesken. Nyt ne sitten kaupattiin ja väkeä oli paljon paikalle, kesken huutokaupan tullut sadekuuro vähän hillitti väkeä, muttei kaiottanu tosi ostajia. Paikalla oli viime vuoden tapaan itä-autoharrastajia kauempaakin Suomea ja Torniolainen autonpaalaaja. Kallein auto mitä nyt huudettiin oli Volga ja se meni kaupaksi yli 1000 eurolla. Mukana oli myös autoharvinaisuuksia.

Äinpäin tulee siitä kun Sallassa sanotaan jos joku on väärin päin että se on äippäin. Itsekin tuota nimitystä käytän ja nimenomaan äippäin. Huutokaupan juonsi Suomen Radion Lapin radiosta Juha Mäntykenttä.

Kuvissa on vain murto-osa myytävistä autoista. Sallan keskustaan huutokauppapaikalle oli tuotu näytille vain muutama viisi autoa, loput huutokaupattavista autoista oli Sallan hyötyjäteasemalla.Sallapäivää sen sijaan vietettiin Sallan nimipäivänä, tänä vuonna teemalla #yhdessä. Salla täyttää tänä vuonna 160 vuotta. Sallasta tuli itsenäinen kun se irtautui muistini mukaan 160 vuotta sitten Kuusamon kirkkopiiristä. Sallapäivä on toritapahtuma, joka sisältää erilaista ohjelmaa lavalla ja markkinat. Sallapäivät kokoa yhteen monia tuhansiakin ihmisiä, jo pois muuttaineitakin Sallaisia tai muuten vain Sallan kävijöitä.

Esiintymässä Sallalaislähtöinen Kimmo Blom ja Annica MilanWanhat koneetSota ja jälleenrakennusajan museon ulkonäyttelyalueella on koko kesän
kukko ja kanoja.Hevosajelua piti Sallapäivillä Outisen ratsastuskeskus Kemijärveltä Sota ja jälleenrakennusajan museon ulkonäyttelyalueella.#yhdessä #kotiseuturakkautta

Hyvää viikonloppua kaikille!

Odotellaan että kukat vielä aukeaisivat ja että ehtisin tänne niitä sitten myös kuvata. Joitakin kukkia on vielä aukeamatta.

6 kommenttia:

 1. Äippäin kuulostaa aika hyvältä termiltä.
  Aika huonokuntoisilta nuo autot näyttävät, mutta autoharrastajat olivat kuulemma innoissaan edullisesta tilaisuudesta saada itselleen korjattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat joo. Paikalla kävi myös keltaisen ladan viime syksynä ivalon raja-joosepin huutokaupasta ostaneet kaverukset. Heitä voi seuratakin somessa. He ostivat siis keltaisen ladan ja olivat nyt kunnostaneet sen ja tulivat äinpäin päivän huutokauppaan tällä ladalla. Aikeissa heillä oli ostaa myös kaverille lada, mutta en ole varma ostivatko.

   Poista
 2. Eikös sitä sanota, että toisen romu on toisen aarre. Varmaan autoharrastajat olleet innoissaan tehdessään löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on. Kyllä varmasti ovat olleet innoissaan!

   Poista
 3. Kiitos, luin tuosta huutokaupasta ja oli kiva nähdä sieltä kuvia

  VastaaPoista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥