pelaguu.blogspot.com

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uudenvuodenpäivänä

On vuoden ensimmäinen päivä. Ja vuoden ensimmäinen postaus.

Aloitan vuoteni herkuttelemalla. Kävimme eilen illalla katsomassa tunturissa (kuten meillä on tapana sanoa) ilotulituksia, kahteen otteeseen. Alkuillasta oli lapsille tarkoitettua ohjelmaa, pienen ilotulituksen ja soihtulaskun muodossa. Koska tuo alkuillan tulitus oli niin vaatimaton, valvoimme puoleen yöhön ja kävimme katsomassa "aikuisten" ilotulitusta, joka oli hieman massiivisempi, mutta aika lyhykäinen sekin. Joitain kuvia yritin ottaa, mutta en ole löytänyt vieläkään namiskaa, josta saan muutettua kuvien automaattimuokkausta, joten kuvat ovat sumeita ja muuttaa tummat kuvat huonoiksi. Toivotaan, että ne näkyy nyt kuitenkin jollain tapaa. Sekin luo, vapaalla kädellä, lisähaastetta kuvata hyvin nopeasti haihtuvia raketteja, siihen nähen aika hyvin.







Tässä teille myös uudenvuoden suklaakakunohje herkkusuille kuvien kera. Ohje on otettu hieman muunneltuna Kotiliesi -lehdestä. Luulen, ellen ole aivan väärässä, voi suklaaksi käyttää joululta ylijääneitä, jos sellaisia on, konvehteja. Ja lisäillä erilaisia täytteitä, kuten minä tein. Alkuperäisessä ohjeessa ei ole minkäänlaista täytettä. Laitoin kuitenkin ennakkoon jo ostamani tiramisumakurahkan täytteeksi kakkuun, tuomaan mehevyyttä sekä piparkakkuja, nekin lienee joulun ylijäämiä. Halutessasi voit käyttää taikinaan myös unikonsiemeniä, alkuperäisen ohjeen mukaan.



Suklaakakku

Taikina
150g voita
150g tummaa suklaata
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
2dl sokeria

Kuorrutus
200g tummaa suklaata
50g voita

Täyte (ei pakollinen)
1prk tiramisumakurahka 
2dl kuohukermaa

Koristele haluammallasi tavalla. Voit halutessasi kostuttaa kakun ennen kuorruttamista sokeri-vesiseoksella, johon voit lorauttaa mausteeksi konjakkia, brandya tai likööriä.

1. Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2. Sulata suklaa ja voi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää munavaahtoon jähtynyt suklaa ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
5. Kypsennä 150 asteessa noin tunti.
6. Vatkaa täytteen aineet ja täytä välit halutessasi.
7. Sulata kuorrutuksen suklaa ja voi ja kaada seos jähtyneelle kakulle.




Hyvää alkanutta vuotta 2014 kaikille!

10 kommenttia:

  1. Räiskyväthän nuo ilotulitusotoksesi. Minulla meni rakettikuvat ihan syteen, kun satoi lunta niin reippaasti ja pilvisyys sateineen esti näkyvyyden, kun en ihan ilotulituspaikalle viitsynyt yöllä lähteä.
    Kakku on kyllä tosi herkun näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ne sitä tekevät! Satoi täälläkin silloin alkuillasta ja vähän väliä, mutta silti onnistuin pokkarini kanssa.

      Poista
  2. Hyvää vuotta 2014 sinulle!
    Hyviähän nuo tulituskuvat ovat. Ja niin on herkullisen näköinen kakku että. Olen varsin perso suklaalle ja tulipa sitä jouluna syötyäkin. Nyt siis saa kakut olla vähäksi aikaa kirjojen sivuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaaöverit ovat olleet joulun ja vuodenvaihteen aikana kyllä ajankohtaisia. Vieläkin on jäljellä. Mutta sitähän se on tämä joulun aika..

      Poista
  3. Minä jo ajattelinkin, että onko teillä noin ihanat lumimaisemat!
    Vettä ja räntää on täälläkin satanut vuorotellen koko jlulun ajan. Nyt sataa lunta sakeanaan, saas nähdä kauanko pysyy.
    Oikein ihanaa tätä vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehei, ei enää!! Ne oli ja meni, johan siinä kummasteltiin että vielä se jatkuuki semmosenaan, mutta onneksi ei. On tullut jo lisää lunta. Kiitos samoin!

      Poista
  4. Hyvin nuo raketin tulitukset näkyvät kuvissasi :). Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta. Taidan jäädä tänne muutakin lueskelemaan... Antoisaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa tarja! Tervetuloa lueskelemaan, toivottavasti viihdyt. Hyvää uutta vuotta!

      Poista

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥