pelaguu.blogspot.com

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Oma koti kultainen ♥

Hui, hai! Pääsiäspyhät on nyt vietetty, reissussa kuinkas muutenkaan. Kovasti ei nyt kyllä tullut kuvia räpsittyä, mutta sitäkin enemmän havaintoja keväästä; mm. nähtiin useita telkkäpariskuntia, kevätsulia.. ja siitä keväästä kuinka paljon se on edempänä muualla kuin meillä. Eikä tarvinut mennä kuin 130km etelään, mieheni kotipaikkakunnalle ja Lapissakin vielä pysytään, kun lumiraja heikkenee ja autot alkaa saada kesätassuja alleen, kyllä se meidän autollakin jo poltellee, että kesätassut sais alleen. Lunta siis vielä on, mutta viime viikolla muutamassa päivässä hurahtanut metsissä paikoin melko vähiin. Rytinällä tuntuu nyt kevät tulevan kun se alkoi tulla. Sää muuttui yht'äkkiä viime viikon puoli välissä hyvinkin leudoksi ja vettäkin on saatu, auringon lisäksi, taivaalta.

Jep, ja kyllä se polttelee tuo puutarhaan tonkimaan pääsykin, vaan se on kovin haastavaa vielä. Harmissani lueskelen täällä toisten bloggeja kuinka kevään tulo on edennyt, säätiedotteesta näen eteläsuomen helteet.. Ei kiva, ei ollenkaan kiva!! Mutta minkäs teet, täällä pohjoisessa on kuitenkin niin kiva olla, teidän ja meidän pitää vain malttaa hetki, että puutarhan kukat näyttäyvät pian minullekin, täällä meillä kylmässä ja hyisessä pohjoisessa. :) Kovasti polttelee myös kuvaamaan luontoon, vaan tosiaan on vielä niin paljon lunta että joka paikkaan ei pääse, jospa niitä kevättulvia ehtisi bongailemaan vielä..

Niin, pääsiäispyhien aikana siis reissaattiin, tosin ei nyt mitään ihmeitä reilun kahden tunnin ajomatkan päässä kotoa pisimmät reissut :) ja kotiin tullessa kasvitkin olivat vähän sitä mieltä, että missäs sitä on taas oltu. Ihan kaikkiin ei ole riittäneet Blumat kastelijat. Ja vaikka kastelin ne lähtiissä. Ja mun elämänlanka/malvikki ruukku meinaa kärvästää välissä kuivuttaan... Noh, kunhan vain kiireiltäni ehdin siirrään pioniruukusta yhden kastelijan heille lisää saavat siitä sitten toisen. Kovaa vauhtia elämänlanka kasvaa, malvikit ei niinkään, yllättivät ehkä hitaudellaan. Päivänkakkaratkaan eivät nyt vielä kovin isoja ole. Sen sijaan huomasin jo heti alussa pioniunikkojen kitumisen ja hentouden. Päätin, että jätän ne tänä vuonna kasvattamatta ja kasvatan ne paremmin ensi vuonna kun saan tilaa kukkalaudalta ja paremmat olosuhteet heille kasvaa, nyt ne eivät olleet mitkään kovin hyvät.
Gladioluksista on itänyt kolme yksilöä, yhdessä ruukussa näyttää olevan kaksi alkua. Irrottelin sipuleista pikkumukuloitakin ja ne irrotetut eivät vielä ainakaan näytä nousseen. Kukkakuviakin voisin ottaa, mutta tähän ne eivät nyt valitettavasti ennätä. Tassua pystyyn jos joku haluaa nähdä mun ikkunalaudan vihreyden ja gladiolukset? ;)

Kirjottelin tähän taas pikapikaa ja ajatus katkeaa kokoajan mitä minun piti tähän oikeasti kirjoittaa, mutta kuta kuinkin näin, kevätkuulumisia kera kuvien! On aika hassua, tai minulle ainakin käy aina niin kun istahtaa koneelle kaikki hyvät ajatukset häviää ja kun ei ole koneella keksii kaikkea hyvää ja tosiaan tämän ääreen istuessaan unohtaa kaikki mitä minun pitikään kirjoittaa.

Seuraavassa kevään etenemistä omalta pihalta ja lähimetsästä. Takapihalla ei ole paljon mitä kuvata, siellä on vielä monta metriä lunta, sille häätyis näyttää vissiin vähän lapioa - pääsis pikemmin pihatöihin. Ja kun kameran taas käteen sain.. sieltähän alkoi tulla kuvia, jos jonkinmoisia. :)


Metsässä


Etupihalla
Sisällä; pajunkissat eivät auenneet, sen sijaan koivu ehti hiirenkorvalle.Reissussa on mukava käydä, mutta aina on mukava palata myös kotiin! ♥

Hyvää paluuta arkeen kaikille Teille!!

8 kommenttia:

 1. Minä vein pikkutaimet vanhemmilleni hoitoon loman ajaksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen jaksanu lähtiä noita raahaamaan, isot ja pienet sekasin, pärjäävät muutaman päivän, pakko pärjätä. :)

   Poista
 2. Niin se näin keväällä alkaa ahistaa kun etelässä on niin paljon aikaisempi kevät. Kummasti sitten alkaa ottaa kiinni ja syksyyn ehtii kaikki kukkia yleensä :) Kyllä huomas lämmön tehneen tehtäväänsä, kun äkkiä sinivuokotkin puhkes kukkaan ja muutkin vuokot alkaa nousta.
  Kiitos vinkistä, pitää gladiolukset kaivaa tuolta kaapin päältä, en ole muistanutkaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tekee, ihan liikaakin.. Kyllä se myös äkkiä saattaa ottaa kiinnikin, tosin täällä voi olla vielä yöpakkasia juhannuksenakin. :D Toivotaan nyt että ei olis! Lämmintä kesää odotellessa. Jospa se sieltä päästä olisi sitten pidempi.. Ole hyvä vihjeestä! :)

   Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥