pelaguu.blogspot.com

torstai 12. kesäkuuta 2014

Pihantouhuja ja ensikukkijoita

Mun on ihan pakko vielä jatkaa eilisen vanavedessä, kun se ikään kuin jäi kesken tai vaivaamaan... kun hommat nyt on sillä mallilla pihalla, että voi nauttia (kitkeä rikkaruohoja, jos ehin.. :D pikkuhiljaa kiviä pyöritellä jne.) !!

Taistelu pihatatari -penkki on nyt mullostettu, hieman se ehkä vielä kaipas mullasta lisätäytettä, mutta sitä lisäisen ku jaksan. Kaivettiin kaikki tatarit pois ja tilalle multaa sekä hienoa hiekkaa. Istutin penkkiin äidiltä saamani virpiangervon taimet, ostamani koivuangervot päätyivät nurkkapenkkiin, jonka senkin muutin lähes kokonaan tässä eilisen aamupäivän aikana. Lisäksi ja vain ehkä tämän kesän ajaksi, istutin virpiangervojen edustalle ukonhattuja, jospa ne siitä nousis syksyksi. Oikeaan laitaan kevätvuohenjuurien kaveriksi laitoin nurkkapenkistä kuunliljan alun ja siirtelin poimunlehden kaksi alkua vieretysten, aiemmin kesällä siihen laitoin myös ruiskaunokin. Joten tässä kohtaa aiemmin kesällä olleen ukonhatun siirsin samaan riviin muiden kanssa. Lisänä vasemmassa päädyssä on kesäkukkia ja, (muistini mukaan, kaksivuotiset), punapäivänkakkaran alut, jotka esikasvatuksesta siirsin ulos.

Taistelu tatarien kanssa ei ole loppunut ja niin en ole koskaan uskonutkaan. Tatari on lie kuinka vanha pehko ja sillä on juuret kauas kaukaisuuteen, otinkin hieman järeämättä aseet käyttöön ja kokeilen nyt tämän kesän ja ens kesän miten mulle sen kans käy.


Etupihalla kukkii vuorenkilpi.Takapihalla kevätvuohenjuuri, uudessa pensaspenkissä (ent. pihatataripenkki).Alkukesästä näytti, että nurkkapenkissä ei yksikään kasvi nouse, mutta kun katsoin tarkemmin niin pikkuhiljaa siellä näytti olevan pieniä uusia alkuja, parhaiten näistä on viihtynyt kangasajuruoho ja kasvaa ihan mukavasti. Kangasajuruoho on edelleen samassa paikassa kuin ennen, tosin taisi saada mullostus töissä hieman multa niskaansa, mutta alla olevassa kuvassa ajuruoho on penkin vasemmassa alakulmassa. Sitten oikealta alakulmasta löytyy edelleen vanha tuttu kultamaksaruoho, luulin sen hävinneen kokonaan, mutta näytti siellä pieniä alkuja olevan, elleivät ole rikkaruohoja.. ja ylhäältä keskeltä (kuvassa jää angervojen taakse) leimurakkaus. Kuten sanottua kaikki on kokeiluja. Ja kuten ehkä olette huomanneet, en osaa.. tai osaisin varmaan, mutten kehtaa tai ei vain tule tehtyä sen kummempia pihasuunnitelmia. Kokeilen kasveja sinne ja tänne. Ainainen kaaos. Mutta kyllä tämä minulle käy. Kokeilemalla löydän onneni puutarhan!


Mutta käykää ihmeessä myös katsomassa tulppaanipostausta. :) Nyt kai voin toivottaa hyvää viikonloppua!! Toivon, että pääsen johonkin retkelle! Sunnuntaina 15.6 vietetään luonnonkukkienpäivää!

Hyvää luonnonkukkienpäivää sekä viikonloppua!


MOI!! Pelaguu

Ps. tiesitkö muuten, että luonnonkukkienpäivänä järjestetään ympäri Suomea retkiä luontoon, luonnonkukkien kasvualueille. Katso lisää ja oman paikkakuntasi retket tästä linkistä! (ei ole maksettu mainos ;)

8 kommenttia:

 1. Kivat kuvat vuorenkilven kukista. Piti aluksi miettiä että mikäs kukka tämä onkaan. Kävin katsomassa myös tulppaanikuvat. Erikoisia lajikkeita, valkoiset erityisen kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaukaisempaa kuvaa ei tullut nyt otettua vuorenkilvestä.. Ja sanotaanko sitten vaikka vielä näin tuohon valkoiseen tulppaaniin tai korjaan kirjoitukseni, ei ollut heti alkuun suosikkini, mutta kun silmä tottuu, niin kyllä siitä jollain tasolla oppii pitämään! ;)

   Poista
 2. Todella kaunis kuva vuorenkilven kukista, harvoin tulee noin läheltä katsoneeksi:) Tulppikset olivat niin hehkeitä ja se karvainen tulppaani oli niin ihana siellä välissä ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hetken jo mietin, että mitä tarkoitit, onks mulla karvanen tulppaani!! HEH!! ;D Sit hoksinkin! Kiitos tuhannesti!

   Poista
 3. Minullakin on käynnissä tatartaistelu, mutta se taitaa jatkua aktiivisena useamman kesän. Kaivoin isoja juurakoita, mutta niitä on ehtinyt rönsyillä sinne tänne ja uusia taimia tupsahtelee harva se päivä. Jos kyseessä olisi yksi tietty penkki, laittaisin sen mustan muovin alle pitkäksi aikaa. Nyt pitäisi kaivaa kaikki muutkin kasvit ylös, joten yritetään ensin tällä tavoin.
  Kävinkin jo aiemmin katsomassa kauniita tulppujasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, toivottavasti pärjään niitten kans!! Äh, olisikohan minunkin pitänyt tyytyä mustaan muoviin??!! Nykitkö aina kun uusia taimia tulee ne pois, vai mitenkä? Käyttätkö myrkkyjä, esim. roundup? (huomasin tosin uutisen että sekin on melkonen myrkky ja pahasta maaperälle, tai jotain sinnepäin, kun en lukenut tarkempaan.. :D) Kiitos between! :)

   Poista
 4. Hienoja ratrkaisuja ja suunnitelmia. Eikös kangasajuruoho houkuttele perhosia?
  Kiitos kovasti kun laitoit linkin tuohon sunnuntain tapahtumaan, taidankin mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en osaa sanoa ajuruohosta ja perhosista, olisipas mukavaa jos näin on!! :) Ole hyvä, mukava jos voin olla avuksi!

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥