pelaguu.blogspot.com

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Paluu arkeen..

Juhlat on juhlittu ja paluu arkeen on koittanut! Kävimme siis juhlaviikonloppuna Oulun suunnilla juhlimassa suvussa olevaa uutta valmistunutta. Kauniit juhlat oli. Kevät ja kesäkin oli paljon edempänä Oulussa kuin meillä, tuomet kukki ja tuoksu oli huumaava, koivuissa oli myös jo iso lehti. Paljon muuta ei sitten ehdittykään/jaksettu kuin hieman hotellin lähistöllä olevalla puistolla pyöriä koiran pissatuksen muodossa.

Ennen Oulun reissua juhlimme myös mieheni valmistumista yhdessä hänen koulukavereidensa kanssa Kemijärvellä heidän päättäjäisissään Taidekeskus Puustellissa. Tästä kerron myöhemmin omassa postauksessa lisää.

Kuva on otettu puhelimella ja on huonolaatuinen.

Omalla kotipihalla reissun aikana oli ukkolaukka puhjennut nuppuun sekä myös osa tulppaaneista..
Myös kevätvuohenjuuressa on nuppu.


Tässä on tämä seuraava jo aloitettu työmaa, tosin löysin jo pihatatarin alkuja. Tuntuu tässä vaiheessa että olen häviöllä 1-0 pihatatareille.. Taistelu on alkanut! Ja tästä kevätvuohenjuurien takaa on nyt kaivettu kaikki pihatatari kasvustot pois ja lisätty monta monituista säkki multaa, lisäksi ajattelin vielä laittaa soraa sekaan ja sit siihen istutettaan ostamani koivuangervot.
Taloyhtiön toivomuksesta tähän tulee siis pensaat eikä sitä kaavailemaani aitaa..
Etualalle tökähytin penkistä löytämäni ukonhatun ja poimulehtiä sekä yhden ruiskaunokin.


 Etupihallakin kasvetaan ja kukitaankin jo!
Keisarinkruunuja ja kotkansiipisaniaisia - 
taustalla näkyy ostamiani, vielä istuttamatta olevia kesäkukkia...  Eilisellä iltakävelyllä löyti nurmikolta ilmeisesti sammakon kutumunia. Kummasteltiin siinä sitten näitä tovi, että miksi ne on nurmikolle asetelleet munansa?!


Nyt on suunnattava oman pihan kimppuun - kesäkukkia on tullut ostettua hieman yliäyräiden jo melkein ja pensaiden istutuksiakin on edessä, näistä kuulette sitten lisää kunhan saan paikat näteiksi!

Hyvää alkanutta kesäkuuta kaikille!

8 kommenttia:

 1. Oisko tuossa kutupaikalla ollut lammikko? Aika hassu. Siellähän on kevät melkein samoissa kuin täällä etelämmässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä met täältä perässä tullaan ja hyvää vauhtia kiritään kiinni. :) Ei ollut. Koulun pihamaalla oli, vieressä on kyllä oja, mutta keväällä juuri tämä kohta voi olla hyvin märkä ja joku pikku lätäkkö siinä on voinut olla.

   Poista
 2. Onpa jännä, miten tuo kutu on nurmikolla. Niin se kesä vaan tänne pohjolaankin saapuu. On nytkin niin kaunis, mutta aika tuulinen sää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taas tekkee tuntuu ettei perässä pysy. Touhua riittää. On kaunista mutta paikoin tosiaan vielä viileä tuuli.

   Poista
 3. Äkkiä siellä alkaa kukat kukkia, kun vaan lumi sulaa. Ottaa kohta kiinni eteläiset kukkijat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä joo. Sopivissa määrin on ollut sateita ja lämmintä. Paikoin vielä näkyy lumikasoja varjo paikoissa. Yöllä menee vielä aika matalaksi lämmöt.

   Poista
 4. Kotkansiiven syheröt ova niin hauskoja. Kevättä pukkaa jo teilläkin hurjaa vauhtia!
  Kiitos,mukavaa kesäkuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se pukkaa. Hyvässä vauhissa ollaan. Kukkasia istuttelin tänäänkin pihalla. Samoin! :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥