pelaguu.blogspot.com

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Hyvää naistenpäivää!

Monessa blogissa näkyvät jo laittaneet kylvöpuuhat käyntiin toden teolla. Ei täälä vielä mitään semmosia. Ja täälä ollaan vielä vahvasti talvihorroksessa. Ja enkä minä nyt varmaan sitten mitään tänä keväänä kylväkään, kun aina tahtovat vain epäonnistua. Mutta jospa sitä kaikkea muuta, senkin edestä! Alkaa pikkuhiljaa aurinko pilkistää pilviverhojen takaa, mutta samaan lauseeseen voi laittaa myös kovat pakkaset. Jos paistaa on myös reippaasti pakkasta! Onneksi päivällä aurinko jo lämmittää, mutta melko kylmä vinkka puhaltaa.

Bloggaajien tapaamisessa ollaan nyt siinä vaiheessa, että olen varannut Särkältä meille vierailun ja päivä on vahvistettu. Eli tässä asiassa palaan nyt sitten asiaan kun saan sieltä taimikuvastoja.. Voin alkaa niitä lähettää ja s.postilla otan myös sitten ilmoittautumisia.. Niistä myöhemmin palaan asiaan!!

Hiljasempaa on nyt varmaan vähän joka saralla.. Tai no, sanotaanko niin että muutamia reissuja on tässä tulossa mihin palaan kuvapostaustenkin kera. Kuitenki tuntuu että jotaki pitäs kirjottaa, mutta eipä ole nyt aihetta mistä kirjottaa. :) Siksi on ollut hieman hiljaista..

No tänään 8.3 on kuitenkin naistenpäivä ja tottakai se ansaitsee postauksen.

Ja tietääpä wikipedia kertoa, että:

" Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty 8. maaliskuuta 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Vuonna 1975, jota vietettiin kansainvälisenä naisten vuotena, Yhdistyneet kansakunnat vahvisti päivän vieton[1], ja se sai samalla nimen ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”. "

Aika monihan tälläinen ei liputuspäivä on tullutkin meille amerikoista.

Ja heh, löysinpä sieltä tälläisenkin: :)

" Kansainvälinen miestenpäivä on vuosittainen kansainvälinen tapahtuma, jota juhlitaan 19. marraskuuta. Vuonna 1999 alkanutta tapahtumaa juhlitaan nykyään monissa järjestöissä kaikissa maanosissa ja YK:ssa. "

En tiennyt että on olemassa, ei ainakaan niin isosti tuoda esille.

Mutta tämä päivä on meille naisille, sen kunniaksi vähän kukkia ja runoutta. :)


Tänään on juuri oikea aika
muurahaisen lentää kuuhun
ja tehdä siellä semmoinen taika
että namusia sataa suuhun

-Kirsi Kunnas, Tiitiäisen satupuu-


Suomen nainen on luonut kodin ja tavan.
Hän on kasvattanut kansansa,
hän on ollut sen ensimmäinen koulumestari.
Hän on ollut, on vielä tänä päivänä ja
kaikkina aikoina oleva se voimien hiljainen lähde,
joka virtaa historiaan miehen tekona.
Häntä ei saa unohtaa eikä laiminlyödä,
jos kansa mielii mennä eteenpäin.

- Z. Topelius -

Hyvää naistenpäivää!


6 kommenttia:

Kommenttisi on minulle tärkeä! Kiitän sydämestäni, että kommentoit! ♥ ♥ ♥